ДМ маркет

Discussion in 'Тело' started by MacaLove, May 20, 2012.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Attached Files:

UnordinaryOne likes this.
  2. renata77

renata77 Популарен член

Дали сте го забележале ова во Дм? И цена ако знаете... :?:

3. Youlen

Youlen Истакнат член

Да, јас го имам купено крај на декември некаде во Веро центарот и беше на некоја промоција, за редовна цена не знам да ти кажам знам дека јас го земав околу 200 денари. Путерот најискрено ме привлече бидејќи не се измива и за тие пари се покажа доста солидно, косата е мека на допир, лесна за чешлање, скротена, а за врвовите и покрај тоа што сите сме свесни дека единствениот спас е ножица, колку толку ги маскира и мириса прекрасно. Jас го употребувам и пред и после капење, минимум 40ина минути пред да се капам, а потоа на полусува коса го втријувам и немам гајле се до наредно миење. Не ја мрси дополнително косата, а ако ставате на корен искрено не знам, јас на корен втријувам само кога го употребувам пред миење и лесно се одмива, не остануват после никакви масни траги. И трае и трае, еве уште го користам првото пакување а од декември до сега има ехееее колку миења поминато.
    Се на се, вреди да му се даде шанса ако му е редовната цена максимум до 250 денари.

simoncelicius, renata77 and Nausicaa like this.
  4. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Зошто во ДМ во Веро Џамбо нема штанд со Catrice козметика ? Или јас не сум видела, иако не верувам до толку да сум изгубена.
    Еднаш ќе се решам да се изм'кнам до ДМ и видиш што се случува. :D

Во ГТЦ исто имаше многу слаб избор од декоративата, солиден избор само од пудрите. Дали до толку не ги ажурираат производите или ... кој ќе ти каже. :|
    Толку со мерак отидов, на крај ништо не купив од Catrice. Друг пат. :wasntme:

5. kala21

kala21 Популарен член

Мишела јас го земав првиот за нормална кожа не ми се подуени само многу темни без разлика дали сум спиела или не,за колку време да очекувам резултати недела-две ? :)

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас го користам, првото. И многу е убаво, мене кога ми е миена косата ми се плетка и кога ќе нанесам од ова,полесно ја чешлам,плус не ми ја гори кога ми ја сушам и пеглам, и ми се задржува мирисот на шампонот кој го користам. Го имам веќе од март навака. И предобро е.

7. Mishela

Не би знаела да ти кажам точно, мислам дека сама ќе си приметиш колку ќе има подобрување. Јас по неколку недели забележав дека подочниците ми се освежени, а со подуеноста после недоволен сон ми помага многу, како да ми ја разладува областа околу очите и се повлекува отокот.
    Нема некои ефекти за брзо време, ова ти го кажувам за да не очекуваш чудо уште првата недела, зашто јас очекував. :lol:
    Но, сепак е супер производ, тоа не го негирам никако. :)

kala21 likes this.
  8. lal

lal Истакнат член

Dali ima nekoj iskustvo so kremot za depilacija?

9. jb82

jb82 Популарен член

На другата тема за топче под пазуви прочитав дека имало некои дезодоранси без алуминиум. Може да ми кажете кои се тие? Јас не одам често во ДМ па не знам ни каде да барам. Се што купувам е прочитано и со препорака од овде :D

10. Kala22

Kala22 Популарен член

Јас колку што знам на Балеа дезодорансите немаат алуминиум само за тие знам ако грешам нека ме поправи некој ама мислам дека само тие се без алуминиум :)

jb82 likes this.
  11. Mishela

Мислам дека Alverde имаат во колекцијата рол-он без алуминиум и ако не се лажам, имаше бело капаче и нешто плаво или зелено на налепницата. Не сум го користела, ама како да ми останало во сеќавање кога сум разгледувала.

jb82 likes this.
  12. Giovanna

Giovanna Популарен член

И jaс исто веќе неколку години користам исклучиво антиперспиранти без алуминиум хлорид. Од Балеа тоа што пробав ме разочара премногу, ужас жив беа. Од Алверде имав еден спреј од жалфија и лимета и ок беше, малку јако мирисаше на почеток ама мене не ми сметаат такви мириси. Пристојно си ја вршеше работата ама ова што го користам сега е три класи над тоа. За осетлива кожа е и многу пријатно мириса, не иритира и супер штити од непосакувани мириси. Спречува и потење, но не толку агресивно како класичните.
    Секој има различни потреби но за моите е близу совршен.
    Еве овој е. Цена околу 130-140, стварно не памтам.

jb82 likes this.
  13. dulcela

dulcela Истакнат член

Женски кој шампон на балеа е за осветлување на коса? Знам дека има и спреј али нз длаи е на балеа. :)

14. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Мислам дека за овие два шампона зборуваш :) значи не се осветлува косата од нив туку го `убива` жолтилото на плавата коса. Инаку има и маски и регенератор од истата линија. А тој што го бараш ти мислам дека е на првата слика. Инаку тој спрејот ја осветлува косата зашто внатре содржи хидроген ,а за шампонот сигурно во него нема хидроген :)

Ciici likes this.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

dulcela, веројатно мислиш на оваа колекција

Меѓутоа, колку што знам, само спрејот ја осветлува косата. Шампонот и рененераторот си се стандард шампон и регенератор :)

Attached Files:

16. dulcela

dulcela Истакнат член

е да Nausicaa овој си го купив. :inlove:

иначе се мислев помеѓу овој и жолтиот, и ко шо прочитав жолтиот е за постепено осветлување на косата. :)

Сепак фала на двете :*

17. peregrina

peregrina Истакнат член

Има ли нешто во ДМ за побрз раст на коса?

18. Deemy

Deemy Популарен член

А дали остава бели траги на облеката?Јас претходно го користев спрејот,сега земав рол он од нане и бергамот и гледам во составот ролоните имаат цинк оксид,па да не си направам дамки на некоја блуза

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Рол-он и геловите обично оставаат флеки на алиштата, и не само флеки туку и го уништуваат постепено текстилот. Баш јас сакав да прашам дали овој истиов го има во друга форма, како стик или дезодоранс...? Би сакала да го пробам.

20. Kala22

Kala22 Популарен член

Das gesunde plus haar vital komplex mit zink- апчиња се,се пијат еднаш дневно и мноогу помагаат,меѓутоа не сум сигурна дали ги имаат донесено кај нас во ДМ јас прашував пред неколку месеци ги немаше,распрашај се,или евентуално ако имаш некој од некаде да ти ги купи,како јас што правам,на витаминска база се,а косата стварно расте пребрзо :)