Имам редовен циклус како швајцарски саат и овулации се со ред и др. Трајанова ми рече да земам кломифен за да направиме инсеминација (планирав таму ама очигледно ништо)
Мислам да одиш на второ мислење, да објасниш што ти се случило и да видиш што ќе ти каже и друг доктор. Чудно е ова кога се гледа дека не реагираш добро на Кломифен. Или побарај на природен циклус да ти направат инсеминација штом имаш редовна овулација.
Кај мене две иуи беа неуспешни, Др не ме прати на никакво дополнително испитување,туку ми даде извештај и ми рече да собирам документи за ваучер,а во извештајот наведе дека со иуи не се постига бременост и дека негово мислење е да почнеме постапка за ифв.И сега не знам дали да пробам уште со една иуи или да почнам постапка со ифв Тебе што ти предложи твојот доктор?
Predlozi ushte edna,treta inseminacija i hormoni da ispitam,no se nadevam deka nekoj ke me posovetuva na nekoe ispituvanje plus. A ne te posovetuva za ushte eden obid(ili neznam radi nekoja dopolnitelna pricina,dijagnoza dava preporaka za in vitro)
А тироидата како ти е и витамин д исто и имаш ли направено огтт тест со инсулинемија и хсг имаш ли направено
Јас да се убацам хсг,хормони,д димери,генетски мутации имам направено а ова другово не....и сеа нешто слушам компатибилност се испитувало?! Сте испитале такво нешто?!
Ok mi e tiroidnata,hsg imam praveno da otkrien mi beshe septum(pravev histeroskopija).Leto imav i vonmatericna bremenost(odstraneta ednata tuba). Vit.D nemam ispitano ogtt isto taka ne ne me upatil ni maticniot ginikolog ni pak dr.shto mi praveshe insem. Dali ti vakov sovet dobi,za plus ovie ispituvanja pred inseminacija?
Јас после второто ивф правев такви испитувања ама ти можеш на ендокринологија да ги направиш пред наредната инсеминација
А да знаеш оти витамин д е хормон ако не си била досега на ендокринологија оди таму ќе ти направат целосно хормонско испитување ќе ти ги испитаат и машките хормони
Па да за мутациите и д димерите...а хормони,хсг брисеви си имав претходно направено...ама ова витаминов Д,инсулин...ништо уште не ми кажале
Mhm,ok fala mnogu za sovetive sto mi gi dade. E sega jas na 3den.gi pravev zenski hormoni,mashki,hormoni na tiroidnta neznam dali pak da gi ispituvam na endokrinologija dali e potrebno ok mi se,a za vitamin D ke si pobaram upat sekako