Зошто Македонија даде 12 поени на Албанија????? Зар не си даваат секогаш по 12 поени со Србија....како и да е оваа година јас мислам дека требаше да победи Србија..
Spoiler Затоа што ,за жал,сите Албанци кај нас ,гласале за неа Очигледно ние не сме се фатиле многу за телефонот.
Прирачник „Како до победа на Евросонг“: 1. Искомпонирај песна, која содржи мешани делој од светски познати песни и забрзај го малку ритамот (препорачливо: Cold Play, Lady Gaga, Usher, David Gueta, Muse...). 2. Напиши длабок текст, кој шо ќе соджи 5 реченици и биди богат со „а“ „е“ „и“ на крајот од збојте, шо ке се тегни низ целата песна. 3. Најди изведувач, со талент од калибарот на Слаткар, Гулабица, Ноне и со секси изглед како Боки 13 и Биг Мама (по можност бивш затвореник или бивш пациент во рехабилитационен или душевна болница). 4. Креирај добри костими, шо ке се состојат од стреч алишта, и добар сценски настап (по можност со гајди,зурли,тапани и секси мешање со г’з). 5. Подобри ги односите со сите земји учеснички на фестивалот. Успех: ЗАГАРАНТИРАН !
http://backstage.com.mk/mk/articles/mal ... e-kukavica http://www.tvpaket.com.mk/tv/eurovision/676-13 http://www.idividi.com.mk/showbiz/muzik ... index.html Евровизија+Соседовизија+Политиковизија=Ништовизија.
Нели ви кажав пред шоуво дека Шведска е победник. :geek: Ок ... гласањето е копи пејст од година на година ... значи нема што да се каже повеќе. Ама факт е дека добра и моќна песна со специфичен настап добива високи поени. Заслужено е 1то место годинава. Туку сите кои мрчат дека Жељко е нарцис, умислен итн. ете гледаат каде го води таа самоувереност до високи пласмани и успеси. Затоа нека молчат. Калиопи беше солидна. Можеше да биде и некое место погоре да не беа комшиските и лобистичките гласови. А, шиптарине бре растур направија од гласање по континентов. За 12ката од нас за нив ... мизерија!
Евровизиски гледано, се гордеам со Македонија со 2 причини. 1. Калиопи ! Реално, не ја милувам, но овој пат ја даде симболиката на Македонија, БОРБА. Совршени настапи, и на полуфиналната вечер, и во финалето. Ми доаѓаше да го гушкам телевизорот и да викам на глас ТАА Е, ТАА Е НАШАТА!!! (ко за внучка да зборувам). 2. Поени од Македонија не заминаа кај јужниот сосед. Лижењето нивен задник и полови органи годинава го заборавивме. Се надевам не зашто моментално е подолу од нас во секоја смисла, туку дека ова ќе потрае... за навек. 12-ката од Македонија е на контото на Албанија. Оправдано. Не од убост на песната, туку од гласови. Реално, ние ќе си речеме, никој не гласа, се делат соседски гласовите, дрн дрн Милојке, но како националност албанците не се конформисти. Ќе гласаат од секаде. Добија 12 и од Швајцарија, односно од албанските печалбари. Велам, секоја чест за нив. Си се сплотуваат од секаде за реализирање на заедничката цел. БРАВО! Победничката Шведска ми беше фаворит. Сепак овој вид на електронска музика е на некој начин нов на Евровизија. Донесе свежина и многу енергија. Личниот стил на Лорин е нешто за кое не се зборува, но во комплет со кореографијата, во целост одговараа на песната, значи комплетно ми се допадна. Мило ми е за победата.
Леле како не им е срам бе на овие Бекстејџ абе сите блокирајте им ја странава Report Page , само тоа заслужуваат се собрале некои д***и што немаат никакво познавање од музика па тие ке зборат за Калиопи
^за ова ли им е дадена слободата на медиумите....аууууф треба да им се очита лекција на овие од некои претпоставени. Срамота, по свој народ да се плука. Еленчето папочната врвца да не им ја пресекла. Или можеби некој од тимот и е кума на Еленчето КАЛИОПИ сите вода можат да ти носат, по Владо Јаневски, ти го имаше убедливо најдобриот настап.
така и треба со шала да им враќа, да не покажува дека се нервира....ама на крај сепак му кажа името на мојата земја е МАКЕДОНИЈА браво
Глупак ниеден! Јор нејм ис ФИРОМ. Ма ајт оди си, марш!!! А Калиопи супер со шала врати Навистина Царица!
Според мене, годинава супер поминавме на Евровизија , иако да бидам искрена ама ич не бев импресионирана и задоволна од годинешниот претставник на почеток. Но, секоја чест, прекрасно не претстави.
...јас не сум некој фан на Kалиопи но не претстави во многу добро светло, настапот и беше одличен, скромен, супер испеано е тоа што никој нечини ако не победи ни е национална деформација... факт е дека неможеме да имаме повисок пласман, гласањето е натиго-дајмиго од соседните држави... а и многу ни е јасно на сите дека политиката е застапена и тука... ...порано на сите победници песните им остануваа пеани после многу години, а сега веќе не се ни сеќаваме на победникот од лани! ...вива ла вива, вива викторијаааааааааааааааа афродитааааааааааааа, е оваа на дана интернешнл уште ја памтам, ако беше само песна на еден трансвестит