Евровизија 2025

Discussion in 'Музика' started by staycalm, May 12, 2024.

?

Дали сметате дека Македонија треба да учествува на Евровизија 2025?

1. Да

57 vote(s)
    33.7%
  2. Не

112 vote(s)
    66.3%
  1. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Уште ме фаќа нервоза и срам кога ќе ми текне какво беше и студиото, и водителките со стајлингот нивни, и начинот на гласање и се... Кога избираа кој ќе оди на евровизија пред некоја година кога отиде Андреа.
    Срам!

Сакам да учествуваме, ама кога ќе ми текне колку сме изгубени, колку сме за грев, си викам подобро е вака.

DS10, Sielo❤️, SummerGirl and 3 others like this.
  2. exceptional

exceptional Истакнат член

А кога го заџидари знамето? (facepalm)А ќерка на декан на правен факултет, која иронија.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Боки 13ка да го пуштиме за Евровизија, ако не фатиме 3 место... Да видите. :D

Nairobi88, DS10 and SummerGirl like this.
  4. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Кажаа дека се пренаменети за 80 години Македонско радио и 60 години Македонска телевизија.
    80 години Македонско радио е на 28 декември (1944, Второ (вонредно) заседание на АСНОМ), кога Македонското радио се вклучило да го пренесува.
    60 години Македонска телевизија е на 14 декември (1964), прв дневник на Македонската телевизија.

5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Ќе ги рекетира останатите учесници. Плус нема ни трошка талент, ниту е добар емитатор, ниту е музикален. Он е неталентирана, турбофолк, дрег кралица.:DЕптен ми е trashy некако.

6. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Колаж од прославата - 60 години МРТВ.

Ugly Duckling and staycalm like this.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Жаре бербер. :D

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас сакам Евровизија ама не знам дали ќе гледам ако како годинава оставаат учесници кои не треба да се таму. Како и да е, би рекла дека најинтересниот дел за нас треба да е изборот. Да се напрај како настан. Вечери на музиката па една недела да шетаат учесници во разни градови под одредена организација да ги слушаме и на крај на недела да гласаме? Онлајн реклами и добра промоција? Настан за откривање млади таленти како идол шо беше шо би траело цела година па топ 5 учесници да добијат песна и да гласаме и за најдобра песна? Има премногу можности како можиме да живниме локална музичка сцена и воедно да учествуваме на нешто поголемо како Евровизија. И уствари не го мислам ова за да одиме на Евровизија ама Евровизија да е нишка шо ќе ни живни локалната сцена.

9. KateKane

KateKane Форумски идол

Јас не би сакала да се вратиме и да учествуваме. Од многу причини.

1. Тешко на артистот што ќе победи. Инстантно "луѓе што не гледаат Евровизија" ќе се накотат и ќе му го загорчат животот на претставникот. Ќе почнат да го вреѓаат, нема да добие никаква поддршка од кај нас, буквално само ќе си пука сам себе во нога. Наместо поддршка ќе добие вознемирување, минатите претставници од кај нас смртни закани имаат добивано.
    2. Делегацијата. Откако знам кој све е во делегацијата, стварно не би сакала да си се шетаат и да си пушат цигарчиња, дури треба да се цело време уз претставникот. Наместо да се поддршка, што на тиркизен тепих, што пред народ, тие со рацете у џеб, абе кур ги боли, не се замараат за ништо, битно ќе си прошетаат.
    Грешката на Андреа не беше само нејзина, сама ја имаа оставено, а после наместо да си превземат и тие одговорност за тоа, се оградија и го фрлија девојчето во оган.
    3. Изборот. Мене ми е срам Европа да не гледа со power point презентација и коњопои во студио најискрено. Да не соберат неколку фанови подобро ќе го организираме.
    4. Буџетот. Евровизија е скап настан, а кај нас парите што се наменети за културни настани ќе завршат во нечиј џеб и ќе треба да се брукаме на бина ко Даниел Кајмаковски со слики од триумфална назад. Никој не бара да фрламе пари ко Шведска, ама дека треба да изгледаме најмизерно што може, исто не треба.

А за гледање ќе видам, и да гледам нема да биде како досега, тоа дефинитивно.

10. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Според мене, ако се праќа нешто, тоа би требало да е нешто алтернативно, нешто ново, нешто уметничко, не балади и извикувања. Јас би го пратила Пијан Славеј на евровизија, со оркестар во живо, со пијано со кларинет. Или контраст Dope kukjata, барем уметнички да се „изглупираат“.

11. Bratot

Bratot Форумски идол

Паметно.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Само глупирање на сцена. Најдобар предлог се политичарите. :D

Читав дека Сан Марино планираат да се повлечат заради тоа што 3 години по ред не влегоа во финале.

13. МитеМен

МитеМен Истакнат член

:)

14. DS10

DS10 Истакнат член

За тоа свака част, од најлоша телевизија, полоша дури и од алфа, ја направија најубаво средена со најдобри студиа и емисии.

st-el and SummerGirl like this.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Уште да имаа финансии ако сакаат учество на следната Евровизија.

Можно е Монако да учествува. Имаат друга национална телевизија.

DS10 likes this.
  16. DS10

DS10 Истакнат член

Катастрофа, дури не би рекол дека им е правено во PowerPoint, повеќе како да е во Paint. Во секој случај катастрофа. Како може гласот на исланѓаните, ерменците, израелците и уште кој беа таму, да значат повеќе од гласовите на Македонците? Ние не одбравме учесник, странските жирија ни одбраа учесник. Тотална непрофесионалност и аматерство.

SummerGirl likes this.
  17. exceptional

exceptional Истакнат член

ова е снимано у 1980?:D

DS10 and SummerGirl like this.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Нема потреба да фрламе пари. Следна година, нов џендер, па тој ќе тепа. Шо ќе арчиме пари. Едино Фифи како беше, да ја пратиме, бар у полуфинале. Или Боки13

SummerGirl and Anyshka like this.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Немаме доволно голем избор на квалитетни вокали.
    А, и да пратиме таков, пак мали шанси ќе има за во финале. Не нè сакаат.

SummerGirl likes this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Откако почнаа со 2 полуфиналиња, црно ни се пишува. Два пати влеговме во финале. Кога имаше само едно полуфинале, се знаеше дека ќе се пласираме.

Не верувам дека тие пејачи што претходно беа пак би се нафатиле да одат.