А за да можам да тестирам ме интересира ефектот од храната веднаш на слениот подој е? Или ако сум јадела нешто за ручек него мака ќе му следниот ден?
Супер е, јас го користам месец ипол откога е родено бебето и да ти кажам нема разлика со меделата, супер е а 10 пати е поефтин, земи го слободно
А што ќе ти е цо бременост? Џабе мачкаш сега а и не е препорачливо да мачкаш пред да се породиш, едноставно нема причина сега да мачкаш, остави градата да си ги оформи сите масни ткива околу брадавицата за природно подмачкување на градата што би се рекло, вака ти вештачки ги подмачкуваш, немаш потреба сега веруј
Хехе, епа ќе видиш срце во болница, јас кога се породив бебето едвај фаќаше брадавица, едноставно неможеше да повлече убаво и сестрите ми дадоа силиконска и одма повлече, на излез од аптеката во ремедика си ги купив истите силиконки од медела и две ипол,три недели дома цицавме со нив, и со тек на време брадавката ми се издолжи и сега веќе не ги користам пошо бебе порасна, знае како да фати и си цица, така да, не фрлај пари за џабе, ќе си видиш во болница и нај дека се е лесно достапно и да треба маж ти ќе претрча до прва аптека и ќе ти купи, не брзај со трупање работи без да знаеш дали ти требаат, со тие пари памперс ќе си купиш
Не знам во државна дали даваат Многу ми е страв од рани, крварења...секој различно го поминал тој период на адаптација за доење и веќе не знам што е најпаметно
Медела ти е најдобра. Зеки голема туба и ке ја користиш со месеци. Ако не ја потрошиш и за сува кожа е одлична. Јас мачкав пред да се породам и ми беа меки спремни за доење.
Јас ги мачкав од 36та недела, не баш редовно, признавам. Така ми препорачаа и гинекологот и другарките Едит: сега за украс ми стои ланолинот. Веќе не ни мачкам.
Опушти се и мисли си позитивно,не си ги прави најлошите сценарија. Од прв момент цица без силиконска, никогаш не сум имала болка,крварења,мастит... Едино ланолин носев во болница тогаш ме затегаа брадавките и се мачкав сега мн ретко веќе
Ќе си видиш ти по потреба како ќе го минуваш тој период Јас имав рана на едната брадавица, бебе не фати силиконски, ја одмолзував додека не ми помина и си продолжи пак со цицање.
Ланолин на медела земав да мачкам кога ќе почнам да дојдам, сега се мачкам со ланолин од babylove. Ова се мислам дали да земам силиконски брадавички од медела или некои други, ама ќе почекам ќе земам акп има потреба.
Супер, може така. Што ти одговара повеќе во поглед на цена. Јас на медела силиконски имав и ми користеа за вовлечени брадавици. Со силиконски ми ги извлече и продолжив со доење без по ден два. Ако не ти се вовлечени/ рамни не земај, можеби ке фати веднаш а околу 800 денари се.