Евровизија 2017

Discussion in 'Музика' started by Someonespecial, Mar 20, 2017.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Аман до кога? Најарно е да се откажеме, место за нас нема никаде. Се оди на комшиска база и се едни исти влегуваат.
    А фина беше песната, за разлика од некои кои влегоа.
    Малце се претера и со запросување и лигавење, се тоа беше повеќе ко за пред народ и публицитет... ама и тоа не упали.

AURUA, Rama, makedonkamak and 2 others like this.
  2. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Барем нека го роди таму документи да си земи..

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Штета Каролинчето ни го запросија веќе...
    :(

buba4e89, Rama, k.frosina and 6 others like this.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Не да е политика. Лани го зафркнаа русинот, а најдобар беше. Се сожалија сите на жалопојката од украинката. Веќе не треба да учествуваме на Евровизија. Џабе фрламе пари. Со ваков изменет начин на гласање можеме да се збогуваме од влез во финале. Ужас.

5. Читател

Читател Истакнат член

Ако сакаме да успееме наредна година и да влеземе во финале во периодот што следува треба да се анализираат некои работи:

1. Дали беше добра идејата индиректно да се соопшти дека Јана Бурче е трудна, и каков ефект имаше истото !?

2. Дали беше стратешки добро испланирано запросувањето од страна на момакот, или имаше пропуст во тајмингот.

3. Дали запросувањето ако беше изведено пред гласањето, тоа ќе ги привчеше ладните срца на европјаните да гласаат за нас ?

4.Дали запросувањето беше сосема случајно или пак дел од скриено сценарио со цел да се намали болката од разочарувањето на публиката поради тоа што не се пласиравме во еворизиското финале - "Во центар" со Васко Евтов

ПозЗ3³ ®

6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Навистина се надевавте дека ќе влезе FYROM?

Мислам време е полека да се вратиме на секојдневниот живот....КОлку и да е тешко....СОберете сила.....Испити чекаат...Јана се омажи барем си го среди животот....Бидете среќни за неа....

#Ја#Дадовме#Свадба#Е#Голема

п.с. Леле бе бруки со запросувањето :rofl: :rofl:
    Научени овде ние македонска работа на секој чекор запросуваат, а таму се цивилизирани човеци.......Не можеше да почека за во Охрид или Вевчани да ја запроси, мораше да се ругаат 8-|

Tajnaotrovna, Oxymoron, Rama and 7 others like this.
  7. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Па реално, ако гледаме според политика и Швајцарија секако требаше да помине. Барем за нив немаше да ми биде криво, имаа прекрасна песна. :(

Романија ретко кога пратиле утка-песна, но годинава се далеку од добри. Били Ѕвер и Убавицата, Балкан едишн. Не зафркавајте, за никаде се.

П.С. И Данска, со песна протестантска ко што вика дечко ми. Млака песна, без никаква енергија.

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Ете идеја!
    Наредна година трудна со гол стомак како Бијонсе Богородичка

9. malerozna

malerozna Форумски идол

18471249_10155490654608081_30847823_n.jpg

Хахахаха
    Да не е ЛГБТ заедницата, згоден маж ретко се гледа по улиците.
    Плакнеме очи на нив, и после биле лоши

10. lovely97

lovely97 Популарен член

Наредната година со парите наменети за евровизија треба да ги дадат на некое болно дете да се излечи.

Tajnaotrovna, Rama, Dreamer and 9 others like this.
  11. Jason123

Jason123 Популарен член

Научете ја бугарската евровизиска песна, може да ви треба при вадење на пасош.

Да не биде не сум кажалa.

