Колку и да не го сакам Жељко, морам да признаам дека одлично ја отпеа песната, звучеше како од студио снимена. Ама не го сакам во финале, не заслужува и точка. Калиопи - професионална и прекрасна. Супер отпеа, ама песната некако не влегува во уво... Не знам што да кажам за влез во финале. Од една страна 4 години веќе не влегуваме, ама од друга - Калиопи беше одлична и е позната надвор од Македонија. Оваа со кикиришкава од Холандија ми е оут. Кантри не ми е Евровизија бре! Малта не беше лоша. Фино песниче.
wowwww Kaliopi you are wonderful and relay you have amazing voice!!!! you are super honey good luck, I'm with you!!! <3 - Oд некоја гркиња
Калиопи дали вќе влезе или не во финале не е ни толку важно, знаеме како одат тие работи. Важно е дека се трудеше ужасно многу околу изборов, имаше прекрасен настап и достојно не претстави.
И тука ќе пишам бидејќи другата тема ја заклучиле Преубаво испеа, вистинско претставување значи секоја чест Пре, пре, пре, преубаво!!!
Со Израел на тешки дроги се Беларусија и Малта имаат добри песни , Во ова полуфинале има многу подобри песни од тие што пееја во вторникот
чекајте само Cофи Mаринова, чалгарката бугарска да се избаци жената си пее супер, песната им е малце на Pомански стил
Јас сум за да! Софчето е опасна ахахах За англиски си оди со преведувач А песната е убава Ајдееееее Овие Украинциве сакале и дабстеп да вметнат и народна нивна музика,леле леле ,безвеза
Hе е лоша Cофи бре, најпозната им е у бугарија A што е со песнава на украина би мај гест... Spoiler Kаде во вагината??
Мислам дека Калиопи добро не претстави и дека заслужуваме да влеземе во финале. Од другиве што поминаа Малта ми се засвиѓа и Украина е интересна
Конечно после четири години саглам песна.После четири години мислам дека имаме шанса за во финале,а и да не влеземе битно Калиопи одлично се и не претстави.Мислам дека сите сме задоволни од нејзиниот настап Од другиве песни на Србија ми се свиѓаше и на Малта ми се допадна песнава,ова мислам од оваа Втора полуфинална вечер,па ќе видиме за останатите песни
Море глас Украинкава браво! И Калиопи си беше супер. Инаку која по ред е Софи(бугарката)? Мене фаворит ми е На Србија ми е песната едно исто од Жељко досаден е веќе
леле Украина брукиии џабе и е гласо на ова ко песнава за нигде е ме разочара оваа година украина. А и пејачкава како транвесист е.
Абе ова песниве сиве ми звучат ко веќе испеани, не знам овие сега не чув кои се ама делови од песнава како ме потсеќаат на музиката од Beirut....
Да ви постирам дел од коментарите на Твитер за нашата Калиопи. Сите се од странски државјани, добар впечаток сме оставиле. Chloe Langfrey @rawrchloex #Eurovision #Macedonia Love this song, even though I can't understand it! sıla özçelik @silavera #Eurovision Macedonia! Powerful vocals! Wouv!!!! Just shocked and charmed me! Wouvvv!!!! You should be in finals... Naomi ☈ @NaomiiKnows Go Macedonia! #Eurovision! She is going on like she's singing for her life! Bojan Arsenović @paramparce ja navijam za kaliopi Reply Retweet Favorite 19m eurovicious @eurovicious Kaliopi. LOVE. Woman is stellar. Zeljko. Good but boring. Saša Petrović @GhettoSerbia Postovanje za Kaliopi kulturna i fina zena skroz. Go Makedonija! Хаха овој е најјак Scott Pack @meandmybigmouth Why does Macedonia call itself the Former Yugoslav Republic? Are they a bit like The Artist Formerly Known as Prince?