Извршители

Discussion in 'Правни совети' started by none75, Jul 8, 2012.

1. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Ххаахха, мислиш дека некој одговарал, затоа што зел ,,кредит во друго име" не бе сонце одговара затоа што извршил злоупотреба на лични податоци! За за злоупотреба на податоци исто може да одговара и оној што отворил ЛАЖЕН ПРОФИЛ НА ФЕЈЗБУК пример и тн.
    А знаеш колку е едноставно човек да ве одјеби!?
    Со тоа што ке си го смени бројот :)
    И башка, кисните по интернет, по улица и број на 1188 барате броеви од комшии, роднини и слично.
    П.с оти не ви кажуваат примерите, дека и тие што ке се дрзнат дома да им појдат, можат буквално ќотек да изедат?
    Само е многу прост народецов наш.
    После сите малтретирања што му ги правите на луѓето, за земат да извадат лекарско, за претрпен страв, па душевна болка и тн тн... Може да ви земе 300 пати повеќе од колку што ви должи.

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Нама што да мислам, тврдам!!!!!

buba4e89, Just.do.it and cresa-jagoda like this.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Не, не се оди!!!
    Ти кажав веќе неколку пати:*

4. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

Тоа се желбите но законите друго.
    Само немојте со такви тврдења да заглавите некого во затвор.

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Е да.
    Жал ми е што имате неостварливи желби.

6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Јас веќе те пријавив за измамата која ја правиш овде.

7. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

:rofl: :rofl: :rofl:, Измама која ја правам тука

8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Сноси си ги правните и законските последици.

9. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

5 пати ти пишав, дај кажи кој е компанијата да аплицирам!
    Што ти/вие мене можеш/те да ми направиш.
    А што јас како граѓанин.

Just.do.it likes this.
  10. Forca

Forca Популарен член

Си ме насмеала убаво, ти благодарам :)

Али во каква заблуда кога го проверувате клиентот во кредитниот регистар?
    И не може да се смета за измама не враќање на долг од клиент (должник) затоа што не враќање на долг не претставува кривично дело, т.е. во Кривичниот законик не е предвидено кривично дело не враќање на долг.
    Измама може да се смета доколку вам клиентот ви дал договор да потпишете и врз основа на тоа вие сте му дале кредит а тој ве довел во заблуда со договорот.
    Но во случајов вие му давате договор на клиентот, па прашањето е дали вие го држите во заблуда вашиот клиент? Хипотетички прашувам. ;)

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

За два живота она не може да те разбере што ја прашуваш, т.е што сакаш да кажеш.

Они се научени само тоа - или плати или ќе те апсиме по член 247!:)

Jana06, buba4e89, MeowMeow and 4 others like this.
  12. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Батали брат,
    На капиталистите најмногу им одговараат вакви ,,кратко коси" -знаеш на што мислам.
    ,,Краткокоса" за некој денар, убав збор и тапкање по рамо, се ке направи. А и сами не се свесни на што тенеке свират.

13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Можам и јас да ти докажам дека се оди во затвор и да ти пуштам слика од документот. Мој познаник скоро излезе од 6 месечен затвор поради неплаќање на извршители.

Lejla1995 likes this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ај пушти ми.
    Ама тука друго се дискутира

15. MartinS94

MartinS94 Активен член

Ете една рата неплатив кредит брзите и нив каснам од три на две места можат со извињење да ми ....
    Значи тие нека напрат ако сакат дел по дел или помали суми ако не тие ми се примањата заглавив неможам да рефинансирам јбг нека дадат на адвокат нотар извршител нека си чекат ред по ред за враќање преку извршителите смеј само едно извршно решение живеам со родители немам ама баш ништо на мое име како кај нив да спијам јадам и толку туѓинец полнолетен 27 години нека пробат да вознемирват блиските и нека пробат да дојдат дома има со ќутек да си одат . Шо има да замараат блиски јас сум полнолетно лице и си одговарам за себе значи то затвор прикаски за деца мали. Се знае адвокат нотар извршител па потоа си држи извршителот. Пред тоа можи телефонски писмо да пратат и ајде со здравје овие други муабети за деца мали ...

Mikha4 likes this.
  16. Forca

Forca Популарен член

Ако се работело за алиментација тогаш да, неплаќање на алиментација е кривично дело.
    За обичен долг (заем, кредит, итн. по Закон за облигациони односи) не верувам, но во Македонија се е возможно, и ако е тоа случај за обичен долг каде што е предвидена посебна граѓанска постапка за наплата на долг тогаш тој кривичен судија, а претходно јавниот обвинител сториле злоупотреба на службена должност, што воопшто воделе кривична постапка за правна материја која исклучиво е опфатена со граѓанската процесна постапка, чија постапка не предвидува затворска казна за тужениот (должникот).
    Исто и во извршната постапка не е предвидено затворска казна доколку должникот не е ликвиден т.е. да не може да го плати долгот по извршната исправа во постапката за извршување, освен во случај за неплаќање на алиментација како што спомнав, затоа што неплаќање на алиментација е предвидено како кривично дело во Кривичниот законик, додека неплаќање на долг не е кривично дело согласнo истиот законик.
    Ако сакаш со скриени податоци објави ја пресудата на кривичниот суд на твојот познаник (доколку е тој согласен) па јавно тука ќе го кажам своето правно мислење по таа пресуда и ако е видно дека е повредено некое право на твојот познаник ќе пишам тука што да направи, запрепастувачки е за судството ако некој е осуден на ефективна казна затвор затоа што не платил долг.

17. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Нормално членката ќе вели дека се иде во затвор за да може да се поттикнува тој што зел да плати. Инаку кредит само од банка. Од вакви друштва никако.

MeowMeow, Forca and Mikha4 like this.
  18. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

Ма остави ти членката, не ни знае дека и самата си прави кривичное дело, доколку навистина така се понаша со луѓето.
    Инаку кредит од никаде најдобро, но кога се мора се мора! И да прв избор банка (ма да и тие не се нешто подобри.. освен што не се арогантни како овие)
    Инаку скоро никаде во светот нема вакви идиотски фирми. Освен некои ,,легални штедилници" кои играат на некои пирамидални шеми, кој ите како се под надзор на релевантни институции.

buba4e89, MeowMeow, Forca and 2 others like this.
  19. Lejla1995

Lejla1995 Активен член

@Mikha4 , @Bubce38 ,@Mikha4 ,@Just.do.it ,@MkdBoy .
    Ако не ми верувате мене и сметате дека јас ве манипулирам и се заканувам напразно прочитајте го коментарот што го имам цитирано, Се разбира очекувам и извинување од ваша страна.

20. MkdBoy

MkdBoy Истакнат член

И дечкото погоре, пишал а не знае што пишал и тоа.
    Инаку бе девојче, абе си го трошиш животот на глупости!
    Седи си кулирај, мисли си на шетање, јадење, пиење, секс, уживање и што уште не. Што се замараш за нешто што појма немаш како функционира во реалноста.
    Дури и во нај диктаторските земји, за долг по основ на Кредит и слично затвор не се лежи!

Just.do.it likes this.