И тоа како има врска, многу често затоа и многу доилки не можат да одмолзат количина на млеко, ако осеќаш дека е голем отворот веројатно си во право
Здраво мајки,ме интересира дали сте консумирале некакви суплементи за време на доење ,како што се протеинските шејкови и слично? Премногу ослабев,па сакам да накачам некои 3-4 килца па може и до 7-8. Некоја препорака што да конзумирам за зголемување на тежината или препорака за некој нутриционист кој би ми изработил план за исхрана токму за овој проблем? Јас све си јадам и тоа убаво,но можеби заради зголемена активност и недоволен сон,ослабев малце повеќе. Пред бременоста имав 48-49кг, се породив со 74, веднаш по породувањето имав 65, а сега после една година имам 47кг. Сакам да дојдам барем до 50.
Женички еве линкче за доење за нови мамичкиНа крајот има некои совети. https://pedijatar.mk/svetska-nedela...-chesto-i-tolku-dolgo-kolku-shto-saka-samoto/
Мајки што се одмолзувате сакам да прашам нешто. Денес измолзев 40мл, молзев по 10мин од секоја града. Ама тоа не е доволно за да се замрзне. Дали може да го собирам по цел ден и на крајот од денот да го замрзнам?
Малку по малку што ќе измолзуваш чувај во фрижидер, и кога сѐ ќе биде на иста температура, претури во едно и замрзни.
Освен во специјални кесички во што друго може да се замрзнува млекото? Моментално не можам да најдам од кесичките.
Па да, таков и се "препорачува", нели. Јас користам камен долги години, па и сега додека дојам. Некогаш ретко рол он ама исто без алуминиум.
Арно велиш, не се жалам И во каменот има алуминиум. Јас користам дезодоранс без алуминиум, најпогоден ми е Нивеа со сино.
Ставајте си сода бикарбона. Со години не коростам дезедоранс ( и не смрдам ). Секое сабајле во рака земам сода, малце вода и мачкам под пазуви. Подобро од тоа здравје.
Да, трае околу 24 часа содата, ако ептен се испотиш може два пати да ставиш. Јас ставам после секое туширање.
Баба ми до ден денес сода користи јас имам пробано така чиста ама ми реагира кожата, па си правев сама дезодоранс, ама кој има време сега за тоа. @0ли Точно, каменот (мојот) не содржи алуминум хлорохидрат, а самиот камен е всушност калиум алуминум (не знам како точно се вика ова соединение) чии молекули као не навлегуваат во кожата. Одамна читав и не навлегував многу ама решив да продолжам со него. @Среќичка Инаку е на Crystal, ги има во ДМ мислам. А баш онака најчисто нешто ако сакаш, имаат Lush дезодоранси , планирам и тоа да го пробам, имаа штандче во Сити Мол.
Dali moze da se pie terapija heferol i vitamin c za vreme na doenje? I koi multivitamini gi pievte za vreme na doenje ? Koi se najisplatlivi? Za vreme na bremenostnpiev femibion ama 1100den mi se mnogi mesecno