Па да сум јас на твое место би ја ставила во 11часот вечерта во Сабота. На тој начин ќе има 36 часа. Можеш и во 10 часот вечерта. Најидеално е да се 36-38 часа.
Здраво, Да го споделам моето искуство до сега. 10 ден од ИУИ бледо кафеава дамка на долен веш ( ми се случува прв пат). Обично добивам на 27-30 дена и е баш прерано за добивање. Помислив некое хормонско пореметување ( сите хормони ми се во ред). Исто така болки како за добивање и болки во половината. На 11 ден од ИУИ ( 22 ден од циклус) проверив прогестерон (не сум на прогестеронска терапија), резултатот 30.4 ng/ml. Нормалната вредност од 1 до 15... Значи причината не е низок прогестерон. Дури и над граница. 12 ден по ИУИ негативна бета испитано од крв. Дали некој имал слично искуство после инсеминација? Да забележи кафеав исцедок после x денови од ИУИ... Секако ќе разговарам и со докторот штом добијам, ќе му објаснам се. Ви благодарам однапред.
Здраво девојки Инсеминација правена во саботата. Од понеделникот сум покриена со цикло гест вагиналети,и од тогаш чувствувам како стегање во долниот дел на стомакот. Дали е нормално? Да напоменам, од тие сум што не ги чувствуваат овулациите
Здраво Би сакала да прашам дали некоја имала искуство со резултат од инсеминација после 8дена ,бледо црвена да е втората линија? Фала.,
Ако си примила стоп инекција може од тоа да е. Премногу е рано за тест. Тест на 14 ден од инсеминација.
Zdravo devojki Jas imam vtora neuspesna inseminacija, prasanjeto mi e dali primetuvate razlika vo ciklus posle inseminacija, konkretno posle prvata skoro i da nemav ciklus, samo damki, posle vtorata ciklusot mi traese den ipol .... regular ciklusot mi trae 3 dena 4 max od koga znam za sebe ama ova e bas oskudno .Da napomenam deka stumulirana bev pred inseminaciite so klomifen, so stop inekcija i cyclogest vaginaleti posle inseminacija ....
Zdravo devojki, dali mozhe da mi spodelite iskustvo, dali pri upotreba na letrozol imate koristeno nekoj lek za zadebeluvanje na endometrium? Mi prepishaa 2x1 - 5 dena od treti den ciklus.
Јас сум пиела естрофем за здебелување на ендометриумот. Можеби при фоликулометрија подоцна ќе ти го препише ако има потреба. За секој случај прашај си.
Здраво При употреба на летризол ги имам пиемо и естрофем за здебелување на ендометрум. Кога почнав да одам за фоликометриа после десети ден од циклус ми даде да пијам естрофем. Кај мене ендометриумот не се здебели многу , но сепак правев инсемимација имав две јајце клетки .. денеска ми е 15 ден од инсеминација .
Здраво, дали може да споделите искуство со Др.Трајковски од њу борн. До сега одев на ГАК имав две неуспешни инсеминации, пред некој ден правев хистероскопија но не сум задоволна од односот таму. Сакам да слушнам ваши искуства
Јас бев на консултација, многу детален, посветува време. Ми се допадна неговиот пристап. Нека споделат дополнително членки што имале инсеминации кај него.
Дали после 2 неуспешни имсеминации ви предложиле инвитро? Притоа 2 пати бев бремена по природен пат, но имав спонтани. На првите консултации докторката спомна дека и јас и сопругот немаме некаков проблем,(јас имам само тромбофилија но тоа не го рачуна како главна причина) ми кажа дека ќе тераме со инсеменации 5-6. Направив хистероскопија, после зафатот ми вика да се договориме за инвитро. Јас само кажав добро но искрено се замислив зошто ми кажа така. Од друга страна секогаш ми кажувала пробувајте и природно ти си останала природно и претходно. Дали видела нешто за време на зафатот па поради тоа ми кажа така или почнаа секаде пациенти да ги гледаат како пари?
Да пијам аспирин и после имсеминација клексани препишно од доктор Јани. Имав септум и 3 полипи и во разговорот спомна затоа не успеале инсеменациите. И на крај вика те чекам на преглед после циклус и да разговараме за инвитро. Искрено после анестезијата бев како збунета малку и не стигнав да прашам било што. Секако ќе прашам кога ќе одам на преглед но мн ме збуни тој одговор.
Па еве и за инвитро да зборите, ако идеш преку фонд, ти треба уште една инсеменација. Ако е среден септумот, пробај повторно иснеменација.
Фала ти за советот истото го мислам ама па се си викам дане помислат дека јас глумам доктор. Иначе на приватно во њу борн одам и се изгледаше супер на почеток но на моменти ми делува дека докторката ги фрла од ракав советите. Да се разбереме јас сум милионити пациент таму но сепак чудно ми е како во Мај да предлага 5 до 6 инсеменации а сега наеднаш оп инвитро. На моменти дури се мислам и да барам 2ро мислење.