@Loveee1 lele mila znaeme site deka e bolno mnogu na pocetok no moras da bides hrabra. Nemoj ako imas mlekce da mu go skratis toa. Mnogu majki placat za da mozat da go dojat svoeto najmilo ali toa e veke priroda. Ima i nekoja mast Lanolin mislam bese prasaj vo apteka i ne se odmiva slobodno mackaj po nekolku pati na den i ke ti zazdravat. Dotogas nudi so vestacki i bidi uporba da ne se odbie
Пробав со таа маст, не ми помогна се полошо и полошо станува знам дека мајчиното млеко е најдобро ама не знам како ќе успеам да ги излечам кога цица постојано пробав и хидроциклин не ми помогна , сега пробувам со стопен восок од пчела ... не сакам да се откажам и јас, ме плаши колку ке трае оваа болка , ппсебно појака е навечер :'(
Stiskaj zabi jas mislam deka ke se sredi. Pretpostavuvam deka ti e mnogu bolno no zamisli samo poradi tvojata zrtva tvoeto bebce se hrani zdravo i uziva vo bliskosta so tebe A Se konsultirase li so pedijater? Sto ti kazaa? @maja.mitrova stom ne e gladno se e vo red so tvoeto mleko samo smiri se i probaj da pies mnogu tecnosti i bidi smirena potpolno koga ke se odmolzuvas i probuvaj pak
Мајки, знаете ли зошто бебево ми ја сака само десната града, а левата нејќе ни да ја навиди??? Познато ли ви е ова? Искуства ?
Во понеделник планирам да одам да се консултирам , па со господ напред се надевам ке издржам , се за моето бебе фала мила , ми даде сила
Со восокот внимавај.Ако не се измиеш убаво може кај бебчо алергиска реакција да покаже.По доење измиј се,стави кокосово и седи топлес малце за да заздрави побргу.Маиците или градникот ке те иритираат повеке
Pa mi vikaa da mu davam i na 3saati da cica ali ne poslusav i sega si e ok so tezinata zatoa sto se izvisi i sve e na noze Ali hemoglobinot mu bese namalen prosli mesec i mi rekoa deka toa mozebi bilo od premnogu cicanje Sinko i noke mnogu cesto se budi na saat vreme i nezaspiva ako ne mu dadam da cica i toa mislam deka ne e ok ali probav na sekakov nacin i neuspeav. Ali sepak mislam deka od premnogu cicanjw nemoze da ima steta osven ete koga ke se pocne so dohrana pa kolku i da se dava namirnici koi sodrzat zelezo poradi majcinoto mleko i opsto poradi mlecni proizvodi nemoze da se svrze i da se apsorbira celosno pa zatoa doagja do pad na hemoglobinot kaj poveke decinja vo tie meseci (od 6ti dokaj 10ti) na pocetok na dohrana. Kaj nas primer sin mi si gi jade kasickite i telesko, cveklo, blitva, zolcka...Ali dzabe bilo koga posle toa odma cicase. Sega znam Davam kasicka vo koja ima vit c i zelezo i posle toa nedavam da cica Pa eve vo vtornik ke proverime pak krvna slika i mislam deka sme na dobar pat Steta samo sto morase da davam kapki ali ete kasno proveriv me krv i toa e toa
@Loveee1 пробај срце со АД капки ставај околу пупките мене ме болеа ама немав испукано само многу ми се сушеа. По препорака на колешка која имаше испикани дури и делчиња одделени земав ад капки и ставав и ми помина и сувост и болка
Мајчиното млеко иако е млеко не содржи онаков калциум како тетрапакот.И тоа дека детето има слаб хемоглобин бидејки одма цица по јадење не држи вода воопшто.Мајчиното млеко е 90% вода полно со антитела и минерали а не калциум.Детето до 6 месечна возраст има резерва на железо во крвта земено од мајката додека била бремена.По 6 тиот месец таа резерва опага и затоа мн деца во тој период се анемични.
No sega se primetiv, gledam mi ja ima razraneto od vlecenje, ziva rana napravila so krv duri...me pece mnogu
Nie sme na ekskluzivno doenje zasega. So krvta pu pu maka neame. Znaci da vnimavam koga ke pocneme so kasicki. A do 6m imavte maka? Plus mojava za 3 mes 12 cm porasna.
Не мора да значи дека и кај вас ќе има проблем. Поголем цицач од моето бебе чинам нема. Абе како расте мислам се повеќе виси на цицка, ден-ноќ. А со железото и хемоглобинот пупу сме немале проблем досега. Со дохрана почнавме со полни 6 месеци, дотогаш само и само доење. Докај 8 месеци впрочем одбиваше да јаде, сакаше само каши во кои преовладува банана. Потоа преку ноќ смени, почна да јаде убаво и количински добро. Давам разноврсна храна, најчесто дома спремена, овошје и зеленчук по еден оброк, и дневно барем еден оброк му е со житарки, посебно просото, богато со железо. Телешко месо си јаде без проблем и често, дека тешко наоѓам домашно пилешко. И никогаш не сум внимавала да не цица по јадење, и да сакам неможам, некогаш веднаш си бара. И еве не, маже мое најмило, со полни 11 месеци и полни 12кг Сакам да кажам дека е индивидуално за секое бебе, како што рече џој мајчиното млеко не е обично млеко, има магични својства
Mene mi bea raskrvareni bradavicite, edino sto mi pomogna bese kantarionovo maslo. Ima nekoj recept so luspi od orevi i zejtince se zagrevalo. Probaj vidi.
Probav kantarion , mislam deka so nego uste poveke si napraviv belja , od togas poveke se razranija ke vidime na lekar sto ke kazat ... ke izdrzam do ponedelnik , fala za sovetite. AD kapki mackam pred da ostanam bremena , drugarka mi preporaca za zal i toa ne mi pomogna
Ш Пробај со облоги од зелка меѓу подој. Ладното веднаш ја смирува болката а витаминот ц помага за рагадите