Моето не пиеше млеко никакво ко го одбив, на 14 месеци го одбив и пробав да му давам, секако пробав и не прифати ништо, еве го 5 год е без млеко порасна само вода пие, поретко сок, претежно вода. Нема потреба од млеко ако јаде млечни производи.
Pak isto... Se izmolzav ,pie na grada ne saka .Posledno cicashe vo 18h.Ama malku edvaj 30ml se izmolzav,ne sakam da dadam AD ke se navikne. Preporacete mi elektricna pumpa,valjda kje se izmolzuvam poveke. A inaku super napreduva do sega.5800kg za tri meseci.
Земи си ја електричната пренослива гледам во бебе супермаркет ја има и @0ли мислам дека ја има земено. Дали некој ги има користено ќесите за складирање млеко на бејби џем од локо кроко или да земам на друга фирма?
Да, ја имам. Задоволна сум, мене ми се најде. Практична, без многу делови за миење, безжична и не е скапа во однос на другите.
Ги користам моментално кесичките на бејби џем, супер се. Пред тоа користев други не можам да се сетам на името ама исти се сите. Едино што милилитражата не е точна ама јас си пишувам на кесичката датум и мл секако.
Кремава ми ја препорача колешка што живее во Америка. Неа ја спасила и со двете деца. Наводно безбедна при доење била. Само кај нас нема Амазон, провери кај тебе. Јас ќе се мрднам од болката што ја имам кога цица. Мастит превенирав некако, ама брадавиците не знам како ќе ги излечам. Го мачат заби и да може цел ден ќе е на гради.
Дали некоја имала случај да бебе има омилена града, до тој степен да цица дупло повеќе од неа. Мерев подои, од десната цица 60тина мл, од левата 30тина мл. Почна десната да ми е потешка, леватс помека, си реков ке ми намали млекото. Почнав на секој подој да ја нудам прво левата, цица, ама цица нервозно 10тина мин, па уште 10мин подобро малку. Следно префрлам на десна, таму си цица како часовник, глк глк глк, ни 10 мин не и требаат. Пробав и со позиција фудбалска топка, пак исто. Се измолзив неколку пати, си има млеко уште 50/60мл. Ова бебе реши да ме мачи
@Bella_Stella ако не грешам и ти имаше проблем со брадавиците на уште неизвадени заби.Најде некое решение? Не можам значи, изгледа дури е гладен и си цица активно не му текнува дека го чешаат непцата, па немам болка. Ама при крај на подојот ми се чини дека седи на града само за да се чеша и тоа е многу болно, не можам да издржам и го тргам. Мислам дека ми ја гмечи брадавицата, ме пржат од болка, како да ми горат.
Мојава ова го прави со 3 извадени заба. Цел ланолин од медела го потрошив, брадавициве жар. Ја се тргам викам не, се покривам она се смее. Не знам што ќе правиме вака. Секој подој стрес ми е. Прекина едно време сега пак почна и премногу боли.
Не знам стварно, многу се нервирам, ми се плаче кога ќе дојде време за доење. Некогаш од што сум толку стегната и напета од болка, треба подолго време за да надојде млекото, тој се нервира и уште посилно влече и ми се одмилува и доење и се. Сакав да пробам да му дадам измолзено ама преку ноќ ми се одби и од шише, детево буквално сака да е залепено на цицка и да ја гмечи по цел ден.
Имам и тоа голем. Десната брадавица има расцеп дури, а левата како отоци не знам како да доловам. Мене најмногу ме боли кога почнува да цица, сите ѕвезди ги бројам, а ми се десило и да плачам од болка. Решение за жал немам најдено. Скоро после секој подој пуштам малце млекце, размачкувам, луфтирам и мачкам голема количина ланолин. Мислам дека да не го правам тоа ќе биде бетер. Исто како @Thinkerbell. пробав и да му мачкам гелче 10-15 мин пред доење, ама џабе. При крајот гриза, дури ќе ја стисне со непца и влече па пушта. Прво продолжував со доењето, а во последно време кога ќе почне така се прибирам и ако огладни давам порано да цица.
Може да се измери ако бебето се мери пред и после доење во иста гардероба, неизмочкано, а најдобро голо.
Се тргам и јас, воглавном пошо мислам дека не е гладен на крај кога започнува да изводи. Малце кемка кога ќе го тргнам, ама тоа е 5 секунди. Страв ми е сега ако е вака, како ли ќе биде со заби. А си сака да цица, не е некој да одбие.