Мајки баш сега малото цицаше и посче си застанав баш на вага и нормално разочарување Јас сум 167 цм и еве 3 год сум на 46 кг па размислете каква сум Што да правам како да накачам Инаку и со првото 2 год си доеше и додека доеше, пред и после иста работа иста сум слаба
Еве ме инспириравте и мене да се измерам две кила послаба од пред да останам бремена јадам како никад претходно и ја … бебка буцка со бутчиња и газенце за грицкање. Ептен сум задоволна како се заврши се со килажа бременост и постпартум околу тело кај мене. Мн паметно го сфати целиов процес моево тело. Е сега како е кога ќе прекинеме да доиме? Се враќаме јово на ново со диети ?
Добро утро мајки Дали е нормално бебето 4.5 месеци да цица на 3.5-4 часа и тоа еден подој една града. За 20 дена има напреднато 400 грама. Се мислам дека малку некако ми цица. Весело бебе, прета, се превртува, сега почнува и од мене на грб ама поретко и потешко. Благодарам
Нормално е. Ако полни пелени и е весело значи е супер. Ако е гладно ќе знаеш. Сега се во период на сознавање на светот и се им е поинтересно од цицањето.
јас да се пожалам додека се жалев дека не сака шише за да здивнам малку сега е обратно само ноќно време цица 2-3 пати а во текот на денот измолзено и дохрана ја ставам на града ако е многу гладна почнува да вреска и не се смирува ако е расположена се задева и не ја погледнува, што да правам да ја понудувам почесто за града? некако со измолзувањево од една страна ми е практично бидејќи знам колку пие и дека е најадена
Јас со ова мое бебе се изнамачив. Буквално плаче и после секое цицање и после шише, на комбинирано сме. Не знам што да мислам, гладен ли е? Си бута рачињата во уста и плаче. А некогаш па и повраќа
Многу се измачивме и ја и бебето исто со комбинирање, мислам дека најтешко е И моето плачеше многу од сам старт Свее пробав Дај му помалку дај му колку што треба ај пред цице а после секакви комбинации Од ко почнав да му давам еспумисан капки се смири бебе и почна да цица Иначе од болки во мешето изгледа не можеше никако и цице да фати и плус ако е прегладнето нема шанси мора одма ад иначе е драми И сега му давам пред време од прилика да цица па ад и тоа пола кон две третини од дозата што треба да му давам по препорака од педијатар Е сега колку цица не знам немам осет Ама засега ова најмногу функционира да не плаче Плус внимавам на тоа да има редовни дремки оти плаче и ако е престимулирано И омега веќе не му давам оти приметив дека плаче и се витка од нив Само д3 и еспумисан Сѐ друго прекинав да давам од препораката и бебе се смири периодов На работ бевме да остане само на доење Ама јас морав да прекинам да му давам од моето млеко поради терапија и ми се намали млекото Ама среќа еве пак цица и има колку толку Плус зависи можеби и кое млеко ад Моето плачеше многу од аптамил прематуре И од хип ама не толку Сега не плаче од холе козјо
Дали после доење ги држите во раце барем пола саат пред да ги легнете во креветче иако заспале на пример Страв ми е многу да не му се врати нагоре млекце во спиењето
Аптамил пронутра пие. А и да додадам многу малку спие, едноставно НЕ СПИЕ, или спие 15 минути. Не знам веќе, спобудалев, си плаче 24/7.Помислувам да не е интолеранција на лактоза или што знам веќе. Инаку давам 2-3 дохрани во денот и заменувам најчесто подој за да ми надојде млеко, оти осеќам дека ми се полнат гради минимум на 4-5 саати
Јас да, зашто повраќа. И тоа е мачно многу, а на моето му се врати неколку пати во сон и беше хорор. А тој па нејќе исправен да седе, лудило
Имате пробано со друго млеко. Пишував пред некој ден, ние повторно сме на комбинирана, немам млеко доволно и давав хип комбиотик и правеше многу гасови и грчеви, какаше само што ќе го испие шишето 4-5 пати, почна повторно да вришти плаче, а при спиење само мрдаше, се будеше и ножињата ги креваше. Сменив со Бебелан и се намири мешето.