@gasimku ne biva nikako.. imam samo edit koga ke kliknam na tockite gore i tolku. Mi dava samo opcija da tagnam, da napisam nesto, lokacija da staam I to. A koga ke otvoram na drug post imam opcija kanticka. Pa na nekoj drug ne i se taka. Na nekoi poatovi ima opcija kanticka na nekoj ne.
Ne na sekoj post ja ima a pojma nemam kako toa. Primer imam poveke postovi so po 2+ sliki i koga ke otvoram na eden gore desno na tockite klikam i biram edit i od koga ke kliknam edit se pojaviva slikata neli i imas opcija da tagnes, da staes lokacija, da ataes nes description i pri skrolanje na slikite gore levo imas kanticka. Na nekoj dr post se isto praes so edit so se ama nema levo kanticka. Neznam zasto na nekoi ima na nekoi ne
не се сеќавам точно која опција ми ја понуди, или преку е-маил или преку телефонски број да потврдувам дека сум јас..
Ако сум тагната на слика на инста, ќе им излезе како објава на моите фоловерс? Или ќе се појави само кога ќе го отворат мојот профил во тагс?
Ако е обично тагнување во пост, нема да се појави на feed на твоите следачи. Ако е онакво двојно шернување на пост (како двајца да го шернуваат истото, како парови што ставаат заеднички една слика да не се дуплира - ако ме разбираш) тогаш да.
Мислев на она colab post, пред да постираш одиш на tag people , invite collaborator. И во овој случај горе над сликата нема да го има само твоето име туку и на другиот. Како ова на пример. Во овој случај си дел од постот и секако се појавува на следачите и за двата профила. Ако мислеше за ова
Zdravo nova sum na Instagram ako moze nekoj da mi objasni so koi efekti, kontrast, jacina, struktura treba da se naprai za da se objavi slika na Instagram? Ako moze da mi objasni nekoj na kratko kako da vlezama vo taa tema? Pozzz
Дали имате проблем со инста деновиве? Од вчера не можам да сочувам објава, а се ми е по фолдери како Пинтерест. Плус многу споро ми полни
Дали некој знае колку наплаќаат инфлуенсерките кај нас? Пример за рил, пост со слики и сториња на Инстаграм. Знам дека има тема што е скриена моментално, немам пристап. А се мислам дали да им пишам на некои профили да прашам за цена.
Ме интересираат цените да знам дали би соработувала со некои, за нов мал бизнис станува збор па ни треба промоција
Сите различно... Пробај пиши на некоја па ќе се договорите, само зависи со каква дејност се занимава бизнисот... Има некои инфлуенсерки што рекламираат се и сешто за пари па таквите би ти препорачал да ги избегнеш.
Прашај си најдобро. Различно наплаќаат, зависи од нивната популарност. Има инфлуенсерки со помал број на следачи но и со огромен број така да не е исто. Плус тие познатите сигурно и бираат со кого соработуваат, неможе баш секој да се рекламира. Инаку обиди се и сама да се пробиеш. Стави интересни фотографии и описи, заследи повеќе профили и направи некој гивавеј ако тоа е можно. Кај нас ќе се потепаат за еден кармин и една маскара, гледам по стотици коментари и споделувања има за најситни подароци.
Не сум јас за тоа, ретко и објавувам нешто. Гивавеј може и не е лоша идеја, ама како да е опаднат интересот за играње или така ми се чини. Ќе пишам на неколку за цени, па ќе видиме. Фала ти