Станувам сабајлево левата града 2 пати поголема од десната... Ниќеска цицаше од двете сабајле во 6 последно од десна. Во 8 вака станав... сеа не знам десна да давам за да стимулира или лева да испразни. Ми е страв да не снема на десната А за левата ми е страв да не се направат грутчиња.
фала тии Приметив и дека после давање на бејбитол витамините има грчеви и баш тогаш постојано сака исто на града.. веројатно и утеха и е..
Пред час и половина максимум почнав да чувствувам омалаксаност, немам грутки, градите ги чувствувам топли. Едната града ме боли при доење но само на почеток, бебе цица редовно немам прескокнато подои. Страв ми е да не е почетен маститис. Што да превземам? Дали после подој да одмолзувам? Осеќам како да ме боли цело тело, како да губам енергија
Да не се разболуваш? Зашто разранета ти е изгледа чим те боли, не фаќа убаво. Иначе запушен канал ама не боли тој така. Мастит грутка ќе имаш.
Минатиот пат имав грутка и ниту еден симптом друг. Од кога се појави грутката ме болеше. Сега ме боли само кратко на почеток, не ми разранета брадавицата, исто фаќа и на двете гради не е до тоа, така ќе ме боли и на другата. Само омалаксаност како болка мускулна осеќам друго ништо не ме боли. Обично кога се разболувам прво ме фаќа грло и главоболка, омалаксаност само ако имам температура, а сега температура немам, мерев. Ништо немам симптоми освен омалаксаност, ептен топли гради и болка во едната кога ќе почне да цица. И јас не знам шо ми се случува
Zdravo majki. Moze prasanjeto ne e za tuka, ama moze ke mi se najde nekoj da mi odgovori iskustva.. bebusot mi e 7 meseci. Najverojatno ke treba da pocnam so rabota od 8mi mesec/9ti.. Nie sme na doenje i veke isprobani namirnici/hrana, imame eden obrok na den.. Jas sakam da prodolzam so doenje, ne sakam da go odbijam vednas, ne znam kako bi go izmenadzirala toa, nitu pak sakam da mu davam zamena za majcino mleko. Kako ste se spravile vo vakvi situacii? Iskustva nekoj? Navistina mi e tesko. Sakam da si prodolzi da cica
Пак јас со паниките, за 5 дена качила 90 гр. Цело време ја доев, само по 1 шише давав Ад. Докторката препорача да продолжам доење со две дохрани од 30мл. Се надевам ќе добие повеќе на сила да цица повеќе, да не треба воопшто дохрани..
Моја препорака е АД-то - или според мене уште поубаво ако можеш да измолзиш - да го даваш навечер. Тогаш имаат најмалку сила и се поспани. Преку ден, ставај ја да цица
Треба да воведете ручек и вечера. Не знам како идете сменски. Тие измеѓу оброците ќе ги замените со ужинка. Сабајле и навечер ќе им давате само да цицаат.
Здраво, малата ми направи рана на брадавицата. Ме гризна со запчето. Што може да ставам да се затвори раната?
Јас после месец ипол доење i bez nikakvi problemi od vcera levata grada me boli od vnatresnata strana prema drugata a meka e i nema grutki. Se tusiram so zeska voda i ja stavam bebka da cica, ama mi izgleda kako da nema mn mleko. Od drugata si tece mleko ubavo i ja slusam kako golta. rano sabajle pred izgrejsonce probav i da se izmolzam so philips avent, izvadiv 20ml od bolnata grada od drugata 40ml i uste tecese ama ja trgnav. Merev temperatura …37 pokazuva a glava me boli epten sto smeam da pijam … se tueirwm so zeska voda i masiram grada vo meguvreme
Запушен канал е. Парацетамол само можеш да пиеш, бебе на града, зелка масажи под туш и молзи се. Друго ништо.
Сега гуглав изгледа е блистер … има мало бело топче на брадавицата … од ова што читам запушено каналче