Замоци

Discussion in 'Слободно време' started by Offspring, Oct 4, 2010.

1. 2468

2468 Популарен член

2. martincencee

martincencee Истакнат член

И мене ич не ми е морничава не живеа таму ама ја гледам кога ќе одам на гости.Баш ми е слатка куќата како од приказните... :)

3. kate21

kate21 Популарен член

Едноставно совршени градби. И јас како Ана едно време сакав да живеам во замок, ос такви балски фустани и принцови :$ :lol: . Прекрасни се сiте што сте ги навеле, милсам дека нема ништо поубаво од таа архитектура :)
    Еве го Windsor
    Warwick

4. 2468

2468 Популарен член

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

одсекогаш биле мистерија за мене :) ги обожавам и би ги посетила сите кога би можела (у некој наредни живот сигурно :D ) посебно во ирска и португалија

Attached Files:

6. 1209

1209 Форумски идол

Јас го посетив Schonbrunn во Виена и непостојат зборови со кои може да се опише ваква градба... прекрасен е,еве некои слики од него за жал само толку имам каде само замокот е сликан :worried:

Attached Files:

Alex.T likes this.
  7. aNy-to

aNy-to Истакнат член

За жал не сум посетила ниту еден замок,но морам да признаам дека оставаат без здив.Желба ми е да посетам замок,да ја видам внатрешноста на замокот а не само однодавор.
    Прекрасни,големи,мистериозни.....

Attached Files:

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Од сликиве се гледа како си живееле луѓево, во кичерај и премногу луксуз на едно место, што да се прави :) Секако е интересно да се посетат замоциве.

Некој погоре го спомна Schonbrunn, јас би додала дека внатре има и преубава зоолошка, чинам најстара во Европа е. Јас би го препорачала исто и Belvedere во Виена, интересни се градините :)

Attached Files:

BeYourself likes this.
  9. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Одсекогаш сум сакала да посетам некој дворец! Можеби затоа што го обожавам тогашниот живот!
    Би сакала да ги посетам средновековните градби во Англија, дворците на Лоара во Франција, Виена....мм

10. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Ах ги обожавам, да можам да си имам еден за мене. Али од тие порано, во готик стил што се. :inlove:
    Сум била во дворецот на сиси во Виена, али внатре е се позлатено и таков мебел и се.
    Ми се свиѓа, али повеќе ги сакам тие пред нив,т.е. замоците, ме асоцираат на нешто страшно и мистериозно.

Neytiri likes this.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Искрено, мене ми се по малце морничави.... ама интересни се, особено ако имаш туристички водич да ти објасни се‘ фино лепо.
    Имам посетено два во Романија. Едниот е многу познат, замокот Пелеш во малечкото гратче Синаја, а друиот е Бран (често го поврзуваат со Дракула, што нема врска) и се наоѓа во близина на градот Брашов.
    Имам некои слики јас што сум сликала, но ми се на цд-а, па во моментов ќе ви постирам само слики од Интернет.
    Пелеш
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Бран
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Alex.T likes this.
  12. chica.bomb

chica.bomb Истакнат член

За љубителите на Хари Потер, отворен е замок ‘Хогвортс‘ во Флорида, само за посетители :)
    За жал, филмовите се снимани во студио, но сепак, треба да се посети :)))

13. Forgotten

Forgotten Популарен член

Единствен замок кој сум го посетила е замокот Тракошќан во Хрватска кој датира од 13 век, интересен е, не е голем но внатрешноста е импресивна и потсетува на старите филмови.

14. Alanna

Alanna Популарен член

Интересна тема :clap: Како помала со моите имаме посетено еден замок во Словакиа.
    Орава замокот бил изграден во 18 век во близина на едно село.Подоцна изгорел,не ми текнува во која година.Го обновиле во 1953 и после тоа замокот го направиле музеј.Се сеќавам дека и околу замокот имаше река :^)

Многу сакам да го посетам зимскиот дворев во Санкт Петербург :$

Alex.T likes this.
  15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Замоците ми се баш инетересни за посета, секогаш ми се некако провлечни, убави...
    Кога бев во Романија го посетив замокот на грофот Карл и замокот ружно, кој е нешто како рушевина!
    Па еве некоја слика од таму

16. spellbound

spellbound Популарен член

:)

Attached Files:

17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Замок :inlove: Колку прекрасно звучи, а тек како изгледа... :inlove: Ги обожавам, не сум посетила ниеден, а баш би сакала :)

18. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Мимс, за таа градба сум читала дека била опседната со духови, дека сите што се вселувале таму слушале гласови, плачови на деца, па и набргу се иселувале, ууффф морничавоо. Точно е?

19. qqq

qqq Истакнат член

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

:lol: Не е точно, ова со сигурност ти го кажувам зошто живеам многу блиску до него, дури навечер сама од таму поминувам нонстоп, вистината е дека замокот е во рушевини, неодамна се запали кровот, во распаѓање е , жалосно, навистина е прекрасен...
    Нема ништо во него осен ѓубришта, харти... никакви духови ни плачиња од бебиња, се се тоа измислици, чудно.. комшииве никогаш не се пожалиле на плач од бебе :lol:
    Никој не се вселува во тој замок, стои напуштен од кога знам за себе, имаат снимано спотчиња, а еднаш имаше и готик уметничка изложба :)

Attached Files:

Alex.T and Strumfeta93 like this.