Нормално е тоа. Чувството на немање млеко не е мерило дали имаш или не. Како знаеш дека не стига млекото? Многу бара да цица? Месец и пол е 6 недели - скок во развој. Мојата ова време живееше на града. Цицаше на саат, на пола саат... Млеко не снемува туку така ако детето си цицало нормално. Ставај го често на града. Не гледај на саат. А мекоста ова време е баш нормална затоа што до 6 недели се воспоставува лактацијата, се смекнуваат градите, бебето си направило "контрола" на продукцијата према потребата. Тоа е добар знак. Единствен заклучок дека нешто не е во ред е напредокот.
Мајки,некоја со слично искуство ако има. Се доиме 18месеци, синко цица супер,секој подој е од двете гради. Преку ден цица и се е во ред,но навечер кога цица за спиење,цица повеќе од 30мин и после тоа,јас скоро секоја вечер осеќам некое трнење,чешање,бодежи во десната града. Ова е вака последниов месеци веќе ми е непријатно чувството. Некоја мајка со ваква ,,мака,,?
Мами ве молам за помош Имам 14 дена бебенце и го дојам. Доста често ми заспива на града но ајде некако се спрвуваме со тој проблем. Работата е Имам многу големи гради и кога ги фаќам не се премногу тврди па поради тоа ме е страв дали јас имам доволно млеко ? Не се измолзувам само со рака таа од време на време и од едната града покрај тоа што капат капки помалце и она како да прснува ама епен малце додека од другата само капат капки. Дали треба да прска од градите кога се стискате ? и кога се одмолзувам мн малце се одмолзам да речеме како една голта за возрасен, не дека однема млеко него не ги осеќам тврди и затоа.
Не мора да се многу тврди. А за тоа дали имаш доволно млеко ке видеш дали бебето многу плаче, колку пати во денот се кака, мочка... Ако тоа е во ред имаш доволно
@Nana19 Читни ме два поста над твојот. Накратко - меки гради не се доказ за немање млеко. Исто така, ниту количината измолзено млеко. Само полни пелени и напредок на вага е доказ.
Mami dali za vreme na doenje moze da se popravaat I vadat zabi so anestezija I dali moze da se pravat snimki? Zabov strasno pocna da me boli, samo losoto e sto e umnik I.mislam ke treba da go vadat so operacija, a bebcevo ne mi e ni tri nedeli
Јас дур доев ги извадив сите 4 осмици.Два беа со анестезија и сечење и конци и немав никаков проблем.А за снимка незнам да ти кажам,јас не правев.
jas правев снимка на 5 месеци, на умник, не ми рекоа дека е штетно... и пломбирав еден заб, сега умникот може ке треба да се вади, скршен е, ама дури не ме боли ке го чувам, не ми се вади додека дојам, баш поради инјекцијата, а мислам дека додека доиме забите се расипуваат
не е штетна воопшто,немој да се секираш.Ако треба да средуваш нешто со анестезија слободно оди,не трпи болка полошо за тебе е така.
Смеам ли да се напијам вибрамицин? Многу ме боли грлото, а од него одма ми мине, само не знам дали можам сега затоа што дојам? Пишав во соба на доење лп на др.Јулија уште рано насабајле ама уште немам одговор..... Кажувајте брзо оти мн.ме боли грло уффф
МАМИ ОД ДОЕЊЕТО ОСЛАБНВТЕ ИЛИ СЕ ПОПРАВИВТЕ ? и дали треба многу млеко да пиете за да имате млеко или нема врска ?
Ослабнав јас Но не од доењето туку од обврските Дојам уште 18 месеци е керка ми Треба да се храниш здраво и да спиеш доволно за да имаш млеко.
Ова го најдов во соба за доење: Vibramicin e vo red so doenje, se dodeka ne se raboti za novorodeno ili za terapija podolga od 1-2 nedeli, i toa samo ednas vo tek na cel doenecki staz.Obicno se prepisuva ako navistina nema niedna druga mozna alternativa.No ne e strogo kontraindiciran kaj doilka. Nesto slicna situacija e i so Bactrim, so toa sto kaj nego ne e zabelezan do sega slucaj na bilo kakov problem kaj doeno bebe cija majka go pie. I za dvata preparati vazi isto-strogo pod nadzor na lekar i ne se preporacuva dolgotrajna upotreba kaj doilka.
Од што имам читано во соба за доење, во ред е и вадење / поправање заби, и анестезија (локална е), и снимка.
Јас се поправив ама не внимавав што јадам. Пиев и пивски квасец демек за количина на млеко и јадев многу благо. За млеко треба убава избалансирана исхрана со витамини и пиење на течности (нит премногу нит премалку). И секако, одмор.
Ок е, да. Прашав и овде каде што живеам, ми рекоа нема проблем при доење, така да, одма се напив и чекам подобрување најбрзо што можр