Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

@BirMelek hahaha mnogu tocno kazano tusot za saat- dva ja maskira situacijata i posle pak toa grozno cuvstvo deka si necist :whew:

2. џунџуле

џунџуле Популарен член

@sunmoonstars веќе доби одговор на прашањето. Истото и јас ќе ти го кажев што и @Annath
    Почетокот е прилично тежок во се. Но после третиот месец се полека си доаѓа во нормала.

Kaetana likes this.
  3. sakambebe

sakambebe Истакнат член

@sunmoonstars @BirMelek a zosto antiperspirant ne,jas redovno si koristam i nemam nikakov problem,a dr ne mi kaza nisto takvo

4. mona22

mona22 Популарен член

Мајки помагајте значи десната града многу ме боли и брадавицата ми е отечена и градата е тешка правев туш но не помина.

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Топол туш подолго време за да се отворат каналите, па малку одмолузвање, а потоа облоги од листови од зелка. Зелката малце истолчи ја да пушти сок, стави ја на најлон и залепи. Држи ја облогата барем пола саат.

Espadrila and Kaetana like this.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Јас два дена не дојам.Малата е кај свекрва ми.Ок бев се до пред малце кога почнаа да ме болат градите и да шприца млеко како на почеток на лактација :x

LadyC and Lolipop23 like this.
  7. apple12

apple12 Популарен член

Мене ми е шубе да користам, сепак тоа е хемија а беба нон стоп тука... подобро да смрдам :)

8. joy1

joy1 Форумски идол

Има антиперспиранти и на природна база :)

Kaetana and apple12 like this.
  9. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

@sakambebe Sum procitala vo poveke statii, da ne se koristat dezedoransi i duri da se koristat kupki za kapenje na prirodna baza ili medicinski kupki sto ne sodrzat jaki mirisi ( eve jas si zedov medicinski na Eucerin za tusiranje).A pak za gradite voopto da ne se mijat so kupka, tuku samo so voda ili kamilica.Predpostavuvam deka koga se prskame so dezedoransot moze da potece nadolu i ima verojatnost bebeto da go lizne pri cicanje, sepak i ovie zlezdi pod pazuvite se bliski do kanalite za mleko na gradite, da ne navleze li......taka predpostavuvam....i drugo ne bilo ubavo da go sprecime potenjeto, taa pot treba da si izleze od nas, zosto kako sto napisaa pogore potenjeto e dobar znak se potime pri procesot na sozdavanjeto na mleko.

Lolipop23 and Cka like this.
  10. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Jas ne koristam deodorant,stick koristam,i iskreno nelogicno mi e da me stavam nesto pod pazuvi,me znam,moe mislenje,mozebi sum greska.Ama mislam deka nema nikakvo vlijanije,ne se vnesuva vo organizam,ne se laci preku mlekoto

11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се породив со двајцата во јули и мислам дека нехумано ќе беше да не користам стик, део или парфем. Во болница ми кажаа само да не се многу јаки мирисите за да не му пречат на бебето.

А инаку ако се гледа по тоа дали влага под кожа или не, тогаш не треба да се користи шминка, не треба фарбање, никакви лосиони за тело, креми против стрии, шампони за коса, детергенти за алишта...... се тоа се хемикалии.

Опуштено, јас после туширање на чисто ставав по еднаш стик и можев да издржам цел ден без туширање (јули, август месец).

12. Annath

Annath Форумски идол

Спречуваат потење, што не е пожелно, оти така се собираат токсини во организмот, а мора да се исфрлат на некој начин - еден од тие начини е лактацијата. Токсините од организмот се исфрлаат преку потење и мокрење. А кога има лактација, се излачуваат и во млеко. Затоа антиперспиранти и антицелулитни масажи не се дозволени во бременост. Бебето не мора да ги цица моите отрови. Има стикови на природна база кои не го спречуваат потењето, само не мирисаш. А дека ќе потиш, ќе потиш додека доиш. Само најмногу е првите месеци изразено.
    Башка мирисите кои ги содржат деодорансите се јаки и не дај Боже може да дадат реакција од типот на кашлица и растечен нос.

Kaetana, Espadrila, Lolipop23 and 2 others like this.
  13. Love86

Love86 Истакнат член

Ја одби ли? Колкави сте?Јас па се нервирам ми се намали млекото кога тргнав на работа а синко уште цица,мали сме 10 месеци е и уште станува ноќе,а мене градите меки

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се одбиваме ..
    Голема е 2 години има и 4 месеци

Kaetana and Love86 like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Dezodoransi i stikovi ne. Posebno so mnogu malo bebe. Jas se banjam seuste so bebeski sapun. Stik pocnav da stavam koga pocnav na rabota. Pred da ja dojam koga si idam se tusiram ili samo mijam gradi i miski. Doma se miev, sekako pred sekoj podoj se mijat gradi pa miev i mishki naednas.

Ednas se istusirav so gel i ne sakase da cica radi mirisot sto e drug.

A juli avgust bese zesko ama podobro da se potam otkolku bebe otrovi da lapa.

sunmoonstars, Annath and apple12 like this.
  16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Леле мами брадавиците отечени болат корнат..Што да правам..Мачкам ланолин но не гледам фајде..Крв ми потекува од едната..Многу болно додека цица едвај издржувам

17. apple12

apple12 Популарен член

Истото и мене ме снајде, дури и пола брдавица ми ја снема, не беше како карфиол, туку цела бразда, ефна вечер беба дури и крв ми поврати... еве 2-3 недели користам силиконска (така ми кажа патронажната) и веќе ми заздраве..

LadyC and blessed.an like this.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Мора и јас да пробам некако..4 месеци ништо пред околку две недели истово ме снајде само со едната некако ми помогна ланолинот и не болеше толку многу како сега..Не се издржува

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Jas isto kako @Cka pred podoj koga mijam gradi mijam miski. Pak mirisam, ama toa e. Potamu planiram kristalen kamen da zemam. Ne mi preci potenjeto, mi preci smrdeata iako veke pocnav da se naviknuvam :$

lejla5 likes this.
  20. apple12

apple12 Популарен член

Ххахха јас се навикнав, ама мм никако да се навикне :) Ма да сега имаме месец и пол и потењето значително се намали, не е како на почеток :)