Незнам дали ти предложи некој фотеља,ама знам на Икеа ги фалеа https://www.google.com/search?q=Sto...ient=mobile-gws-wiz-serp#imgrc=2dGOHtfs1PxV3M
Kolku treba da nadodade najmalku na kilaza za mesec dena. Citav 700-1200grama A za dve nedeli da ja vrati rodilnata kilaza. Nie se rodivme 3610 izlegovme 3360g od bolnica. Sega go merevme e dali e toa mnogu precizno neznam. Imame 3745g Denes imame 17 dena ako se broi 26 ti kako den deka vo 18:15 e roden na 26.05
Pa znam deka sekoe dete e razlicno. No sto velat pedijatrite koga odete na kontrola. Nie sme ponaredna nedela na kontrola prva.
Одлично напредува, не знам зошто си на мисла. Не да ја вратило килажата туку има и додадено. Ич да не ти е мисла.
Мајки дал некоја што дои и има плус и тодлер се одмолзува и дава и на тодлерчето малку млеко Вчера и дадов на малечката и денес одмолзев пак за да и дадам ....ме интересирсше по колку давате обично и кога молзете пред или по подој на бебето ?
Мајкидал некоја што дои и има плус и тодлер се одмолзува и дава и на тодлерчето малку млеко Вчера и дадов на малечката и денес одмолзев пак за да и дадам ....ме интересирсше по колку давате обично и кога молзете пред или по подој на бебето
Ми треба помош. Едната града како значително да ми намали продукција на млеко, гледам бебуш е сеуште гладен и нервозен после цицање на таа страна, иако временски цица дупло подолго на таа страна. И јас сама осеќам дека после извесно време, само цуца кутриот, а ништо не ваѓа. Пред некој ден после доење на таа страна почувствував некоја болка, како да не беше доиспразнета градата, и осетив мало топче, кое го измасирав под топол туш и изгледа се среди пошо болката ја снема. Што да правам? Да нудам од другата страна? Нервозен и гладен е бебуш, ама страв ми е да не си направам проблеми со другата страна.
Јас му давам на големото (7г) кога како, некогаш повеќе некогаш помалку. Еднаш цела чаша испи, не се оптоварувам толку. Сега е болен па му го давам смрзнатото.
Да, нуди и од другата града. Нека цица прво од едната, кога ќе ја испразни понуди му ја и другата додека се најаде. Следен подој ќе почнеш со градата од која цицал последно.
Сношти откако го пишав постов морав да му дадам од другата града бидејќи беше премногу гладен. Ама некако и од таа града како да ми се намали млекото, не знам зошто. Единствена промена е што почна да спие подолго навечер, врзува по 4-5 часа, наместо како досега по 2-3. Дали тоа афектира не знам, ама кога ќе се разбудам градите ми се полни, но не сум потоп како претходните денови. Сношти ептен ми беа издишани, среќа имав 40мл молзено па некако се залажи. Дали се воспоставува лактација или е некој друг проблем?
Здравоо ние сме 9 месеци,доењево до сега се е во ред ама неколку недели околу десната брадавица ми се лупи и мЕ боли,што можам да намачкам да помогне
Можеби ќе добиеш менструација, тие денови можно е да се намали млекото. Продолжи си нормално со доење, ако има потреба почесто ќе му даваш. Мачкај ланолин.
А помага? Никогаш не ми текнало на големиот да му дадам, а баш ко беше нонстоп болен најмногу млеко имав. Нема ни да сака мојот мислам.
Не се поминати ни 40 дена од пораѓај, не ми се верува да добијам. Тој сака и да цица почесто, топло е деновиве, ама немам толку млеко, тоа ме мачи. Дали тој почна повеќе да бара или мене ми опадна млекото, не знам.
Потруди се да внесуваш повеќе течности,чаеви за доилки,житарици. Ако сакаш да продолжиш да доиш. Во првите два три месеци се регулира лактацијата ,штом си забележала помалку млеко веднаш реагирај за да не го загубиш и тоа. Како што изминува времето ако правиш се како што треба,треба се повеќе млеко да имаш.
Ма завчера повраќаше цел ден, вечерта му дадов чашка, ја испи и не поврати. Се друго поврати. Не му кажувај дека е мајчино, пикни му во смуди.