И јас почнав демек да вежбам ама колку сум уморна, ме мрзи. Сега кога спие читам книга и си лежам до него, многу поубаво ми е. @0ли Истото си го размислувам цела бременост, обожавам море и испланирано ми беше септември да одиме ама ништо. Ама преубава е сликата во глава
Шише вода од 2л ноќе до кревет. Утрото е празно мислам дека само што ќе повлече бебе, моментално ожеднувам, и во текот на доењето пијам Станување до кујна би ми било ту мач
Мене педијатарот ми рече да пијам млеко повеќе и алва да јадам за да имам добро млеко. И така правам од прв ден. Не дека секој ден јадам алва, ама неколку пати во неделата јадам.И помага тоа. Пробај. А млекото е добро за калциум. Да не почнат да се расипуваат забите, пошто бебка го влече калциумот од нас.
Млекото е далеку од добро и препорачано при доење нема никаков придонес , млеко не ствара млеkо , може само да напрае тегоби кај бебето , грчеви , запек и слично . Ако е толку корисно зашто до 3 год не треба да им даваме на нив да пијат За калциум доколку сакаш има мн подобри варијанти .. Чаеви за лактација специјални за доилки имате премногу за избор , сок од јаболка исто така е добар ..
Мене па ми рекоа млеко да не пијам, а не ни планирав бидејќи и мене ми пречи такво млеко. Земи овесни снегулки три лажици во шоља јогурт, претходно остави да отстои и изеди си за вечера на пример. Ориз ми рекоа дека помага. Јас пиев чаеви за доилки, мноогу вода, сок од јаболко.
Јас на хумана пијав еве 2 месеци ама еве тука многу го фалат лакта мих ае дупло ппефтин че речиш нема шанса.. Зедов вчера пијам еве два дена, пишува пред доење да се пија ндколку пати на ден па ќе видам разлика некој ден нека помини
Ставај го бебето на града и пред ад и после, мислам дека имаше пишано дека даваш и вештачко. На колку часа пие ад?
Наполни шишиња со топла вода и масирај ги.. Треба нене да цица за да се среди лактацијата и после самите ќе ти омекнат
Дадов еднаш ама ми јави осип... Здмав ХА го поврати.. После неколлу денови решив да пробм со аптамил, немаше реакција ама толку зор виде дете со гадење, една капка дур ја осети дур ја голтна со замижани очи и се скисели се закашла како за повраќање исто како нас ко че ни се згади. 3 месец почнавме сега и се сме на доење ама последно време сака уште, бара уште
2940 се роди, не пуштија одма сп 2840.. Немав уште ни млеко нафојдено дома 2 3 дена дур дојде дур фати секалп изгуби пак некок грам.. На домашната се мерам со него и без него 5500 ми кажува со се алишта секакко, последно кога бевме да го мерат беше 4700 на 5 август измерен. Нс 18 сега напрајвме 2 месеци