Испакнати нозе

Discussion in 'Фитнес' started by smiley16, Aug 30, 2013.

1. smiley16

smiley16 Истакнат член

Здраво феминки. Имам еден проблем со нозете, горниот дел од нозете ми е некако испакнат до колената, значи не стои ич убаво, некако кога ќе се погледнам од страна на огледалото горниот дел до колената ми е испакнат и подебел а од колената надолу нозете ми се слаби. Инаку ослабев 30 кг и сега имам 70 кг. Не знам дали ми е таква конструкцијата на телото или што е.
    еве слично како на оваа ми е горниот дел, само уште малку поиспакнат напред.
    Дали некој знае некои вежби за овој дел?

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  2. Loly77

Loly77 Истакнат член

Неможам да ја видам сликата, но те разбирам што сакаш да кажеш. Мислам дека тоа е до конструкцијата, не е само кај тебе, имам приметено и кај многу другарки дека имаат поразвиени мускули на нозете.
    Тоа се случува и ако повеќе си ги вежбала нозете во тој дел, ако си правела понапорни вежби за нозе па мускулите се развиле повеќе...
    Не мора да значи дека е лошо или дека не стои убаво, секој си има различно тело и секое тело е убаво на свој начин ;)

3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Smiley,

само претпоставувам за што точно зборуваш. Според мене,тој дел може да се среди со повеќе кардио вежби, со кои се топат маснотиите,без додатно да ти се прави маса - мускули,што иначе се прави со другите вежби,па од нив може и дополнително да се разочараш од твојата „конструкција“...не е до тоа,може да се среди според мене.
    Трчање би ти препорачала пред се’...паралелно со режимот што си го држиш за слабеење или одржување на тежина.

4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

И јас го имам тој проблем или предност за некои, ептен го мразам тоа бидејки ептен ми се испакнати :(

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

ете пример јас немам маснотии ептен малку кога почнав да вежбам си растеше тој дел-мускулите...но таква ни е градбата во сојот -гени што да се прави

6. XMaN

XMaN Популарен член

Се што кажа Жапче важи, плус се прават вежби за листови и ќе си добие ногата убава симетрија така да развиените бутови ќе бидат баш како што треба :)

zhap4e likes this.