Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Martka

Martka Популарен член

Душичка јас да сум на твое место ќе се консултирам со матичниот гиниколог или со докторот кој ми ја правел инсеминацијата.

Andonia and Лаура82 like this.
  2. eci85

eci85 Истакнат член

Еве мее добра сум. Да се јавив кај др.и здравје боже во декември со тој циклус одиме на втора иуи па дај боже во новата година да си галиме мешковци:inlove: Ти како си?

Lady Leona likes this.
  3. Andonia

Andonia Популарен член

@dunika да стимулирана бев со кломифен па со гонал ф инекции и за време на однос кога почна да ме боле се до сега малку се смирија болките,повеќе одмарав
    @Martka си реков ај да не звонам одма ама морав,се консултирав со сестрата на докторот ,кажа да не се плашам сигурно болката не е од хиперстимулација,и се додека болката е издржлива и се смирува во мирување тогаш е нормално,но доколку не дај Боже се појави болка што не се издржува и не се смирува веднаш да одам во било кое време,а ова болка што сум ја имала сигурно било од што се имат создадено повеќе фолекули па можно е од прскањето да боле и да имам повеќе кратна овулација.
    така да додека се трпе ќе одмарам повеќе.

Martka likes this.
  4. Martka

Martka Популарен член

Ете така да си на сигурно зошто сепак чувствително е таму доле и све што се чувствува поразлично треба да се реагира и праша,за мирна глава.Поздравче и ти посакувам успех.

Andonia likes this.
  5. Dance27

Dance27 Популарен член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zenski nekoja da spodeli iskustvo vo vrska so tabletite LETRASAN..Me stavija na stimulacija,DABROSTON pijam i stom dobijam menst treba da se javam kaj DR za da mi dade upatstvo kako da prodozlam da gi pijam LETRASAN.:?: IMG_20181117_180126.jpg

6. Andonia

Andonia Популарен член

Мене не ми се познати ,за што се пијат апчињата

Dance27 likes this.
  7. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Мислам дека се за блага стимулација

Dance27 likes this.
  8. Saba08

Saba08 Популарен член

Како кломифенот за стимулација на овулација.

Dance27 and Andonia like this.
  9. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Денес бев на контрола на 5ти ден од циклус, минатиот месец пиев микрогинон, денес имав 3 фоликули 7-8мм од прилика. И ми препишаа, 4 Фистимон ампули.
    И ништо не е проблем освен докторот. Пошто ме спремаше Лазаревски а отсутен е ,од друга страна не ми се губи време, а денес бев кај др.Поповиќ.
    Некако не верувам на друг ...и што да правам. Што ќе кажете за докторов

10. 0ли

0ли Форумски идол

Немој да се замараш со ова :)
    Докторот ќе си ја заврши работата, без гајле. Си знаат сите како треба, не само Лазаревски. Опушти се и следи си ги фоликулите, тоа е многу убав дел од постапката :sun:

Лаура82, Thallia and Lady Leona like this.
  11. Frosina374

Frosina374 Активен член

Еве добра сум чекам да добијам и да закажам втора инсеменација овој месец

12. Thallia

Thallia Популарен член

Ние вчера направивме трета инсеминација, на нестимулиран циклус, добро поминав, само благи грчеви до крајот на денот, денес се е ок... Правевме на ГАК како и претходните две.
    Да се надеваме дека на сите ќе ни се наполнат рацете со љубов наскоро :inlove:

Лаура82, Emma2, abc1234 and 10 others like this.
  13. eci85

eci85 Истакнат член

За два дена дај боже да не добијам,имам многу зголемен апетит но како што е Господ никој не е па што биде нека биде. Ако дојде баба рога одиме на втора инсеминација и би требало да биде пред нова година :)

Лаура82, Emma2, Thallia and 3 others like this.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Ајде мила да не добиеш да ти заврши со убаво годината и да ти почни со убаво со галење мешко :*
    Јас си давам надеж уште некој месец и ако не бидни одам на инсинимација
    :)

eci85, dunika and Martka like this.
  15. Dance27

Dance27 Популарен член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Zdravo zenski,jas zakazav inseminacija za vo Sreda.Denes merev endometrium I folikuli a Dr bese prijatno iznenaden endometrium 8mm a 4 folikuli imam.Na dvata jajnici na edniot se 2 so golemina 22mm i na drugiot se dva so golemina 24mm.Vecerva pomegu 8 I 10casot ke primam inekcija I vo Sreda zdravJe odeme na inseminacija.A vie sto veke imate prethodno praveno sakam da mi kazete kako funkcuoniravte posle toa normalno ili treba miruvanje?Se nadevam deka so dve crtki ke ja zavrsime godinava :*:*

Лаура82, Lara 27 and Andonia like this.
  16. eci85

eci85 Истакнат член

Супер фоликули дај боже да биде една и единствена инсеминација. А за искуство да ти кажам дека нормално си функционирав само ако се бавиш со некој спорт тој период да одмараш инаку се друго нормално. Кај кој др.ќе правиш иуи?

Last edited by a moderator: Dec 11, 2018
    Lara 27 likes this.
  17. Dance27

Dance27 Популарен член

Vo New Born Clinik Dr Trajkovski me vode no toj ke e sluzbeno otsuten pa ke ja pravi Dr Gurzanova Taka mi predlozi I Trajkovski ne sakase da ja propusteme sansata bidejki super folikuli sum imala a I mislam deka vreme e da se pocne od nesto.Ke probam se nadevam ke imame sreka da pomineme so samo Eden obid,kako I da e nema otkazuvane ideme do kraj imame prekrasna cel barem da uspeeme po edna bebuska site da imame vo race.Ti kade ja pravese I kako pomina uspea li

Lara 27 likes this.
  18. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Ја направив инсеминацијата ...др ми препиша tabl.Dabroston 10mg 2*1 .. Имав некое минимално вагинално крварење вчера, пред иуи. Можно.ли е да е овулацијата? Примав фостимон 5 инекции и една стоп Ovitrelle .
    Некоја од.Вас пиела ли Дабростон?

Lara 27 likes this.
  19. eci85

eci85 Истакнат член

Мојата прва инсеминација ја правев кај др.Органџиски и за жал заврши нерешено сега по пауза од два циклуса одам на втора. Инаку да ти кажам дека процедурата е безболна и кратко трае јас немав некои потешкотии само имав многу апетит а тоа ми беше од кломифенот и утрогестанот. Ти посакувам успех

За што ги пиеш за ендометриум? Ти пуштам среќа од прва да успееш. Кај мене шемата беше кломифен, утрогестан и стоп прегнил кај тебе е различно. Каде ја правеше иуи?

Last edited by a moderator: Dec 12, 2018
    Lara 27 likes this.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Благодарам срцка.Само што се вратив од Ск. денес и јас ја направив првата иуи па сега останува да чекаме.Мене терапија ми дадоа од утре Аспирин 100 и од Петок Дабростон да пијам.

Lara 27 and eci85 like this.