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

[​IMG] :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Ко Македонија беее, Македонија вечна !!!!111

13. eli25

eli25 Форумски идол

Баш ми е криво. Сепак убаво не претстави Јана. Заслужено ќе беше да влезе во финале :( едит- колку грди твитови за бременоста на Јана :puke:. ( Македонка-
    ќе отиде на евровизија и ќе ја напумпаат) еден од нив , блјак

14. kravce

kravce Форумски идол

Пратете ме мене наредната година, време ми е за мажење :wasntme:
    Шала на страна, баш ми е жал што не влезе Јана во финале, но и некако очекувано. Не поради песната или настапот или ватевр, таква ни е судбината европска :D Нека не се нервира момичето, поубави работи ја очекуваат сега :l:

15. Ketchup

Ketchup

Настапот беше топ. За влегување во финале бев пола - пола, бидејќи секоја година стандарт влегуваат некои глупи песни. На оној со месечинката заспав, дечките што пееја на тоа бротчето ме потсетија на песничкана Ринге, ринге јаја... На детска евровизија не пеат такви песни. Женската со црвениот фустан ми се допаѓаше. Бугарија - врв. Ептен ми е ќеф за детево и искрено се надевам дека ќе победи. Само он ме заинтересита со настапот покрај Јана, другиве гола вода. Ми се допаѓаше и песната на Унгарија чинам беше. Нешто необично и интересно. И така... Сега за некоја година кога за време на гласање ќе даваат инсерти од типот "Љубовта на Евровизија", ќе гледаме некои љубовни песни, бакнежи на сцена и запросувањето на Јана... :lol:
    Навистина ли досега никогаш не се случило запросување на Евровизија? Бар во нешто сме први. :lol:

16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Гледајте позитивно на работите може Бугарија ќе победи па ќе идете на Евровизија :D
    Искрено мислев дека ќе влеземе пред да почне полуфиналево,ама после не верував.
    А заслуживме влез со оглед на тоа што влегоа Романија,Белорусија 8-| Па и Норвешка.
    За Србија не сум изненадена знаев дека нема да влезе,ама за Швајцарија сум,добра песна имаа.
    За запросувањево се беше само изненадена не,ама ајде :D
    Сепак слатки ми се вакви моменти,бар по нешто ќе не памeтат ;)
    Бугарија,Данска најдобри ми беа од тие што поминаа.
    И мене ми се допадна Унгарија,нешто поинакво добро е да се види

Last edited: May 11, 2017
    buba4e89, Rama, realGirl and 2 others like this.
  17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Барем да тепа детево, ако не друго. :D
    Легендарен аутфит. И после 16 години, приметувам дека има и стомачни, комотно може да се учи анатомија од корсетов...:D

18. duffi

duffi Форумски идол

Договорена работа Мишелке.:)
    Па ние и на трепки да дубиме, тоа е.
    Дека заслужуваше Јана финале, заслужуваше.

Ketchup, Viktorijaaa5, Doozy and 4 others like this.
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Абе луѓе, каква голема конкуренција жити сè, оваа полуфинална вечер беше далеку послаба.
    Само Бугарија и Израел како пакет со енергија и ефекти признавам дека беа подобри, другото сè беше (пот)просечно и Јана најреално беше класа над сите други.
    И не е воопшто брукање, баш напротив, за првпат толку позитивни коментари и прегледи на Јутјуб има наша песна, еве одма и сега гледам од странци коментари дека им е криво што не влегла. За мене е целокупно најдобар претставник досега, никогаш толку не сум изнаслушала наша песна за Евровизија.
    До изборот е, политика, лош критериум... не знам како да го наречам (facepalm)
    Највише не ми се верува за она песнуле од Романија бе јаоооо :rofl: (lalala)

Тоа е, ај барем некој впечатлив нека победи во сабота, оној Португалецот ако победи ондак стварно многу се оддалечил евровизискиот вкус од мојот :D

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Важно е да се учествува... Како и секоја година. Внимание, следува клише за утеха:
    'Не е битно кој ќе победи, и кој ќе изгуби. Сите сме победници, и важно е да се забавуваме. '
    Добро, ај сега сериозно... Сме имале и подобри песни. не бев воодушевена. А и нешто ко роботски делуваше многу, некој ефект лош. Ајде в година повеќе среќа.

AURUA and elimkd like this.