Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Најверојатно е скок во развој а можи и ако имаш менструација или треба да ти дојде да одбива да јаде пробај кога е заспано одма на цице и упорна биди поздрав

Emi1988 likes this.
  2. Community

Community Истакнат член

Дечки дали знае некој како функционира Јасна што е консултант за доење?

На термини е, има ординација, онлајн консултации или како?

Фала ви :*

3. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се јавуваш и се договараш да ти дојде дома :)

Tiny Love likes this.
  4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

@Community
    Или да договориш да одиш во Здраво бебе. Тебе како ти одговара така, ама најдобро е таа да дојде.

5. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Мамички смеам да користам креми за ладење на вените на нозете додека дојам...

Emi1988 likes this.
  6. Mucika

Mucika Популарен член

@pamelche еве ова ми излезе па ваљда може.
    Screenshot_20220617_004132.jpg

sani99 and pamelche like this.
  7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Немам искуство но според она што го имам прочитано дека спирулина додека се дои треба да се избегнува. Јас не ја пијам и додека сум трудна. И само внимавајте каква спирулина конзумирате, оваа што е на сликата не е баш квалитетна.

nevermet18 and pamelche like this.
  8. RinaKa

RinaKa Истакнат член

Мајки дали има некакви промени со млекото во периодот кога прв пат доаѓа циклус по породувањето? Беба е скоро 4м, последните неколку дена воопшто не сакаше да цица, едвај со маки. Знам дека може да е поврзано и со скок во развој, но откако добив повторно лесно фаќа и цица без проблем... Се извинувам ако некој има пишано за ова на претходните страници, немав време да проверам...

9. Freya123

Freya123 Истакнат член

Откако се роди ќерка ми сме на мајчино + ад и денес од нигде никаде така ми надојде млеко и колку и да се празнам одма после тоа се полни со млеко градата, станува тврда и боли на допир. Затнати канали имаше сигурно зашто не течеше лесно, па ајде со топли облоги за да протече. Ќе испразнам или ќе цица бебка, после кратко време ете пак ми е полна и тврда. Направивме 6 месеци, веќе ми е воспоставена лактацијата, ова прв пат ми се случува толку многу одеднаш да ми надојде. Се плашам да не настане мастит, некое чаре?

10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Да. Јас пред да добијам ( 2 месеци имаше ) не сакаше да фати, се нервираше, од коа добив и млеко ми надојде повеќе и убаво си цицаше :)

RinaKa likes this.
  11. Forbidden

Forbidden Истакнат член

Здраво мајки, да ве прашам за совет. Читнав во темава ама немам многу време се да исчитам, а не најдов некое слично искуство.

Ај покрај сите стандардни проблеми со доење, крвави брадавици, болка при доење, грутки во градите, конечно во 4 недела се стабилизиравме и почна да цица нормално.

Користам + АД (70% цица, 30% АД) затоа што не можам да постигнам со млеко. Таман ќе ми надојде повеќе и бебево бара повеќе и така се бркаме цело време.

Проблемот е што од 6 недела (сега сме 7ма) не цица како што треба.

Навечер исцицува само од една града и заспива цврсто, а преку ден вика на цел глас и се одбива иако тече млеко. Прво мислев да не е до притисокот, ама гледам дека тече и без влечење… не знам што да мислам, гладен ли е не ли е, немам веќе претстава, само си плаче.

Вака нормално качува на маса и пелениве ги полни како што треба.

И млекото почна да се намалува затоа што не исцицува колку што треба и ептен се потресувам кога плаче и не сака да се дои. Сега пак се одмолзувам и така. Се надевам дека е период само, не знам што да правам друго.

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Во втор скок од развој е мама, ќе помине. Пробај да го доиш во затемнета просторија или додека е во полусон.

Jordanovska-K and Forbidden like this.
  13. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

@Forbidden пробај измолзи ептен малку зошто вака како што кажуваш штом само тече, кога ќе направи бебуш вакум му доаѓа уште повеќе и од другите канали па може се засркнува, затоа се одбива а може и грчеви да има. Твое е да нудиш кога и да побара,менувај пози, простории, мојата еден период само стоејќи ја доев, барем додека се зацица, ако седев или лежев не ни фаќаше само плачеше.

IRBBB and Forbidden like this.
  14. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Мајки дали е можно едната града воопшто да нема млеко ? Се измолзувам и давам шише, но веќе недела дена од едната вадам само две три капки

Може ли некако да се промени ова ?

15. Vincent

Vincent Истакнат член

Devojki, 13 dena odkoga sum porodena, dodeka bev vo bolnica nemav mleko, no koga se vrativ doma gradite mi bea kamen, temperatura, itn
    Se macev nekolku dena doma so masazi, odmolzuvanje no bezuspesno
    Otidov kaj Jasna mi dade terapija zatoa sto sum dobila vospalenie a i kanalite mi bile zatnati
    Sega gradite mi se vratija vo normala, koga se izmolzuvam imam od dvete gradi kolostrum megutoa ne mnogu
    Prasanjeto mi e dali ke mi nadojde mlekoto ?

16. Arababy

Arababy Истакнат член

Ставај бебе да цица. И мене ми беше така

17. Vincent

Vincent Истакнат член

Koj den ti dojde mleko ?

18. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Moeto kaka Edna's dnevno do 3 meseci posle pocna da menuva Edna's dnevno vo 2 Dena Edna's nekogas vo dva Dena dvapati zavisi.

19. Arababy

Arababy Истакнат член

Јас сум со царски и уште вечерта кога ми го донесоа бебе веднаш го ставив на града и додека бев во болница го држев на града. Тамо забележав од 3 ден дека имам млеко но кога со отидов дома по туширање кренав температура. Градите камен јаки. Знаев дека е од градите и фатив да се одмолзувам во шишенце и ненормално болеше додека започна убаво да тече.

20. Mucika

Mucika Популарен член

А зошто се молзиш, бебето цица ли? Педијатарот што вика, како напредувате и дали полни пелени?