@hope ❤️ само немој да се разочаруваш...јас во август неуспешна инсеминацина,септември таман да поднесам документи ,трудна Се надевам дека и ти ќе не израдуваш пред да ги поднесеш документите. Има многу вакви случаеви
Го знам тој момент...Го чекав околу 3 години до пред 20тина дена кога добив позитивен тест... Сега сум како останатите што зборат, ќе биде ,ќе биде ,како Господ никој...
И јас чекам 3 години стварно едвај чекам да бидне и да ја имам твојата среќа Како требало да биде ќе биде
Кога ќе прочитам вакви работи срцето ми се кине....женички сите што сте во исчекување ви посакувам успешна бременост во најбрзо време на сите и јас се спремам за инвитро со 3 неуспешни инсеминации всушност првата успеа но заврши биохемиска
Од 6 до 12 дена може да трае оплодување на јајце клетката, затоа докторите викаат да не се прави до 15ден никаков тест, прво е стрес второ не се валидни резултатите. Јас на 13ти ден имав вредност на бета хцг 159, ама @Besbes24 има интересна приказна со бетата, ако сака нека ја пише уште еднаш зашто баш дава надеж.
@Kate.m23 Вие имате примено стоп инекција, домашен тест имате правено на 8ми ден од инсеминацијата. Мислам дека тоа е многу рано, нели во стоп инекцијата има концентрација на хцг хормонот со дејство до кај 10ти ден, затоа најдобро е после 15ти ден тест преку крв
Ete uste ednas da vi raskazam. Posle 1 spontan i 1 god bezuspesni obidi prirodno iako so mene i soprugot se vo red bese pametot odma na invitro mi ojde. Se zacleniv na forumot si gledav doktori terapii ama maticnata mi rece mora prvo 4 inseminacii za vaucer bidejki privatno finansiski ne bevme togas vo moznost. Od istata pricina se resiv i za na gak, maz mi i toj den mi se razvika zs ne sum osla privatno ama deka 4 mi trebaa rekov site bolnici ke gi pominam. Bev stimulirana so klomifen i stop inekcija a poradi tenok endometrium i estrofem piev. Inseminacijata ja izvrsi dali doktorka dali sestra ne doznav ime. Mi kazaa odnosi koga da imame i na 15 den test. Pravev na 15 domasen negativen, se razocarav placev koga posle 2 dena gledam krv duri poke bese sveza pa rekov mi dojde ama kako mozi predvreme deka nikogas ne gresi kaj mene hahah. Cekam 1 den 2 niss nemase poke samo nekolku kapki. Na den na dobivanje cel den cekav pa kon 10 navecer pravev test i pozitiven ispadna. Teram 25 nedela. Maticnata mi rece mozelo spermatozoidite do 7 dena da preziveat iako bev so stop inekcija pa bi trebalo togas ovulacija da imalo. Cudo jas velam od Gospod. Imajte nadez do posledno i sto e najbitno verba deka ke bide.
Да прашам, дали е во ред бидејќи вчера правев инсеминација да осеќам болки во долниот дел од стомакот како сечење, не е постојана болка
Дали после инсеминацијата сте примале некоја терапија и што? Мене ми дадоа, доксицилин 3 дена 2х1, премама капсулите и вагиналети утрогестан 2х1 2 недели
Зошто антибиотик? Каде правеше инсеминација? Немам искуство со антибиотик после инсеминација, јас имам две правено. Прогестеронска терапија и пиев и вагинално ставав, дабростон и утрогестан. А пре мама нормално, витамини сите што планираат бременост треба да примаат.
Јас правев и хсг и две инсеминации во Систина и таа терапија ја примав како тебе превентивно даваат антибиотик случајно преку катетар да не се пренеси некоја бактерија во матката јас пијав и пробиотик 10 дена.