Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Срекно мила ти посакувам позитивен резултат и да ни кажеш за брзо убави вести. Срекна нова и на тебе

Anifani likes this.
  2. Anifani

Anifani Истакнат член

Па не ми кажаа ама ниту јас прашав,ми кажаа дента за вчера денес и утре да имаме односи,др ништо посебно освен тешко да не кревам и да си функционирам најнормално,но јас и да сакав вчера неможев мислам од кревет да станам од болка..Иначе вчера на 15ти ден беше инсеминација и мислам дека вчера и беше овулацијата,знам сабајлето коа бев на ехо рече докторот сите дека се прснати и дента да правиме..И тест на 13ти да правам преку крв..а ти како помина? Кога правеше?

3. Anifani

Anifani Истакнат член

Дај боже,ти благодарам најмногу за сите нека биде среќен почетокот на оваа нова година од срце за сите посакувам :l:

Tanja@ likes this.
  4. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Jас правев на 20.12 прва инсеменација тест треба да направам на 10.01 така ми кажа др. Јас неможев да издржам се ми се појавуваа некој симптоми па направив тест пред 2 дена искочи негативен. Вчера вечерта почнав да имам болки и грчеви доле ниско на десната страна денес имав бледо розеви точки до пред малку сега имам кафен исцедок. Терапијата ја прекинав зошто ми рекоа да ја прекинам доколку имам некакво крварење и утре сабајле да се јавам кај др. да видам што понатаму се мислам и да направам тест преку крв ама незнам дали би покажало нешто

5. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Каде ја правеше и дали ти дадоа некоја терапија

6. Anifani

Anifani Истакнат член

Во њу борн правев,немам терапија после инсеминација освен еден магнезиум што ми кажаа да го земам,друго не

7. Anifani

Anifani Истакнат член

Здраво мила,како си денес? Што направи денес дали се слушна со докторот? Што ти кажаа? Се надевам дека се е во ред Убав ден :l:

Tanja@ likes this.
  8. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Здраво мила се слушнав со др. Правев тест преку крв искочи за жал негативен и само што го направив ми дојде. Прекинав со терапијата овој месец правам пауза следен циклус одиме понатака. Ти како си? Имај убав ден мила

9. Anifani

Anifani Истакнат член

Ајде како Господ никој не е,убавите работи ги очекуваме и обично доаѓаат коа не се надеваме Само убава мисла,опуштено и ќе биде..Јас добро сум,се смирија болките и работно денес и вчера низ дома и дури и заборавив дека правев инсеминација кога гледам известување на форумов(facepalm):D Убав среќен ден миличка

Tanja@ likes this.
  10. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

не разбирам за резервите, дали се троши тоа? Мислев дека секој месец си се генерира без разлика дали сум на Кломифен (нормално дека со тек на годините опаѓа)

Anomis11 likes this.
  11. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Ouuu da se trosi .. rodeni sme so odreden broj na jajce kletki i tie se trosat za zal toa ne se regenerira brojkata moze samo da opaga .
    A so klomifen se stimulira teloto toj ciklus da prouzvede poveke folikuli so nadez deka vo istite ke ima zreli jajce kletki zatoa sto ne vo site ima nekoi se prazni (zavisi od samite rezervi na jk na zenata ova ) a ako veke e mala sansata da se ostane bremena so inseminacija zosto da si gi trosis rezervite stimulirajki se so klomifen - istite rezervi mozebi ke ti bidat potrebni za sledna stimulacija za punkcija za ivf . Jas na tvoe mesto so veke 4 neuspesni iui ne bi podlegala na iui so stimulacija so klomifen - Edino ako tolku sakas da probas iui uste ednas pred novo ivf jas bi ti preporacala da napravis ako ima uslovi na priroden ciklus bez stimulacija od klomifen samo eventualno so stop injekcija . Konsultiraj se sepak so specihalist ova e moe laecko mislenje vidi toj sto ke te posovetuva .

Norah Jones likes this.
  12. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Здраво сакав да ве прашам дали со инсеминација може да се одредит пол на бебе?

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Како да се одреди пол?

14. 0ли

0ли Форумски идол

И јас не го сфатив прашањево.

15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Да не мисли дека по порачка може да се направи машко или женско:worried:
    (facepalm) јас така разбрав :drunk:

Anomis11 likes this.
  16. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Ubavo si razbrala na toa i mislese clenkata (facepalm)

17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

@barbiegirl123
    Па трагично е зошто е основна биологија и едукација ова. 2023 и малце гугл кога веќе ве интересира нешто за кое може многу лесно да се едуцирате а немате познавања.

mucka3, Anomis11 and Viktorijaaa5 like this.
  19. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

@barbiegirl123

A ti imas problem so zacnuvanje i treba da pravis inseminacija pa uspat bi sakala ako moze da si izberes pol na deteto , ili bi odela na ineseminacija samo za da mozes da si odberes od kakov pol dete ke rodis ?

20. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Не, за тоа ќе треба да почекаш да поминат повеќе седмици и да се утврди, пред време не може да се знае.