Колкаво е бебчето? Тоа што молзиш 30 мл не е репер дека немаш млеко. Пречестото будење на вечер може да значи дека вади заби ако му се месеците за тоа
Denski se molzam od 130-180ml,najcesto pie po 150preku den a navecer do 240ml ,inaku e 4ipol meseca prestana da cica od koga bese pekol vremeto,mi uspea nekolku pati vo lezecka polozba no I toa prestana pa se izmolzuvam na sekoj 3h,na 2-3pati mi se slucuva vecerno vreme da nemozam od 30ml mleko poveke da izmolzam,ke gi ispie tie 30ml I posle 15min-polovina cas pak buden,ke se izmolzam I pak 30ml,cela nok taka vo krug inaku navecer se budi na nekoi si 3-4 pa I 5h
Обично лактацијата е поголема во текот на ноќта. Можеш да се измолзиш додека спие и да го чуваш млекото за пред спиење. Ако и ова е неизводливо, не се мачи и не се оптеретувај. Дај му ад пред спиење.
Kaj mene izgleda e obratno denje mleko navecer 20-21h edvaj po 30ml,si zedov denes ad za vo sekoj slucaj da si go imam doma
Kolku povekje cica, tolku povekje kje imas, a ako ednas se izlazes so AD, tolku od doenjeto Sovetuvaj se povekje, imas i grupi na fb, SOS MAMA e nova i super grupa.. ne e pokazatel kolku kje izmolzis... Deteto si cica kolku sto mu e potrebno, baska vlece od sekoj kanal, a pumpata i racno nemoze taka da izvlece mleko kako bebeto... Of sega vidov deka ne cica bebeto... @Nikita7 uspea so molzenje i davanje od sise, bez davanje AD ni ednas... Neka kaze nekoj sovet
Е тоа и ти кажувам. Тој период немаш, но еве вака во два навечер сигурно инаш за да направиш резерва. Како ти спие преку ноќ? Лактацијата навечер е најголема, извини погрешно се изразив, мислев преку ноќта. инаку има група на фб мајки кои се измолзуваат мислам така беше, како тебе, не дојат но даваат мајчино млеко, што е искрено за пофалба. Можеш да побараш совет.
@mariz , nejze veke i se odbilo deteto. Ako nema navecer so sto da go rani, jas licno mislam deka e podobro ad. Jas doev do godina ipol so prvoto, no pisle cetvrtiot mesec pred spienje davav ad zasto stvarno nemase mleko. I bebus kenkav, ni son ni odmor. Podobro ad otkolku gladno.
@a.c.k.a , еве уште еден предлог. Се што ти е повеќе во тејот на денот можеш во фрижидер да го чуваш. Млекото можеш да го споиш од две измолзувања, само мора да се иста т. Значи прво во фрижидер па потоа спојувај. се затоплува на собна или исклучиво во млака вода, никако топла. Ако не можеш преку ноќ, обиди се на секое измолзување од денот по 20-30мл да чуваш за ноќта, ќе се собере еден оброк. Инаку групата е мајки кои измолзуваат мајчино млеко.
Eve i jas so istata maka,vcera sabajle imav mleko se izmolzev i i go dadov sinojka,prvo cicase pa posle mlekceto molzeno. Sabajle isto imav mleko se izmolzev 90 ml i vo frizider pa vecer ke i go dadam.A po kolku ml treba da pijat na 4 meseci? Stvarno ne znam zosto do sega samo na doenje sme bile,samo vo vtornikot i sredata navecer i dadov po 60 ml ad so tesko srce zosto ne se smiruvase nikako
Aj ve molam za pomos od majki so pogolemi bebushki. Skoro1g mi e malovo denovive mi se napravi kako ranicka as kaj dolnioy del na pupkata na ednata grada. Najverojatno od sto vlece so zabcinjata me ima zakaceno malku. I toa samo na ednata grada. Mnogu me boli mi se place koga cica a moram da i davam i na taa grada mnogu se polni so mleko. Imala nekoja vakvo iskustvo, nesto da stavam nesto da napravam? Na pocetok nemav vakvi bolki ko sega
Одмолзувањето не е репер дали имаш млеко или не. Можеш да изнолзиш 20мл и да мислиш дека нема веќе, но ако го ставиш на града ќе слушнеш како голта убаво млеко. Се додека добро си нашредуваат змачи има млеко
Мајки ние сме 1+ инаку сме само на доење и кога се измолзувам вадам кога 60мл кога 50мл некогаш дури и само 40мл од една града дали е тоа во ред или не е....пред некој ден ми кажа една постаара жена можеби немаш млеко (оти беба ми е малку слабенка во нозете,но никогаш не ми плаче беба за јадење секогаш кога бара си цица) во дилема ме стави но се тешам сепак ајде викам мало е неможе да цица многу....
Немаш место за грижи. Прочитај некој коментар наназад и ќе видиш дека е нормално, бебе си цица и си полни пелени, тоа е најважно. Следи тежина и на контролите на педијатар и ќе се увериш. А зошто се измолзуваш?
Па свеки ми вика дека треба да се измолзувам т.е да ги празнам градите после секој подој...зада си олеснам..и зат0а не знам мислам дека немам доволно млеко..
Мајка ставај го бебето што почесто на града и не се замарај со омолзување, милилитри, свекрва... Најдобронамерен совет.
еве денес од сабајле не какаше а пред саат време во рок од 15 минути наполни три пелени,за мочкање си мочка...но исто така му давам и чајче од бекутан за грчеви..сенадевам дека имам доволно млеко за беба