Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Дали треба да пијам Достинекс кога ќе го одбивам, преку ден едно 10 саати и повеќе не цица, ама навечер како цуцла ме користи, па мислам дека ќе имам мастит ако скроз прекинам.:?:

2. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Добра вест е тоа што имам дозвола од педијатар за овие на природна база, дај Боже да делуваат за да не треба да дојдам до другиот чекор, но како и да е, за жал ако морам ќе го направам и тоа.
    Иначе бебето ми има три месеци, а не теблетиве кои треба да ја пијам, не ми кажаа колкав период ќе биде.
    Мислам дека ти се жалеше од Ремедика за тоа со доењето, или грешка сум?
    Јасна и мене многу ми помогна на почетокот, Господ здравје да и дава.
    Секако дека ми помогна, фала ти многу на споделеното искуство :hug:

@Soncogledka, во затворен простор и потемна просторија особено ако сум сама со бебето, кога има сонце ми е полесно. Кога ќе ме фати, ми пречи се, музика, плачење на бебето и сл.
    Задачи што ми ги даде психологот се што повеќе комуникација со луѓе, и користење на секоја прилика за поминување време надвор.
    Види ако можеш и ти да го практикуваш ова почесто, стави го во количка да спие. Јас многу се затворив, плус маж ми со работа после работа и толку беше потребно за да ме здрма јако.

Cvetce_ likes this.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Пафи имаш да споделиш добар психолог?

4. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Јас одам во Когниција, кај Тина Васков, но не знам дали прима нови пациенти. Но и да не прима она, има и други психолози кои работат таму.
    Ако треба уште некоја информација, кажи, тука сум...

Baby warrior likes this.
  5. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Со анксиозност се борам од 14 години. Точно знам како ти е. Искрено мене најмногу ми помага разговор, ама онака искрен без,осуди без да се плашам дека ќе ме гледаат како луда. Со другарка имаме секојдневни "терапии". Башка тоа и работам на место каде што исто многу лиѓе се борат со анксиозност и панични напади па и на работа секогаш го збориме моментот како нормално е, ќе помине. Сега со бебево ме маваат и надвор, и во маркет, дома на најјако ама одма вртам и кажувам на глас, и верувај поминува... бар мене. повеќе треба да се збори на темава а верувам дека добри 60% ако не и повеќе луѓе, поготово жени се мачат баш од причина дека не се збори тоа, ќе ме напраат луда. Ако ти треба муабет, тука сум ❤️

Puffy2019 and Soncogledka like this.
  6. Trinity9

Trinity9 Истакнат член

Здраво мајки, имам 3 табли останато Лактил со датум до 05.2026. Ако некоја мајка ги сака, да не ги фрлам, да ѝ ги дадам. Земање од Карпош 4. Поздрав

7. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Прво ти е? Мене да... Може треба да викаш некој за друштвл, мене некогаш ми е поок ама реално цел терет е на мене, не сака во количка плачр, да сака така да заспие барем кратко би го шеталс и се нервирав во принцип што не цица да се нацица туку одма заспива и нигде не можеш да мрднеш...
    Прај како тебе ти е полесно така

8. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Да и јас мислам дека многу луѓе имаат таков проблем само сеуште се мнпгу затворени и прикриваат се па бетер после си прават...

9. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Здраво мајки! Второ дете ми е и вица, офлично напредува ко за 15 дена. Но, подледниве неколку дена колку и да пијам чај за доилки и течности и јадам- градиве не се полнат така да се поооолни како што ми беа на почеѕок пред недела дена или до првото дете.
    Јаде на 2-3 часа ама не ми се полнат толку колку онс може да исцица - освен навечер дека навечер даваме дохрана ЕДНАШ 50мл и тоа е тоа. Деенеска почесто бара да јаде бидејќи тешкоо се најадува.Што да правам ? Мене градите со првото секогаш беа преполни и дури се одмолзував ама сегс не е баш така случајот. Како да де меки и да нема млеко.. Ве молсм за помош. Сакав да к пишам на Јасна , па п

10. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Не, второ ми е. Ама не се сеќавам дека вака лошо ми беше со првото. Како поминуваат годините се помалку се чувствувам силна да се справам со нападите.
    Не знам што да ти кажам штом ни во количка не сака. Да може да дојде некој да те одмени да го подржи барем...

11. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Ти благодарам мила многу :l:

Muki-coocie likes this.
  12. nice-girl

nice-girl Популарен член

Јас откако ги прекинав лактил и чајот повеќе млеко имам, ако имаш пумпа измолзувај се на 2-3часа цело време

13. Trinity9

Trinity9 Истакнат член

Мајка, ако не “пукаат” градите тоа не е знак дека нема млеко, туку може си ги празни доволно, и е знак дека е воспотавена лактација. Нека си цица бебе кога и да посака, не се замарајте со тоа до следно мерење, а ако има потреба контактирајте консултант. Може бебето има грчеви, па затоа сака почесто да цица.

ludamaja10 likes this.
  14. Bubble91

Bubble91 Истакнат член

Zdravo majki, dali moze da pijam lactil tableti 2 pati na den i caj isto 2 pati? Dali e navistina zgolemena produkcijata na mleko so nivna upotreba. 7 nedeli sme cica i davam dobrana. So 2 razlicni pumpi probuvam i izmolzuvam samo 30ml od dvete gradi.

15. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Ќе пробам со пумпата , а и фала многу зс поддршката!
    Мене ми е што кога не пукаат градите, премеки се и бебчето брзо делува ко глафно вришти пишти

16. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Пак како да ми секна млекото ради моите нервози.
    Ќе купам денес лактил капсул и чај, ама и аптамил за секој случај.
    Брбка цела вечер гладна мислам дека беше. Пробав и да измолзувам има само 30мл едвај, порано имало по 150+..
    Ептен ми е криво

17. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Ако е гладна многу дај и аптамил во меѓу време ставај да цица да стимулира...и најважно не се нервирај сега си му најпотребна:inlove: