Мајки само на доење сме, неколку денови од време на време чувствувам како пецкање на градите , ви се случило?
Ајде мама тргнува на работа и си спечали рагада на левата страна. Ама рагада за сите пари, да не речам дупка ми направи малиов со тоа забите Мачкам ланолин, не помага. Мачкав Флогоцид ама како да ми ја влоши состојбата (а претходно ми има помагано). Не можам да шетам гола цел ден за да се суши раната bcs work Спасувајте со некоја крема што ќе можам да ја мачкам и да сум облечена ко човек. Негде читнав кантарион?
Јас сум многу задоволна од Пантексол маст (не крема), многу ми помага за било какви рани на кожата, па и за брадавиците на почетокот дури ми се разрануваа.
Епа после толку пиштење и несакање да цица, фино лепо си станувавме во дневна и си јадевме каша па презаспивавме
А кога не сака да цица а пишти плаче од што е гладно? Не фаќа града, а за шишенце па да не правиме муабет ич...
Не е решение на 4м бебе дај му каша. У 3-4 по полноќ. Кај е прерано за каши, па уште по полноќ, да направи некоја реакција па после одговорност ти сигурно нема да превземеш за советот што си го дала. Совети за каши и дохрани дава педијатар, не форум.
Ако преку ден бебето јаде доволно храна и пие млеко, нема навечер да се буди гладно. Плус даваш совет за кашички за бебе што не почнало со немлечна исхрана.
Никаде не пишав да му даде каша, кажав со каква ситуација сум се соочила јас. Убаво пишав да му понуди измолзено или АД млеко. Први сте сите за напаѓање.
Majki, Aj ve molam nekoja da mi odgovori pishi so bebche so stavala pomalku na kilaza , sto ste pravele, prezemale ??? Mojava ima skoro 3 i pol meseci i maka machime so stavanje na gramaza , prviot mesec 750 , vtoriot 580 ama tretiov samo 350 ... i eve sega ja pratam chetvrti mesec pak po malku stava ... inakunsme samo na doenje ... probano e da se dodava ad , nesaka nikako ... i sum molzela da i dodadam nekit ... cica 3,5 min tolku , znae nekogash poveke koga ke e uspana pa podolgo ... neznam dali e problemot vo vnesot na mlekoto ili mozebi vo izlezot , zoshto kaka chesto i znae vo stolicata da ima crveni konci ... neshto sto e znak za prolivche ... probuvano mi e so colief kapki da namali laktoza vo mlekoto i so probiotik da se reguliraat crevata ... Matichnata me tera da i davam bezlaktozno mleko (ama e nevozmozno) osven ako treba da ja vezbam so ostavanje gladna pa da se nauchi na shishe i na dr mleko ... a Denis od lulka neli ekspert za doenje vika deka se ok , zdravo e bebeto i demek e normalno i 350 sto stavila ... Ama mene me machi toa 350 samo i plus deka prodolzuva taka ... Daj ve mola nekoja so se soochila vaka so mala kilaza da daj sovet ili iskustvo ...
Ти пиша одговор на прашање како си нашла чаре, а тоа што е ако не Еве јас вака направив, се спасив, можеш и ти да пробаш! со други зборови. Пак ќе речам, ако мајката се понесе по тебе и реши да даде каша на 4м бебе кое е на мајчино и нема пробано немлечна исхрана, ќе превземеш одговорност? Се што сме напишале некаде треба да има тежина, да држи вода, а твоето во 3-4 по полноќ на 4м бебе каша, не држи вода и е опасно.
И моето многу повраќа незнам дали незнам да го дојам или се прејадува го дојам со силиконски брадавици има 4 дупки големи на нив незнам да не ми влече многу па за тоа толку да повраќа од памет ме вади кога ке почне