Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

И моето така прави јас мислам дека на момент забораваат да цицаат па се враќаат немам друго објаснување

2. GoldenFrida

Исто ради истово сега читав за Сор па си направив филм па еве 15 мин му буљам во јазик

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

15мин е сосема доволно цицање, вие веќе и имате воспоставено лактација и понуда побарувачка ваљда.

GoldenFrida likes this.
  4. kalinaka

kalinaka Популарен член

Моево така прави посебно последнава недела и тоа само навечер. Денес на педијатар го однесов и ми рече дека е поради грчеви дека го боли уште повеќе мешето како голта млеко.

Ние мака мачиме оваа недела цело време прди, се стега, се грчи. Му давам капки инфаколик ама некако слабо му делуваат, па од денес да пробам да го комбинирам со лактаза капки па да видиме дали ќе му олесни.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Јас од двете и давам плус пробиотик и ништо нема ефект. Мојата и не може да кака последно, се мачи само. Дури мислам пауза да направам неколку дена од капките, да не и прават полошо некои.
    Педијатар ми рече дури не поминат сами ништо нема да помогне многу на грчевите.

6. kalinaka

kalinaka Популарен член

Исто и моето потешко кака, на 3-4 дена, некогаш и 5.
    Педијатарот ми вика и дека често цица демек не може да му се свари убаво млекцето затоа има грчеви и гасови. Ама па кога ќе почне да плаче за цицање не можам да го оставам, а ретко издржува 2 саати најчесто на саат, саат ипол цица.

Многу ми е жалче кога е такво се познава дека му е тешко, фацето му се менува

kristina.k likes this.
  7. GoldenFrida

Најверојатно ама оваа недела почна тоа некако после скокот, не знам дали е нормално прв пат сум мајка па синпаничам

8. GoldenFrida

Ние го користиме ова, пробиотик 2x6, инфакалм кога не можевме да какаме педијатарот ми зголеми на 4x1ml и за два дена се искака и сега е редовно ок и намалив на 3x1ml, а колиев 6x4 искрено мислев дека е премногу намалив со колиев неделава и се зафркнав денес си продолжив со терапија кко што ми препишаа и сега за сега е ок.

Attached Files:

kalinaka likes this.
  9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

И јас колиеф давав по препорака дека сме интолерантни на лактоза, и после ми смени докторката на Коли прев тука ензимот е веќе активен а кај Колиефот не е затоа се дава со измолзено или ад, овие директ во уста, многу полесни се за употреба а ефектот ист е. И малку поефтинки се. :)

GoldenFrida likes this.
  10. GoldenFrida

Може да сменам кога ќе ги потрошам фала ти :)

Cloverrrr likes this.
  11. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

и мене ми личат на грчеви

kalinaka likes this.
  12. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Исто и мене ми се дешава, дури вчера почна да глуми дека ќе повраќа кога и понудив втора. И мене ми е мисла дали е доволно, па навечер се тегнеме да јаде преку ден е ок.
    Инаку логиката е дека сега се поголеми, поубаво влечат и побрзо се најадуваат. На пумпање гледам дека од една града вадам околу 100мл за тој период што значи дека се најадува количински ако активно цица. А кога ќе цица и од двете после бљуцка зашто не е нешто вешта со ждригање.
    Пелени си полни, задоволна е, среќна така да нема простор за секирации.

GoldenFrida likes this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@kalinaka мојата нонстоп цица :| 900 грама има во 15 дена ставено, ама ми рече во ред е сега бевме на педијатар.
    Да продолжиме со капките за грчеви и да и давам кога и да побара, зошто и жолтица има продолжена.
    Какањето ќе се средело, уште не е дигестивниот систем ко што треба.
    Тоа е, ќе издржиме. :sweat:

Eli23 and kalinaka like this.
  14. V.N.

V.N. Популарен член

Добро бе изгледа само мене ми мрчат за тоа колку качува бебето. Мојава првиот месец качи 1500 гр узбуна ми направија, сега за 19 дена ми качи 900 гр пак лом ме направија многу цицала. Па како бе ко плаче за јадење. Сеа стварно ми е топче :$, ама па бебушче е:inlove:

Mari-Li, Bibi_23 and kristina.k like this.
  15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@V.N. мене за првото ми викаа, исто напредуваше ама беа постари докторки, сега за доење не викаат. Ама ме праша дали сум сигурна дека само цица :D се смееше докторката и таму дури запишуваше цицаше. А може и заради жолтицата не ми рече да намалиме.
    Ќе си направат ред потаму, ќе се стабилизира и килажата, стагнираат пред годината.

Eli23, V.N. and Bibi_23 like this.
  16. kalinaka

kalinaka Популарен член

Хахаха исто напредуваат нашите за еден месец 1500 гр и денес го мереа за 20 дена 900гр. И нас не искара дека било многу, малку да сме скрателе цицање. Ама како кога ќе му текне за цицање во моментот ако не добие, сите комшии разбираат дека он е гладен од што се дере.

17. V.N.

V.N. Популарен член

Леле еј пред некој ден истото со комшиите, викам ќе ми се појават на врата со социјална служба :D
    И ќе ми рече нека вика остај ја, нека дојде она да ја слуша како вика

Eli23 and kalinaka like this.
  18. V.N.

V.N. Популарен член

Така де, а мене ме прашуваа скриен шеќер да не сум имала бе што толку качува

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

И мојата толку вкупно, 1500 од ко не испишаа од болница.

@V.N. мене за првото така, а и тироидна да му испитале, а испитуваат на раѓање на сите и во ред си беше. Ене го сега ребрата му се бројат. :D
    За него се нервирав, немав испитано скриен шеќер во бременост, ама сега испитав и врска нема дека е до тоа. Колку да кажат нешто..

V.N. likes this.
  20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Ситуацијата е следна.
    Почнав да го дојам бебето целосно. Престанав да давам молзено од шише. Почна побрзо да се буди и сега ми е залепено на града 20 од 24 часа, карикирам. Полни пелени на секое станување. По 8 ги менувам на ден, повеќе или помалку. Е сега не знам дали се најадува. Кога давав молзено мака немаше, јас го будев за млеко и имав увид колку пие. Сега само бара да јаде, но не знам дали воопшто се најадува и колку количински внесува.