Дали ви надоаѓа повеќе млеко од некоја храна? вчера јадев рибаа почнаа да ми течат градите,незнам дали е до рибата или некој период е
Мармалад од смокви јас се чудев мислев од благо е ама не вчера сладолед јадев ништо, мармалад 2 кришки и тече
Некогаш се најадува, ама преку ден имам помалку млеко, од кај 1 до кај 6 попладне ептен ми се меки и цицнува и плаче од гладна.. и тогаш и давам формужа и лама како да не видела.. не знам искрено, последниот пат мн малку качи на килажа, сега ќе видиме следниот пат
нели треба првите неколку месеци фа се избегава ради грчеви? моето има 3 полни пред некој ден утрее ќе јадам ладнаа ме фата стрв
Moeto bebe e 2 meseci i nekoj den, ima grcevi no ne nekoj drasticni da place ili ne spie od niv.Do sega imam dadeno edno sise Infacol i ne sum zemala poveke.Probiotik waya si pie redovno,jas pocnav se da jadam i mislam.pomaga cajot sto go pijam za doilki,mislam deka i kaj nea gi smiruva grcevite a jas si imam laktacija.Lubenica jadam od pocetok i sum zabelezala koga jadam,nokta duri mi tece od gradite..
Од риба и мене многу ми надоаѓаше млеко, сега не осеќам некоја драстична разлика. Ако гледаш така од се може да има грчеви. Моето од круша кога јадев имаше. Баш од се, мораш да пробуваш и да елиминираш, не можеш од се да се лишиш.
Моето има грчеви, ама од лубеница плус да има големо Не... можам да ти кажам најмногу се прочисти тогаш кога јадев либеница. Ако не пробаш нема да знаеш, можеби ништо нема да му е
Моето нема воопшто грчеви,ама од страв од првото дека многуу имаше сега на се пазам… @AngelOfArh ќерка ми кога проба на 6 ипол месеци круша од Хипп зајде од грчеви уштее се сеќавам на тој момент а сега јадам не му пречи на син ми
Епа грешка правиш. Јади и не мисли на тоа што било. Не мора да значи дека ако првото имало и второто ќе има задолжително. Не за друго, вака бар ќе знаеш на што си.
секое дете е различно ,сега пијам и сок пд портокал не му пречи,јадев лубеница сега ќе видам како ќе реагира,следно крушаа а и веќе за некое време и со дохрана ќе почнам,брокулата и карфиолот се мегу првите намирници а нему не му пречат
Јас јадев 3 јадења само и пак имаше грчеви значи не е од храната такви си се бебињата. Друго е директно да му дадеш, а друго е преку млеко.
Да прашам јас, дали некој пие апчиња за железо и дои? Малтофер пиев 10 дена и мене ми направи проблем (опстипација) кај малово еднаш или 2 пати денот има зеленко во какето, па си продолжува со жолто/сенф, иначе какан е на секое преслекување. Дали е можно од нив така да му се прави? За гладен не е, бидејќи си полни пелени нон стоп, а и си става на килажа. Жолтица има уште малку. Иначе има 20 дена и е само на доење.
јас ги сменив малтоферот зедов хемовит,исто сме со зелена столица но моето бебе почна да пие Сидерал со пико Ц,и потешко кака
Кога се породив, пиев Тотема уште во болница. Вкупно 2 недели и доев. Немав проблем со столицата, а ни бебето.
Мајки што сте имале некоја интервенција со локална анестезија како сте го решиле доењето? Кога закажував докторката ми рече само еден подој да скокнам (да се измолзам) и после да си продолжам како и претходно. Анестезиолог ми вика денес еден ден да нема доење само измолзување. Бебка ми е голема, 13 месеци ама и покрај тоа што се си јаде и си цица, посебно навечер. Ај преку ден ќе ја оставам на чување нема да ме гледа нема да бара, ама штом ме види одма ми се фрла
Мамасити, јас сум уплашена. Од вадење 50/70мл млеко ( од града ), сега ич ама ич. До душа пробав одма по подој. На едната града нема млеко. На другата не ни сакав да пробам нем да немам после за да цица. Дали е можно да снемувам млеко од тоа што престанав да се измолзувам. Веке две недели како не се молзам. Се молзев навечер кога врзува повеќе саати. Така да вечер кога ке го успијам по некое време ќе пробам. Ме фака страв и тогаш да не измолзам. Пијам чај за доили, сок од јаболко. Друго нешто што можеше да се пие, апчиња некој ?