Не е блесаво само твоето, и моето вака прави, само што ние сме бетер зашто не прифаќа цуцла па си седи така на мене додека не се успие и после го легнувам. Ама после првото будење ноќе веќе не сака во креветче па го земам на спална и пак истата песна ама ноќе немам нерви да го држам цело време па го легнувам и така во легната положба и тој и јас, пак ќе цицне малку и кога ќе заспие само се тргам на страна
Да, прашај. Можеш евентуално и некој што работи со сребро да прашаш дали би можеле да ти направат по порачка. Дека реално не личи дека е којзнае што сложено, баш како капачиња се, тенки, битно е дека се изработени од сребро. Има и на Тему сум гледала ама јас не би нарачувала, имав прочитано дека може да имаат и други метали, а да не се чисто сребро. И самата цена е доста пониска, сумливи ми се затоа. Мене ми се од Германија инаку, 40 евра платени. Јас ги нарачав дека еден период бравиците ми станаа преболни од молзењето, неподносливо беше дури. Ставаш капка две во капачките после молзење/доење, и до следен пат си стојат. Јас сум задоволна. Претходно мачкав ланолин ама пак при молзење ептен болни ми беа.
Сега за сега не ме боли воопшто или пак да ми се црвени не се. Единствено само што ми е пре сува кожата околу брадавицата, ареолата. Мачкав ламолин ама малиот после мачкање како да се гади. Намачкав ептен дебел слој ги оставив така да упие без да ги прикривам и ми се вратија малце во нормала. Ќе видам ако продолжи вака ќе барам чаре во капачкиве Патронажната исто ми препорача multi mam компреси и тоа треба да пробам.
Да и јас ги користев нив на почеток, изумив да ти спомнам. Јас сум многу задоволна, тие и како да ладат, супер се. Само што се скапички 2 кутии купив јас, ама ги штедев Една ја користев повеќепати, дури беше влажна внатре (кога не ги користев ги преклопував да стојат како што беа спаковани). А една другарка па ми кажа тие како што се преклопени ги сечела на пола за со една компресија (не знам дали е правиот збор ) да има за 2те гради. Пробав и така ама кај мене не делуваше - ми паѓаа, и џабе си ја упропастив таа што ја секов
Женски може ли да пишете од која перница за доење сте задоволни? П.с породена сум со царски Ви благодарам однапред
Здравје боже ќе сакам и второто бебенце да го дојам па ќе ми требаат совети од мајки што се одмолзувале..не ми е во план да замрзнувам млеко, бар не во големи количини, повеќе ми е за ако треба да излезам па да оставам во шишенце.. Со првото немам вакво искуство, секогаш беше на града, ниеднаш немаше пиено од шише, па затоа и вакви прашања поставувам..е сега, како го правевте тоа, пример дојам и следно сакам да пие одмолзено, како е постапката, на следен подој да би се одмолзила? И млекото колку стои на собна температура да ми кажете?
Земав на vibbo 1800 ден, само првата недела беше супер сега издиша како балон сеуште ха користам но не е тоа тоа
Јас сум се одмолзувала навечер кога ќе заспие бебето или во текот на ноќта ако ми е тврда едната града да си олеснам, некогаш и преку ден ако спие повеќе, а можеш да земеш и силиконска пумпа на Haaka па додека цица бебе од една града, пумпата ја ставаш на другата и со вакуум сама си влече. Земи си кесички за замрзнување на млеко, ги има во аптеките и ако му даваат други од шишенце земи некое со бавен проток и нека му даваат на овој начин за да не му дојде побрзо со шишенце па да одбива града.
Јас до 5-6месеци се одмолзував за да може да излезам на повеќе од 2ч или да не му плаче на маж ми пошто ќерка ми бешеееее мнооогу кенкаво бебе првите месеци плус правеше доенечки штрајкови па најмногу ради тоа секогаш имав архива замрзнато ме фаќаше страв ако немав барем 5-6 кесички во фрижидер. Се одмолзував навчер најчесто и мноооогу ми помогна првите месеци школката на хака, додека цицаше ќерка ми од другата града полнев доста млеко со вакум принцип. Замрзнато во кесички од зегин до 6месеци се чува. Филипс авент проток 2ка до 5месеци терав
Веќе сме 3ипол месеци, дали ако почнам сега со Lactit Капсули ќе има ефект? Од лактамикс чајот имав ефект, но го снема во Зегин па земам од хип, ама не гледам ефект
Ви благодарам, зедов без да размислам па ме интересираше од искуства дали воопшто да се надевам на ефект или не па ич да не почнувам