Не знам како го замислувате тоа имам млеко и каква состојба очекувате за да речите имам млеко? Млеко имате, а дали ќе го одржувате зависи од вас. Не очекувајте да давате ад и да пиете чаеви и апчиња и да чекате млекото да дојди, не иди со автобус, со цицање иди.
Мене не ми е јасно по кој основ даваат ад. Дали педијатар после мерење рекол дека мора заради пад на тежина или мајките даваат затоа што мислат дека немаат млеко? Читам многу мајки купуваат ад за да имаат. А не се ни породени. Очекуваат бебињата да не плачат. А кога плачат одма се гладни. Мене стварно не ми е јасно.
Да, железо, фолна и магнезиум, не сум ни престанала да ги пијам од бременост, ќе ги пијам додека ги имам, а ги имам за уште 2-3 месеци сигурно
Мене ми рекоа да продолжам со витамините од бременост ама во Мк нема Фемибион 3, па купив Pregnacare breastfeeding.
И јас испив едно пакување фемибион 2 баш вчера го завршив ама дознав за овие дека има за breastfeeding. Маж ми ги купи и он не памти точно ама околу 800-900ден.
Најдобри си зела, според мене. Јас користев Pregnacare omega+ во бременост. Единствени беа во чиј состав немаше палмино масло и други Е додатоци.
Да, фемибион 2. Последниве месеци земав на џејмисон, 1200 се за два месеци. 888 денари се, прашав на официјалната страна. Ги немаше во еурпфарм, затоа и зедов џејмисон, на акција беа.
Zdravo, sakam da ve prasam...momentalno sme polni 2 meseca i sme samo na doenje pa eve poslednata nedela ni se slucuva ova...denta si cica na 2-3 casa a nokta od kako ke zaspie okolu 1h pa ne se budi za cicanje do 7-8h nautro...znaci vecerno vreme ne cica 6-7 casa...a dosega si napreduvase super za dva meseca 2kg...e sega ova sto ni se slucuva e novo i ne e sekoja vecer...no sepak sum zagrizena dali e normalno? Se plasam da ne dehidrira....
И ние сме полни 2 месеци и неколку вечери по ред мака мачиме додека да заспие, заспиваше со цице но сега плаче кенка и морам да ја нишкам. Заспива околу 23 часот се буди во 3 па дури во 8, оклу 5 часа не цица. Во понеделник сме на контрола па че видиме како напредува.
Без гајле мајка, нема да дехидрира бебе. Ретко среќна мајка си што не ти станува на 30 мин. Ако е гладно ќе се буди. Штом убаво напредува, супер. Моево исто откако се роди ја преспива ноќта од 20:00-6:30 со 1 станување. Сега сме скоро 10 месеци и сеуште си спие. Со исклучок на некои вечери кога е во скок како сега или спие и преживува. Ама за цице не се буди. Нека му одмори желудничето, бубрезите и мозочето. Еден стар педијатар ми рече ноќта е за спиење.
Пробиотик Лактофлор, а Д3 2000 IU од Синерџи. Истиве ги пиев и во бременост, па ми рече Марина дека може да продолжам со истите.
Мајки бебушот ми е 17дена. Имаме проблем цица несака да фати.Купив и два вида на силиконски брадавици и пак е исто еднаш ке смукни и се тргнува, мислам дека е мрзливо бебче ја мрзи да смука вака од шише полесно и е . Сега со пумпица се измолзувам и така и го давам и плус дохрана и давам бидејќи не и стигнува само мајчиното. Ако некоја мајка знае да ми каже некој начин како да ја натерам да фати цица.
Данче ко вчера да беше се сеќавам кога ни пишуваше дека ти е страв да купуваш облека за бебчето кога го дозна полот Лично јас избегнувам да користам термин мрзеливо. Не се бебињата мрзеливи прво види да не користиш дезодоранс силен да не му смета Второ, и кога не цица гледај да остварувате повеќе кожа на кожа контакт, му се активира рефлексот за цицање би ти рекла да смениш позиција да пробаш некоја друга ако немаш пробано досега И колку можеш повеќе терај го, не му давај шише после 1 обид