Секако решив да измолзувам, ама ептен ќе ми биде криво ако не успеам да го дојам уште ☹️ Си мислам дека преку ноќ цица бидејќи е сонлив, па не примеќа што има во уста... Ќе земам и лактил, па дај боже да е до вкусот само.
Да да, можно е да не примеќа и затоа ти викам ако можеш и денски сонлив да го фаќаш. Јас на тој начин ја одбив од силиконска инаку во 3 месец има и скок, може и до тоа да е, битно ти не се откажувај и стимулирај со молзење за да имаш млеко, ќе си цуцка пак
Поназад имам пишувано дека истото ни се случува и еден апдејт се уште не е прекинато. Се снаоѓам така што само што се буди додека е во полусон и давам да цица, а во случаи кога сум го "пропуштила" тој момент давам шише со измолзено млеко.
Кај мене успеа да не реагирам, значи ни оф ни леле, ни карање на висок тон, ни смеење. Само го ставам прстот од страната на устата за да пушти и ја тргам, викам нема цице го гризна и го боли сега. Плачки големи после ама тоа е, 2-3 пати така и не гризаше повеќе. После некој месец пак и текна и од еднаш сфати дека не треба. А најпрвиот пат кога се деси свикав во моментот и пресмешно и беше после, па само ме гризеше и да чека реакција
Здраво, скоро 5м сме. Навечер не спојува ни 2ипол часа сон. Се буди нон стоп, од почеток. Има само сврзано 3пати по 5часа. Следам прозори на будност преку ден. Едната дремка сега знае некогаш да му биде 2часа, другите се пократки се буди и не призаспива пак. Некои викаат се буди од навика за цицање, дали имала некоја мајка ваква ситуација што доела? И дали некако успеала да смени нешто за да сврзува барем малку повеќе сон? Ноќните подои да се скратат? Пишти така плаче ако не му дадам да јаде, и си цица и си призаспива пак, но никако тоа не е цврсто спиење, дали едноставно е такво детето?
Kako uspevas da ne reagiras? Ne da boli, mislam nervite mi se spojuvaat. Taka duri gi mrda zabite levo desno. Ako stavam post use tolku pojako ke grizne. Jas mu viknav nekolku pati taka glasno,,ne, pusti vednas,, po sto se iznasmea(drzese nekolku sekundi) I potoa imeto negovo taka poglasno. Po sto pusti ama pocna da place. I sega ne mi bara da cica. Go uspivam I tek togas. Kako da se isplasi od vikanjeto. Dusata me boli sto ne cicame po cel den kaj ke stigneme. Placam. Edvaj go uspav sega. Mislam jas poveke se povrzav. Se osekjam ko da mu zemav nesto vredno. Nz kako samo da se odbi deteto. Noknite podoi ni se vo son, bi sakala barem noknoto doenje da potrae. Najdobro od ovaa rabota e sto pocna da jade otkako denski ne cica. Se si izeduva sto ne bese slucaj koga cicase denski. I voda pocna da pie. No ne zastanuva sekunda, doenjeto ni bese pauza za miluvanje za guskanje. Nemozam da veruvam deka lipam solzi dodeka pisuvam. Ne znaev deka tolku tesko ke bide. 15meseca e. Kako gi uspivate tie sto gi skrativte podoite pred spienje?
кај мене беше така до една година додека не ја одбив сега си спие цела ноќ, мој предлог ти е за пред спиење да даваш адаптирано така да побаш дали ќе спие подолго пошто тоа е и покалорично...јас се измачив ептен секој ден се будеше по 6,7 пати и ајде реков доста е веќе не бев способна за ништо нареден ден и нервозна бев цело време
На свадба бев саботата, па дури сеа ми светна дека ми пиша. Смирена е, станува по 2,3,4 пати ама одма презаспива (со цице ). Може некој ќе се чуди ама јас и на ова спиење се радувам, се навикнав веќе... Боље него ИЧ и вриштење по цели ноќи. 2 пати станување ни е најмалку.... Мислам да почне да спие без станување, од навика ќе станувам јас уште долго И вака е океј, се додека презаспива и не станува за 10мин. Тоа што го доживеавме тогаш, незнам дали ради запчето беше... Психички се пореметив тој период од неспиење А деновите турбо со 3 деца, како издржав ни јас незнам... А јас па сакам да терам цицање до кај 2г....
Koe adaptirano e lesno da se prifati? Denski podoi isklucivme samo pred spienje cica I nokje. Sakam da zemam da probam mleko pred spienje..
Јас на мојава и имам земено Хип конбиотик, неколку пати и имаат дадено кога не сум била тука. Го прифати, не и направи ни проблем на мешето. Вкусот е океј, го пробав и јас Сум пробала да и дадам и јас навечер, шааааанса нема од мене да пие
Мајки дај кажете што да ставам на мени за да надојде млеко повеќе. Од стимулација на града ми е цело време кога и да посака колку што сака, некогаш после цицање пумпам па макар и 10-20 ми да излезат. Течности пијам, супа, протеини, пијам лакта микс и лактил, пиво некогаш и со боза пробав сега. Овие два дена не може да се донајаде, осеќам кога ја празне градата, ја преместувам на другата ама приквечер си имаме проблем после 19h многу помалку млеко имам, си имаме уште проблем пишував порано овде и давав измолзено, сега се помалку имам и кога молзам од што е цел ден на града немам и кога да одмолзам. Не знам веќе што да јадам и пијам тераме некако ама не е тоа тоа, градите прво рано наутро ми беа тврди и ги осеќав полни тешки сега овие два дена ептен ми се меки и многу брзо ги празне.
Aј отвори го профилот на doenje_so_ljubov на инста ,имаш куп совети бесплатно. А можеш и да и пишеш за совет. Мислам дека сте воспоставиле лактација и затоа ти се меки а накај 19 ч што бара почесто да не е во скок не знам сепак колкаво ти е бебето...
Како што ти пиша членката погоре ако ти се меки градите не мора да значи дека немаш млеко, чим е воспоставена лактација нормално е да се меки. И јас имав камен тврди првите две недели и ми капеа ко река а одтогаш меки ко пача (дури и насабајле) па бебе напредува и повеќе од препорачаното само со доење. Според ова што си пишала што внесуваш би требало да е сосема доволно. Освен поради скок бебе може да бара повеќе цицање и ако го мачат грчеви, мојава така се уште прави дури и ми урла на цице и јас на почетокот помислував немам млеко а после сфатив дека уствари она се мачи со грчевите а не е гладна -приквечер баш ми го прави тоа пред заспивање и обично и ставам топло на мешето за да се смири
Е да ме потсети @dummy негде 2 м беше малава и така цица па пак цица башт тоа време кај 19 ч јас му викам на мм многу и е она кака ќе ја тргнам плаче. Тој ми вика себична си детето бара да цица не го оставаш може 1.5 ч така и се смири ќе ја игра он легната на креветче јас да мијам садови кога свика човек. Она прецицана исповратила млаз цела утоп. А имаше и ждригнато и сфативме дека не било за цицање туку веројатно грчеви или барање близина...