мислам дека во супер тинекс има едни ко колачиња суви на штандот за такви ствари, ѕирни. јас прво маџун дадов зошто грозје не ни сакаше. пробај банана, ти кажував, кај нас ко никад да не ни имало нешто, земи си дома сируп за секој случај и дај.
Јас за вечера давам и просо со абц сирење и јогурт или со павлака и јогурт. Давам и бунгур ама тоа е позрнесто. Можеш да даваш и кус кус. Се со павлака, јогурт, абц, сирење. Гризот почни со обично млеко да го вариш можеш веќе. Повкусен е така. Мојот не го јадеше ич пред да почнам со обично млеко. И мора обавезно да му помогне да научи да џвака. Најдобро е бисквит што лесно се топи како ЛоБело да му дадеш во рака сам да грицка.
Јас гризот и го варев само со вода после го блендав со банана, урми, рогач кокосово и многу убаво испаѓаше како пудингче. Ова кога беше помала и јадеше уште ккашичк. Сега имаш и тиква може да ја изблендаш со банана и евентуално некои желени снегулки. Можеш и во палентата и овошје и зеленчук да ставаш колку да внесува и други работи. Колку е вака лесно кога пишуваш а кога ќе дојде моментот што за вечера ништо не ми текнува
<не јаде никакви житарки, се испофрлав пред некој ден почнаа мушички да се собираат ..лобело му давам јаде ама мелена..во рака кога ке му ја дадам не ја става во уста ја држи и гледа само а и ми е страв да не скрши многу па да му залетне за абц педијатарот ми рече да не давам, ако сакам само кајмак на президент тоа му мацкам со лепче ама не каснува многу.. Кравјо не сакам уште ем анемичен беше ем немаме домашно од никаде да земеме. Многу се нервирам зашто е ептен слаб а вака си е весел, пргав, темпераментен..ама никој не му дава 14 месеци од што е слаб и ситен. @TheSecret на ди ем зедов маџун. @M&M не јаде тиква му ја сварив и измешав со каша на нестле од житарки и не сакаше само проба и толку. А, да му ја дадам купена на хипп таква никаква каква што им е ја јаде, мочко.
@TheSecret од Lo bello има без глутен бисквити, 4+ пишува на нив и се во зелена кутија. Ама по мене се многу благи за цел оброк. Не разбрав, има реакција на глутен? Дека имаш напишано си јаде лепче.
@TheSecret Погрешно сум разбрала, извини, ги вратив претходните коментари. Ограничени се оброците со ад, тоа што даваш врти го секој ден различно, за доручек и вечера и општо сме поограничени сите.
@alisijad vo tikvata dodaj dve tri smokvi,ako mozes svezi da najdes, I ovesni snegulki. Mojata mn saka smokvi. Isto jade krusa, visna I griz. Pecena tikva si jade taka ne blendirana I krsam I I davam. Isto saka kompir I morkov zaedno. Brokula I kiselo mleko plus zolcka. Blitva oriz kiselo mleko.
блитва ориз , брокула, жолчка и сл. тоа давам за ручек, не ми иде за вечера, за ручек немаме проблеми се јаде за вечерата е маката.
Urmite gi omeknuvas vo topla voda ili nekoj sok ili svezi gi blendiras? Planiram za vecera da mu svaram griz so mleko i da dodadam banana i urma i kokosovo maslo ama ne znaev kako so urmite
Мајки, од кога им запржувате кромид нешто како за манџичка? И од кога почнавте да користите црвена пипер?
Јас од сам старт динстам кромид, лук, општо зеленчук на вода, после додавам малку масло. Ама не го пржам, туку го динстам да испари сосем водата, после тоа мешам се' заедно и додавам вода да крчка. Црвен пипер многу ретко користам, дури и за нас, само грав кога варам, во самото варење го ставам да добие боја плус. Инаку не, иако би требало, ама не ми го сакаат многу. А класични запршки не правам.
Ние сме уште бебки, здравје понатаму би им правела манџи, грашок, компир манџа, леќа, тавче ориз, зеленчук во рерна...... И ова ако ми се погоди, ама еднаш во неделата би сакала да им давам по едно чешне лукче да си грицнат Одбегнувам да правам јадења што треба многу во зејтин да стојат.
Majki,daj kazete nekoja nova idea za dorucek rucek ili vecera .Sin mi ima 1 god i 20 dena ,za dorucek jade ili palenta ili griz ili tarana mesano so sirenje zdenka ili pavlaka a za vecera nesto so mleko .Nekako nemam idea sto da mu dadam da jade seute mu blendiram bidejki vaka zalaci da mu davam mn sporo gi gjvaka i brzo mu se zdosaduva!!