@Kaetana ти благодарам за советите и поддршката! Нервозата на господинот мој полека му минува. Му помагам со компресија на градата, често менување града или ако веќе дојде до плачки големи, две мин цуцлата ја цуца па си продолжува мирно да цица, до одредена точка кога влече а не голта веќе. Тогаш го нудам со ад кога гледам дека е уште гладен, ама не пие повеќе од 60 мл. Тоа е еднаш во денот или пак ниту еднаш. Не знам во што е проблемот, ама почнав да се двоумам дали имам доволно млеко. Еден оброк му е околу 180мл доволно, некогаш и 200. Толку пие од шишенце. Мислам дека е многу, ама па плаче вришти кога ќе го испразни шишенцето ако не е најаден. Јас со пумпица се измолзувам макс 130 мл. Знам дека он повеќе може да исцица ама пак мислам дека не му е доволно па затоа го нудам со ад на крајот. Денес, после подој, почна да плаче како да е уште гладен. Му дадов ад, испи само 40мл и беше прејаден! Се комираше веднаш. Мислам дека шишенце после подој како десерт си го рачуна. До сега ноќе не сме имале потреба од ад ама затоа будењето ноќе почна да ни е со вриштење. Се буди тек кога ќе прегладни па додека почне да цица тоа е урнебес. Ама период си е и тоа, па ќе помине Ти честитам на одлуката за посетување на работилници и едукација, и ти благодарам што веднаш мислиш на нас па несебично и понатака ќе го делиш твоето знаење
130 ml никогаш немав измолзено! Тоа е одлична количина. Не знам колку се работи за глад или темперамент, но би можела да го тргаш шишето и да го замениш со подои... мислам дека повеќе е мајчинскиот страв во прашање. Почесто доење доведува и до регулирање на количината. Не ми е муабетот за ад или шише, туку баш за да не испадне дека не сака да цица туку го сака десертот директ...
Мајки, од кога почнавте да пиете кафе додека доите.. За првото после 3-4 месеци почнав, кога му се стабилозира мешето.. Од пусти страв да не му предизвикувам тегоби.. Сега страшно ми се пие кафе.. А не сум некој голем кафе пијач.. А жал ми е ако ради мене му предизвикувам болка на бебево..
Откако излегов од родилна сала Во бременост кафе не пиев, а сум страшен кафепијач. Без 3 кафиња и сега не сум. По она што впрочем и за секоја храна се препорачува, така и со кафето почни, напиј се едно и следи го бебето. Ако е се во ред со него значи кафето не му смета, па пиј си. Кај мојата нема никаква реакција од кафе.
Јас пиев по 1 од старт не можев без ниедно, пијам турско нислам дека не е толку јако како другите. Не и правеше проблем. Поголема количина секако би сметала љма мислам 1 не е страшно
Фала девојки.. Искрено ќе се напијам нес со млеко и ќе видиме како ќе биде.. Ваква желба за кафе сум немала одамна.. А во бременоста чат пат ќе се напиев по едно турско на работа... Ама со две деца не се излегува така на крај Мора некој стимулатор
Во текот на бременоста не пиев кафе никако, не дека не сакав туку не можев. Штом се породив почнав да пијам кафе мислам дека не штети се разбира само да не се претерува.
Јас до 3ти месец не пиев воопшто. Се напив 2 пати турско и тие денови бебушот око не сакаше да склопи. Можеби било и случајност, ама ете јас избегнував. Откако наполни 3 месеци почнав по едно дневно и не приметив да има некоја реакција. А и јас бев голема кафеџика, не можев да функционирам без кафе, ако не се напиев 1 час откако ќе станам цел ден имав главоболка и на почеток ми беше многу тешко, ама ете се навикнува човек.
Јас пиев безкофеинско кафе додека бебето не наполни 6 месеци. После тоа почнав обично, ама не јако како што сум навикната. Сепак кофеинот преоѓа во млекото, не би на бебе несоници да му правам.
Јас пијам 3. Исклучиво турски, јаки без шеќер. Од само раѓање бебе ја спие цела ноќ. И јас исто, не само сега туку секогаш, пијам кафе и спијам без мака. А мм не може така. Не е до кафето, до организмот е. Се би дала да ме расонува, ама јок
И јас ќе се пријавам во тие што пијат кафе откако излегле од родилна сала. Пиев и во бременост. Сега пијам по 2-3. Од почеток следев, не му влијаат на бебо, а јас "кафе-љубец" на јаки и без шеќер. Ма да како што спомна некој погоре, мене лично никогаш не ми влијаеле на спиење.
Денес направив едно нес.. Пола пола со млекце. . Па ќе видиме во теков на денов како ќе биде.. Не знам од каде ми доаѓа ваква желба за кафе искрено.. И јас кога се породив сестрата ми правеше контрола на притисокот и температура ме праша дали ми треба нешто.. И реков едно јако кафе рече одма ќе им кажам на болничарите ќе ти сварат, ама и реков се шалам само ќе истрпам бар до дома.. Искрено се надевам дека нема да има проблем.. Пијам доста течности и од чајот од билна аптека за доилки.. Ем е добар за лактацијата ем преку млекото индиректно делува на мешето од бебето.. Можеби повеќето го пиете, ако не топло ви го препорачувам
Imalo. Eutiroksot se prenesulal vo mlekoto i deteto dobiva so cicanjeto. Mojot e nenormalno hiperaktiven i slab. Pa se somnevaat vo toa, sega ispituvanja ke mu pravat pa ako e toa moram da go odbijam. Inace ova mi e od doktor epten strucen samo sto ne vide dvajcata dade dijagnoza, nikoj do sega nikogas ne mi ima spomnato a tolku doktori pominavme. A moze i ne e toa ete takvo da si e deteto hiper ke vidime. Ti si hipo ili hiper? Kolkava doza pies? Jas 100 pa moze zatoa neznam stvarno
Повеќе од 100 пиев и пак ќе речам дека си грешка. Хипо сум чим пијам Еутирокс. Единствено во болница после породувањето обрнаа внимание на тестот на бебето за тсх. Обавестуваат ако се повисоки вредностите.
A kolku vreme go doese? Kas bas i toa prasav deka yo bolnica neli im pravat tsh skrining, ama celi 10 meseci ekskluzivno doenje plus neli od6 kasi vnesuva i toa kakva doza bebeto. NA doktorkata i veruvam zos ne e bilo koj a tuku marija hristova, ete koj ja znae znae za sto zboram
И јас пијам за хипотироидизам 75 и детето ми е многу активно.На моменти се сомневам да не имаше некоја поврзаност со апчињата за тироидна жлезда,инаку скоро го одбив.Еден период не ми качуваше на килажа,сега е во ред.Ама денес отидов да земам упут,оти ме тераат од болницата за контрола.