Темата е за рецепти со зајачко месо, и не би било лошо да се држиме до неа. Кој јадел, а кој не, и колку биле мили или не е во случајов е оф-топик.
еве и од мене како јас спремам зајак цел не сечен на парциња и го полнам внатре вака.прво го обарувам едно 30 мин.потоа го тргам на страна и го спремам зајрето за полнење сецкам 1 главица кромид,2,3 чешниња лукче,2 раце орис,2 рендани моркова,1 патлижан рендан тоа го пропржувам малку и му додавам водеа процедена од зајакот сто се обарувал,го вријам дури оризот не се свари и му ставам зацини веѓета,бибер,сол.кога е готово го полнам стомакот на зајакот и го сошивам да не ми се растури оризот.откако ке го сосијам убаво го премачкувам со зејтин целиот и му ставам од водата сто се обарувал и му ставам бело вино.потоа го оставам на 200с.околу саат ипол до два зависи од релната.многу е вкусно пробајте го на овој начин инаку рецептот ми е од свекрва ми а таа има работено во ресторан во кујна.добар апетит ако ги направите
Jas zajacko i spremam na kerkami ima 8meseci ( okolu 30 do 40g) vo domasni uslovi rasten i go jade ... mesarka na mama Recept: 40g domasno zajacko meso Kompir Morkov Kromid Zelena tikvica ...i ako se najde piperka ili paskanat
Најчесто со грашок и кромид а некогаш и со компир морков. На тема "жал ми е не јадам мило животно е" -да ни јас не јадам од што ми е жално. Но ќе дадам пример кој не ми се допаѓа. На каса во веро касиерката- леле ова зајак е? -Да. -Не ти е жал да ги јадеш? -Ми е. И се збуни. Остај што се збуни туку го држи не го куца . Ја гледам онај остро ми идеше да и свикам ај ма не се лигави опрај се и така е више умрен и одран ама си и оќутев да не се расплаче бетер . Маж ми и син ми јадат и немам намера да им ускратам зашто мене ми е жал. Спремам за нив.
Имам зимано од Петерсен, сега во моментов немаат. Потоа од пријател. А кога не можам да најдам вака луѓе што чуваат зимам од Веро, секој четврток после 10 и 30 имаат зајче. Ама е многу поскапо.