Zdravo devojki ubavi.Jas ja pravev i cetvrtata inseminacija.Se nadevam ke bide uspesna, iako kako i prethodnata rokrvavev malki i imav bolki pri intervencijata. Mi dadoa novi tableti, Jas gi piev samo Femibion 1, a sega nekni mi dadoa Vital Pregna Na Doppel Herz Zastapnik vika Helios medikal doel Skopje.Dali nekoja od vas gi ima pieno i kako vi deluvale./........Pozdravce na site
За стимулација замена на Кломифен,но подобри биле бидејќи не го тенчеле ендометриумот и не ги трошеле резервите.Такво објаснување и даде Др
Девојки решив да ја правам инсеминацијата во New born, кај Владимир Трајковски. Наредната недела најверојатно, зошто фоликулите уште не ми се пораснати. Ме интересира кои инекции ги користите наместо прегнил и каде ги има?
Таму види дали имаат, мене Кориомон (мислам дека така се викаше) ми дадоа пред пункција. Цена не знам.
Девојки јас само да се пријавам прва неуспешна инсеминација за жал.Борбата продолжува понатаму па здрсвје чекам да ми дојде и се договоривме со докторот да започнеме со подготовки за инвитро.На сите ви посакувам среќа.Јас овој пат навистина имав надеж ама нито не биде па здравје се спремам за нов чекор
Е, да! Вакви ми дадоа пред пункција. Мора да имаат некакви инекции по клиникиве, само не знам да не ги чуваат само за пункции.
Choriomon ми дадоа од Њуборн , не сум идела по аптеки да барам .А и најевтина варијанта на стоп инјекција е мислам
Да те прашам,во Њуборн колку пари е инсеминацијата,дали во таа цена е вклучено следење на фоликулите,колку пари е инекцијата,всушност колку те чинеше се,ти колку шо се сеќавам и некакв стимулации примаше ако не сум грешка.
@Stressed Out @marijamarkoska И моите иуи беа во ЊуБорн. Инсеминацијата е 9.500 во таа цена е и следењето фоликули. На првата иуи примав само стоп инекцијата прегнил околку 300/400 ден не се сеќавам колку точно беше.Втората иуи кога бев за следење фоликули примив истиот тој ден една инекција (таму ми ја ставија) 2.892ден и плус стоп инекцијата Овитрел 2.200ден бидејќи веке Прегнилот неможеше да се најде.Додека за третата иуи ја примав само Овитрел 2.200. И стимулации Летрасан 2.000ден 30таб,а пиев по 10таб и значи со една кутија ги поминав трите иуи. Вкупно: Прва иуи =9.900ден Втора иуи =14.592ден Трета иуи =11.700ден Стимулација Летресан 2.000ден Мене трите иуи со стимулацијата и инекциите ме кошташе 38.192ден. А реално потрошив сигурно уште 15.000ден за превоз,храна бидејќи сум доста оддалечена од Ск некои 130/140км и едно одење со мм не кошта најмалку 3.000ден а за една иуи се оди најмалку два пати (за третата бев дури три пати) И додека собиравме финансии и се подготвувавме за четвртата бебко премногу не изненади природно си останав бремена Како и да е овој пат го одевме и се боревме цели 9 год со мм,а реално се потребни многу финансии,поддршка,стрпление и верба во Бога . Ви посакувам успех Се ќе правиме за бебенца силни сме ние
Знам Данче во исто време ги правевме инсеминациите,памтам многу убаво,супер објаснување,ова ми требаше,дефинитивно во Плодност ми е поисплатливо. Фала ти гали мешко и за многу брзо дај Боже да ти се придружиме.
Еве и јас да споделам...и на Гак инсеминациите ги прават во добри услови,така доколку не сакате финансиски да се потрошите(сепак таму чинат 900 денари)...не е толку страшно како што зборуваат...бидна и мојата 4та инсеминација чекаме позитивен резултат