Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И молзено давам али малце и е 130 молзено испи вчера и како ништо да не пиела се однесува, а со ад со 90 штама е низ дома. Секако јас се молзам и и го давам моето само работава беше да фати града повеќе и со првото имав мака тоа па ако го доближев до града како до бодликава жица да го имам доближено.

simpleewa likes this.
  2. deniz333

deniz333 Популарен член

Zdravo,
    Bebe e 10 nedeli I sme na doenje no situacija e malku cudna I ne znam zosto taka se slucuva ponekogas gradite obicno Ednas vo nedelata mi se prepolni I e potrebno Eden den za potpolno da gi iscica obicno pola den ednata grada drugata polovina drugata grada pa posle sleduva faza koga se potpolno meki da ne recam prazni pa togas e postojano na grada... Ne napomenav deka koga se popolni se slucuva I Po 10 casa da ne cica od grada... Pa sovet od poiskusni mamicki zosto moze da se slucuva toa I Dali odmolzuvanjeto bi pomognalo...

3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Mamicki,shto smeam da se napijam,se me boli,mislam nastinav ;(
    I koi caevi?

4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Блок макс, ОРС електролити, парацетамолт, провен ургент Ц. Чаеви можеш кој сакаш мислам дек.

Bebce1 likes this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Додека цица прави компресии на градата да и потече млекце, да почне да влече. Верувам се си направила, ама викам ај може не си пробала.

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Чај од жалфија не смее.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Има чарви кои не смеат го смалуваат млекото. А тоа се,

Neki biljni čajevi, poput čaja od peperminta, metvice, nane, žalfije, maslačka i origana, mogu smanjiti proizvodnju mleka.

Bebce1 and Carolin. like this.
  8. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Go pijam samo toj lacta mix.I toj pomagal pri nastinka kaj doilki.Ovoshe,supi valjda kje pomine za brzo.Strav mi e samo bebe da ne go prifati od mene .

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Јас сум моментално настината, втор пат во месец дена. Втор пат со антибиотик сум. Првиот пат не го фати,а и за сега е ок. Можеби има вистина дека ние преку млекото им пренесуваме антитела. Јас се надевам дека и овој пат тој ќе биде добар.

Bebce1 likes this.
  10. Ceneva

Ceneva Популарен член

IRBBB likes this.
  11. Викторија А. Е.

Викторија А. Е. Нов член

Zdravo mamicki, kako uspeavte da se spravite so ragadite?.. ushte od prv den posle ragjanje mi se napravija i prodolziv so silikonski bradavici i odlichno si fakja da cica ama eve vekje 2 nedeli nikako da pominat.... strashni se za gledanje vekje prethodno koristev druga krema za nega na bradavici a pred dva-tri dena pocnav so 100% lanolin na Purelan-medela ama ushte ne pominuvaat☹️
    So mleko dobro stoime bebcho odlichno si napreduva duri i podobro od ocekuvanoto ama vekje ne se izdrzuvaat tie bolki mora da najdam reshenie‍

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Мачкај ги и со мајчино млеко и оставај да се сушат. Не е идеално сега за тоа, зима ама тоа е друго чаре нема. Мене на frezyderm за брадавици ми помогна многу.

firequeenn likes this.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Луфтирај колку што можеш почесто и мачкај го ланолинот,ќе помине.

14. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Бебе скоро два месеци почна да цица само по 10 минути, цица вообичаено на два до три часа. Дали е нормално толки малцњ да цица временски дали му е доволно?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Поголемо е нормално е да цица помалце временски.

16. duffi

duffi Форумски идол

Да. Има повеќе сила, побрзо влече и се нацицува брзо. И мојата исто, го скрати времето на подој. Следи пелени,они се најдобар показател.

17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Што антибиотик смее додека се дои?

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

@Ceneva јас тоа на фризидерм планирам да го купам пза брадавици. 37ма недела сум , дали да почнам птсега д асе мачкам за да превенирам рагади? Што мислиш?
    Пумпа сакам да земам за да ја имам дома. Се двоумам меѓу рачната од нимо или рачната од лко кроко. Не знам која од овие две. И двете се по цена до 1500.
    За глупости пари даваме вака барем да имам една пумпа дома во случај са не иде со доењево,да се молзам.. Страв ме фаќа како ќе биде жени.:whew: Дека со првото не успеав да дојам исега ме фаќа некоја паника.

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Имаш во пики убава за 950 денари и плус е бежична и ланолинот на бејбилов е добар испробан :)

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Не знам дали може да се превенираат регади. На почеток се прават од самата бебешка плунка која е како киселина. Плус каналите не се проточни дур да пробие млекото низ нив. Има и тоа дека бебето некогаш стиска и уште толку ќе се влоши состојбата. Пробај ништо не губиш што ќе мачкаш. Јас се мачкав со маслото за стрии. И пак имав регади.
    За пумпа јас добив на поклон од братучетка рачна на елфи и ми се покажа супер. А ако треба да се измолзуваш нон стоп ќе ти треба електрична инаку без раце ќе останеш со рачна. Јас користев само да олеснам, имав многу млеко. И баш ако требаше да оставам млеко за бебе. И потоа ми даде кумата електрична неколку пати користена и така стои. Веќе не користам пумпа