Прашај во аптека има спрејови безбедми за време на доење. Во зегин знам има едни на Н се викаат ама не знам точно како
Воспоставена е лактација. Пелени полни ли? Весело ли е бебе? Верувај не сакаш со месеци да носиш улошки на гради. Марисол само. Грутки ако имаш можно е. Проверу убаво некој канал да не е затнат.
Да да, си полни, супер. Весела си е, се е како и претходно кај бебе. Само мене градиве ме збунија. Ааа улошки ич не сакам... и јас тоа си велев дај Боже да ги фрлам побрзо
@Naatashka123 уживај жено и не му се секирај ич. Јас по сѐ изгледа истата мака ќе ја кркам ко @MilaSs12. 3 и пол месеци е синко, ни лактација воспоставена ни бутур. Шприцам млеко на сите страни, за нигде сум. Една фиока од замрзнувачот во фрижидерот ја наполнив со залихи од млеко и веќе немам место. Сега се шо молзам оди в канализација. Макар шо се мислам тоа најстарото замрзнато да го фрлам, ова да го складирам, некако како погусто, побело ми се гледа за разлика од на почетокот, ко поводлесто ми беше.
Ова новово ке можеш подолго да го користиш. Млеко е млеко и се што е мајчино злато вреди. Ама ако одиме според тоа дека млекото се менува според потребите на бебе, тогаш ова новово ке е посоодветно за поголемо бебе, може и тресам ама така ми оди логиката. Не знам дали молзеш ама јас молзев од што бев претовар мајка. Абе пукаат гради, нема шанси да не измолзам.
Молзам, дури и некогаш повеќе отколку на почетокот. Молзам и за да се олеснам, гради претешки, тврди, дури и како јазли ми се прават преку ноќта и молзам кога се буни бебе оти премногу млаз му оди па или се поддавува или ако е прегладнет ќе изголта наеднаш без да земе здив и после си повраќа реки. Денар немам дадено за влошки за менструација, ама влошките за гради ко алва ми одат.
Парацетамол, еден или 2 напиј се. Јас имав грозница 3 ден по породувањето, од надоаѓање на млеко. Мислам дека немав температура така да ако трае консултирај се со лекар.
Затоа и јас мислев дека подоцна се воспоставува и мислев од толку што шприцав млеко на сите страни наеднаш ми прекина Сега сум среќнааа
Jakoooo epten lajkce...denes bev niz maalski park ja si dojam i uspivam na klupa na sosednata eden dedo stana si otide izglea nezgodno mu padna...
Жено немој да фрлаш такво злато! Ако немаж место и не сакаш да го замрзнуваш, ставај му го во водата што го бањаш. Milk bath прај му. За кожата е одлично!