Ма нееемој, толку голем дечко се направи? Нејќе да лежи у коритце? а иначр можеш и крема да си направиш со мајчино млеко, ќе ти пратам после рецепт како
https://www.medela.us/breastfeeding/articles/breast-milk-recipe-breast-milk-lotion https://www.mamaoffive.com/breastmilk-lotion/ Повелете
Лежи на адаптерот в корито и наместо со потурање директно со тушот. После маж го крева за назад и толку. Многу побрзо оди.
Ќе ве молам за совет од поискусни. На малото 11 месеци е пробував да му вклучам адаптирано преку ден за да намалуваме подои. Сите млека ги пробав ниту едно не ми го прифаќа. Сменив и 2 шишиња уста не ми отвара. Што можам да правам? Не сакам нагло да го одбијам.
Не знам дали воопшто ке прифати. Плус ад немаат сличен вкус на мајчино. Мирис уште помалку. Јас правев каши со ад и нудев ад ама немаше теоретска шанса да проба. Синко пие краво ама по еден филџан додека пиеме ние кафе и тоа не секој ден. А дадов по 19 20 месеци некаде.
Мал е и реално нема потреба. Сите истраувања велат дека подобро без никакво млеко ако внесува други млечни производи доволно. Ад или мајчино. Кравјо не.
https://solidstarts.com/starting-solids/milk-milk-alternatives-for-babies-toddlers/ Можеш да даваш кравјо до 60мл дневно и на 11месечно бебе. Едино не знам дали е повкусно или не од формула, што мислите вие? И јас сум во слична ситуација, пробувам да намалам подои со тоа што нудам кравјо млеко, но не пие, само 2,3 голтки и после е нерасположен, како ненаспан, па дури може и да протестира и да не сака друго да јаде или пие.
Јас сум против давање на тетрапак кравјо млеко ниту на бебе ниту на поголемо дете. Нема ништо хранливо во тетрапак можеш да прочепкаш по нет да видиш па одлучи сама.
Здраво. Ќе ве молам за совет. Бебе е една недела и откако не пуштија дома, си цица по пола саат на секои 3 саати, некогаш на 2.5. Навечер некогаш не се буди по 4 саати за цицање. Преку ден па некогаш си цица и по 40 мин или 30 мин, па одмор малку, па си се доцицува. Пелени си полни по 7, 8 сигурно. Сакам да кажам како да си знае колку е гладна. Е сега, ни дојде патронажна и почна да ми збори да сум ја доела на саат ипол. Плус да сум се одмолзувала уште 30мл и да сум и давала со шише. Не разбирам зошто, кога бебе си цица убаво кога е гладна. Плус не сакам шише да и давам. Јас пробав на саат ипол ама нејќе да цица, не е гладна. Некој совет, како да знам дека доволно цица?
I mene mi pisaa na ispis molzeno po 40-50ml plus da davam nikogas ne dadov si cicase bebe na 3 saati ko svajcarski saat bese tocna. Ubavo si znaes....za tolku malo sekoja pelena kakana mockana treba da e i ke vidite napredok na merenje. Vnimavaj da golta posto 30-40min ne e postojano aktivno cicanje...ne glej da saat gledaj da golta i ako se uspiva dur cica rasobleci go
Женски бебе ми е 2+, на ексклузивно доење сме. Денес во маркет видов радлер и си купив, но дома гледам сепак има алкохол 2,5%.. и незнам сега дали да го пијам или не. Некои ми велат по една чаша вино и онака пиеле, но незнам малку сум скептик за овие работи
Ако си цица убаво, голта како што ти пиша Срна, полни пелени, напредува со килажа и не плаче и е расположена после цицање апсолутно нема потреба да даваш ништо дополнително, ни ад ни молзнео. Патронажните мислам така си кажуваат од ракав на сите, за да не падне во килажа детето, за секој случај. Натке ич да не му ја мислиш, да се напиеш. Од една чаша пиво, вино повремено ништо не е. Плус толку мала количина алкохол коа ќе ја внесеш се разредува дополнително и некои 0.00нешто се лачи во млекото што е незначително, така да немаш гајле
До кога треба да се буди бебето навечер за доење? Од пред некој ден почна да преспива и по 4 часа ноќе без да се буди за цицање, па се мислам да не е многу тоа време без да цица? Инаку бебето е еден месец и е само на доење.