Пролајв се пие најкасно пола час по отварање.После се губи дејството Место маја тебе те цитирав Извини
Мојата на 8 месеци имаше два оброци и доење колку си сака. И сега на 17 месеци, кога сум дома, цица кога сака. Ама преку недела обично се 2-4 подои - за будење, за заспивање, и преку денот после работа. Исклучок се ноќите кога спие со мене и се буди навечер, е тогаш е уштекана цела вечер.
На 4 месеци бебуш ми беше близу 9 килограми. Педијатар ми рече дека било дебело, да скратам доење на мин 2 часа Баш во тој период му воведов и сокчиња, кашички... Сега е 5 и пол месеци, цица кога и да посака, има три оброци дохрана ( наутро овошје, ручек зеленчук, вечера житна каша ) и спие цела ноќ од 21 до 9 без да бара цицање... и денски два или три пати по саат-два..
Еее, како ми вика свектвата - машко дете така било, плус и од фамилија лапачи. Син ми на 9 месеци јадеше бутче сам си го држеше и гризеше А ќерќата ептем свилена ми (беш)е, молење за јадење па и пасирање...
I jas nekade na kraj na 8 pocnav so tret obrok. Nego so doenjevo. Pred da trgnam na rabota posebno posledniot mesec forsirav da ne cica preku den bar do 3 za da ja naucam demek da zaspiva bez cicanje. I mi uspevase zaspivase so niskanje nekogas lesno nekogas dusa mi vadese. Eve 3 vikend doma i uste od prviot nikako da ja uspijam prelu den bez cicanje. Zverce vajda nema da i trae dolgo ova. Doduse nemam problem so cicanjeto neka cica kolku saka koga sum doma ionaka na zenata i zaspiva, baska na tolku malku vreme sto sim doma nesakam da se nerviram i da go gubam vremeto vo niskanje. Mene mi e vaka polesno a i na nea ama do koga ke trae??
По колку минути ви цицаат бебушките бе мами? Моето бебе е 3 недели, само на цицање е и цица по околу 20 минути од една града, па 20 од друга. На секои 2-3 часа отприлика. Некако многу долго ми се гледа, или понатака побрзо ќе се најадува?
Ve molam kazete mi sto da jadam za deteto da si kaka sekoj den. Vo poslednite dve nedeli odi na tri dena, nekogas I so toplomerce, inaku sme 2+
Nema vrska ako odi na tri dena. Mojaya od sekogas odi na tri dena pa nisto. Nemoj so toplomer da forsiras, pravis pogolema belja. Ako e poveke od 10 dena togas reagiraj.
Мислам дека досега преку 10 пати ти напишавме дека тоа што секој ден нема столица не е страшно т.с е нормално. Тоа што има грчеви е исто нормално.И пет пати денес да кака ,грчеви може пак да си има.
Jas sfakam tuku prasuvam dali nekako mozam da pomognam so mojata ishrana? Dali nekoj zabelezil efekt od nesto?
А чекаш самото да ја пушти градата или го тргаше? На часовите ни рекоа да не ги оставаме повеќе од 20 мин на една града, бидејќи подолго нема ефект, само ќе си игра а не цица.
Ako zadreme ja trgam. Ili i mrdnuvam i se budi. Ako e gladna pak faka cicka. I davaj i celo vreme sekako ednistvena rabota ti e da ja dois so drugo ke prais.