Мене ми кажа специјалист за доење да пијам 2 чаши по 250мл дневно од хумана чајот, а лактамикс 1л дневно.
Мустела јас имам и се супер, со пумпицата ми се заедно, иначе купив плус 16 мм треба да се за почеток да знаеш
Може ли да се подобро лактација на 9 месеци и како? Мислам дека многу слабо имам млеко од кога почна да јаде бебево.
Pa i treba da se namali mlekoto jer pomalce cica bebe valjda. Za zgolemuvanje samo so poveke cicanje ili pumpa mozda. Moeto e 7.5 nastinato e,eden den nejkese da jade bese na cicka sledniot den dvete gradi kamen. Inace ima 2 obroka. Ja ne bi se sekirala za bebe da cica ke imas
Пак јас со прашање. Дали млеко што е од вчера измолзено и си стои во фрижидер може да го дополнам со ново измолзено млекце? Дали смее да се мешаат?
Да ама мора да се на иста температура. Прво излади го и новото. Ако го замрзнуваш пиши го поновиот датум.
И јас не би се секирала ама незнам или таа не е трпелива или пак не и иде незнам. Некогаш треба на двете да ја ставам, некогаш цица, не и иде, пак цица, пак не иде, и се лути плаче незнам мислам дека не и стига за да се нацица како што треба. Од кога ја легнувам се буди по 10 пати.. Исто има 2 оброка ама си бара и млекце
Кога се породив не ги пиев веќе тие. Битни беа во бременост колку што знам поради мутациите, да. Пијам ц, д, и цинк и селен поради тироидната жлезда.
Не мора! Најновите препораки според американската асоцијација на педијатри е дека може да се мешаат млека на различни температури. Значи млеко во фрижидер и млеко тазе молзено може да се измешаат.
Знам, во тек сум. Ама јас ке се придржувам до она што ми е посигурно и логично. Секогаш давам совети како јас правам или сум правела.
Пишува низок ризик, но јас не би. И мене овој лек најмногу ми фалеше кога бев настината додека доев. Терај само локално оперил или инхалации.
Epa nas megu crvenata faza i skok 6 dvata gorni keca u isto vreme so gratis nastink od niv.... vakvi sme doma
Што можам да земам од симптоматска терапија за настинка (освен супа, лимон и парацетамол/бруфен/кетонал)?