Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Да мајка. Трет триместар со виножотото мое :inlove: се преместувам полека по темиве :wasntme:

Noemi, Feniksgirl and Baby warrior like this.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Леле како те чекамееее :l::l: јас во болница почнав и користев првиот месец… се беше ок

Joanna28 likes this.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

:hug::l: ќе учам од најдобрите

Baby warrior likes this.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Пресреќна сум за тебе.:l: Многу ме израдува, премногу.:l: Со лесно, ситно броиш.:l:

Baby warrior and Joanna28 like this.
  5. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Не знам дали ми е бебево гладно цица убаво имам млекце да не не знам како треба ..да гледам на саат ли?Ја ставам на една града па на друга кога ќе и здосади едната..дали ќе може да ми објасни некоја мајка подетално ..зашто си викам да не е гладна да не не и стига млеко или да не немам доволно не знам..:(

6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Јас и давав кога ќе побараше бебето некогаш на побрзо растојание некогаш на подолго само да не е повеќе од 2ипол,3 саати. После една недела откако е родено има нели преглед на педијатар ќе видиш како напредува

Simon4e0507 likes this.
  7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Мајки, колку долго ви трае еден подој. Моето цица 5 минути и почнува да се бори, па ја тргам. Ако ја оставам подолго наеднаш ќе поврати количински многу. Цица на два часа,полни пелени, кака, супер напредува засега. Чудно ми е, два месеци е бебе и 11 дена, толку кратко да цица.

Puffy2019 likes this.
  8. An43

An43 Истакнат член

И мојата толку цицаше и сега еве пак исто 5мин цица и е весела одма

Puffy2019 and Guns N` Roses like this.
  9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Штом напредува добро, нема за што да се грижиш. И син ми, сега и ќерка ми исто така се лакоми и се прејадуваа. Едноставно не знаат за доста, па со тек на време сама морав да проценам кога да ги тргнам, затоа што секогаш кога сум ги оставила до крај да испразнат гради се прејадувале и повраќале. Доста брзо им тече млекото и затоа толку брзо се најадуваат, се слуша по брзината на голтање. Инаку така од прилика, 5-10 минути трае подој.

Guns N` Roses likes this.
  10. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Мајки помош малото е една недела цица но мене едната града ми се разрани почна да ми тече крв мачкам уште од почетокот со purelan lanolin na medela што друго можам да ставам сега од едната града давам да цица а од другата измолзувам и го фрлам млекото бидејки и во него кога се измолзувам има крв, а сега веке и на другата града осеќам болка можно е и таа да ми се распука што и како да ставам секој совет е добредојден

11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Пробај фризидерм или риластил исто ланолин е ама поинаква структура

12. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Нема потреба да го фрлаш млекото, бебето може да пие од тоа млеко и да цица од таа града доколку болката е издржлива. За да се средат раните мора да го средите фатот, треба целата ареола да ја фаќа кога цица и да биде убаво поставено. Види на интернет има како би требало да изгледа тоа. Откако ќе се среди тоа ќе се средат и раните

13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

не ставај прслук и чувај ја таа страна без маица колку можеш, побрзо ќе зарасне,2,3 пати барем на ден ставај бебе да цица пошто и измолзувањето е болно

14. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Probaj da go stavish bebeto na taa grada i probaj sekakvi pozicii, da vidish koja e najmallu bolna.
    I koga ke pochnuva da cica, stavi inja bradavicata pod nosot, pa koga ke zini poveke, togash stavaj i ja bradavicata vo usta. Vidi na youtube kako izgleda, toa ti e najvaznoto za da zazdravi ranata

15. nice-girl

nice-girl Популарен член

која храна ја одбегнувате за да нема бебето грчеви ?

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Зрнеста, леќа, грав, грашок и сл. Мешунки ми рече исто матичната. Ние немавме, сега дали тоа допринесе, не знам. Ама ја се тоа не јадев првите три месеци.

nice-girl and Simon4e0507 like this.
  17. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Jas ne jadam nisto sto ne se preporacuva,pa se otkorna bebevo moe od placenje ..mislam deka hranata kaj mene ne deluva ..a si zamisluvam da jadev se sto ne smee kaj ke mi bese krajot:(

Anaroz1 and nice-girl like this.
  18. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Јадам се освен газирани сокови и чоколада црна. Друго се дури и грав еднаш неделно јадам ...и нема проблем со грчеви.
    Бебето ми вриштеше од витамините омега со д3 заедно што се и ги прекинав со консултација со педијатар продолжив чист омега без д3. Д3 со к1 пие плус ама од нив нема гајле сега за сега е ок...

nice-girl and Simon4e0507 like this.
  19. КатеИна#**

КатеИна#** Активен член

Здраво сакам да прашам дали некој се соочил со болни брадавици после доење , мене на едната ми излезе како мозолче и мн ме исплаши, додека да излези ме болеше местото, исто како на било кое друго место излегува мозолче , по една недела ми излезе и неможев да го исцрцкам уште не е дозреано.
    Што можи да е , одма на најлошото помислувам , малиот не го дојам два месеци млекото веќе само прекина постепено, но поради една терапија по прекинот на доење што ја почнав , и млеко почна да ми лачи десната дојка таму каде што ми е мозолчето ,по некоја капка .
    Ве молам за совет и искуства само таму ми е паметот.
    Фала

20. mariz

mariz Форумски идол

Немој да стискаш, најверојатно е блистер (од затнато каналче). Доктор те виде? Најверојатно ти се има сега отпушено, па дотекува млекце од таму (некако по некоја моја логика).