Ne pijam nisto osven Femibion 1, drugo ne mi dadoa nisto.Samo me predupredija da napravam novi mikrobioloski ispituvanja bidejki imav praveno od noemvri dekemvri pred operacijata sto ja imav, prethodno HSG vo Sistina 2014 godina, (3 godina traat snimnkite) meguvreme piev klomifen po 3 meseci, so pauza, pa 2 meseci i pregnil injekcija, no neuspesno. Imav i esirihi koli lecev i sega vo januari pravev histerolaparaskopija. Ne primam nisto drugo osven Femibion 1 .Toa samo mi go dadoa.Da se nadevame, belkim ke bide.Sepak nadezta posledna umira,Fala i se nadevam site ke docekame bebinja<3
Бета хцг е хормон кој се лачи во бременост. Во "нормално стање", вредноста е 0. Се проверува преку крв, после 14 дена од инсеминација и ивф. Порано ако испиташ може да покаже покачена вредност ако имаш примено Прегнил. Самата ампула се чисти од организмот за 12-13 дена (зависно од дозата) и затоа докторите не советуваат рано да се прават тестови. Со среќа. Имај го посакуваниот резултат. Тест за бременост преку крв ти е тоа.
Mene ne mi kazaaa koga da proveram, no citajki ovde po forumite i stranite za inseminacija pisuva od 15 do 21 den od napravenata inseminacija.Prvo prekui krv taka, ili moze i so testovi za bremenost
Здраво мила, да јас имав крварење самиот ден на инсдминација 2пати, после на 3ден и на 5ден. Ама тоа кога на ГАК правдв инсеминација, најверојтано ме повредиле кога ми го ставаа тоа. Неуспешна ми беше, на втора инсеминација се си беше нормално немав ништо. Ајде не мисли, само позитива може е обратно кај тебе. Се среќен крај.
Јас не, само што ја завршив третата неуспешна инсеминација ама после еден циклус би требало да одам на четврта.ама тука сме за подршка во секое време.која ти е по ред и кога би требало да очекуваш резултати?
Мене ми е втора и рано ми е треба нареден петок да не ја очекувам На спонтан циклус беа двете,ако не успее и овој пат следно ќе одам со кломифен Иначе незнам што е подобро дали можеби треба дента кога ќе прснат да биде инсеминацијата или ...вака мислам дек уткаме со темпирањето
Искрено да ти кажам јас цело време го имав тоа чувство во врска со темпирањето, првата ми беше 24 часа после прегнилот (сеуште не беше прснат фоликулот) додека втората и третата ми беа баш на денот на прскањето (докторот ми рече, ова е идеално темпирање) и пак ништо.Јас имав толку голема надеж после втората инсеминација посебно затоа што докторот ми рече дека баш сме го фатиле моментот, и многу се разочарав кога не успеа. Затоа не мисли воопшто на тоа, верувај дека е направено се како што треба и ако треба да биде ќе биде.Ако не, одиме понатаму Ајде нареден петок те чекаме со позитивни вести, да не израдуваш
Дефинитивно нема правило или сака или не .... ајде кај ситее да си видиме две цртки Каде ги правеше инсеминациите?