jas ke vi kazam moe iskustvo okolu doenjeto: sekogas sum go doela koga toj sakal,i po kolku vreme saka,prviot mesec i po saat vreme mi sedese na grada. go imam ostavano da spie i po 5-6 saati ama si napreduvase dobro. koga ke se gladni ke baraat ne se sekirajte.
Само да ја пофалам пумпата рачна на Чико 1800 ден е во зегин, не ми направи траума при мојов оптимизам за стимулација на млеко
Ве молам за совет, сестра ми се породи пред 6 дена и бебето цица кога сака и колку сака, се молзи рачно и има околу 250 мл млеко во шишето за ден ипол. Градите и се со грутки и полни со млеко, како да си олесни и уште нешто што правите вие со измолзеното млеко?
Нека масира на градите да ги разбие грутките. Топол туш исто така. Одмолзување и бебе да цица. А за млекото... Јас го фрлав оти имав доволно млеко за цицање. Се измолзував колку да ми олесни и фрлав. Освен ако имав потреба да го оставам бебето друг да го чува па да му даде од измолзеното.
I jas ja imam taa i predobra e i taa, jas 2ipol meseci si ja molzev bolnata grada a 4000den za racna pumpa neli e mnogu? Ovaa na chicco e odlicna za taa cena, baska e so sisence, cucla si ima, kapace za siseto ako treba da cuvas mlekce vo frizider. Ludi se tie Philips malku
Zeni da ve prasam, eve nekoi majki kako Zuto vika se molzela pa go frlala mlekoto, a da ne odi dzabe vo kanta neli moze da se dade i na drugoto dete da si go ispie, dokolku imate drugo dete, ako se ima mnogu mleko mi e zborot? Jas seuste ne znam dali i kolku mleko kje imam, za prvoto dete imav mnogu malku samo 2 meseca doev i toa preku sila i toa bese plus na Ad oti ne mu stigase moeto, posle preku nokj mi sekna i tolku bese. Sega so vtoroto se nadevam da imam povekje i samo na doenje da sme ama nikogas ne se znae, zdravje kje vidime kako kje bide.
Jas se izmolzuvav isto taka, ja koristev elekticnata pumpa na Medela i toa dvojnata ja koristev gi molzev istovremeno i dvete gradi i predobra e nema zamena
Lele jas koga se porodiv, moite mi ja kupija na poklon taa racnata pumpa na Chicco i ic ne mozev da se izmolzam, race mi okapaja dodeka izmolzam kapka i nisto.....probav nekolku pati i nisto, ne mozev da se izmolzam i ja vrativ i si zemav na Medela, dokolku ste vo moznost, ekonomska normalno, ic da ne se mislite za elektricnite pumpi, zakon se, jas sum pre zadovolna
Pa toa vikam i jas de, za tie majki sto imaat 2 deca dali moze da se iskoristi toa mleko koe se izmolzuva i e visok....?
Абе ако има две деца секако дека ќе цицаат и двете. Јас имам доено бебе на една пријателка, тоа беше на ад уште од почеток, а од мене цицаше. Инаку мојов батко уште цица (16м) и сакам да го одбијам. Ама ако не се одбие до април - тандем.
Saka da kaze ako ima mnogu mleko, dali toa mleko sto kje go odmolzi dokolku bebeto ne go saka dali moze da go dade na pogolemoto dete, ne da cicaat I dvete
Епа може ако сака, ама тоа не излегува пола литар млеко. Тоа е многу малку, колку да се олесни на градите и само краток периот додека се воспостави лактација со цицањето. Малку е тоа за големо дете, а и прашање е дали ќе сака да го пие. Инаку нема ништо лошо во мајчиното млеко.