Кинески јазик

Discussion in 'Образование' started by FlowG, Jan 7, 2013.

1. FlowG

FlowG Активен член

Slusnav deka ima fakultet za kineski jazik na Kiril i Metodij i deka studirale okolu 30 studenti.Jas sum zapisana vo stranstvo i studiite se na napredno nivo,sto znaci apla teskom,dodeka tuka bilo daleku polesno.Mi treba nekoj da mi dade fb za kontakt od student na kineski cisto da me informira kako odat studiite tuka.

2. tosic92

tosic92 Активен член

Na oficijalnata strana na univerzitetot toa ne go pisuva, no zapoznav edna devojka na odmor sto zavrsila na Kiril i Metodij Kineski jazik so titula: poznavac na kineski jazik.I jas planiram da se zapisam na kineski so ogled na toa sto kineskiov vo narednive 20-30 godini se predviduva da go zazeme mestoto na angliskiot jazik

meckicka and FlowG like this.
  3. FlowG

FlowG Активен член

Da,vo pravo si,zatoa se zapisav i jas,no sakav da vidam kako odat tuka predavanjata za da se zapisam tuka kaj nas od septemvri.

4. Ana Simonova

Ana Simonova Нов член

Dali nekoj znae vo koe uciliste za stranski jazici moze da se izucuva kineski jazik?

5. starstar

starstar Истакнат член

6. Ana/Ana

Ana/Ana Нов член

Jas imam zavrseno Kineski jazik i kultura, mozam da kazam deka ne e lesno,treba mnogu da bides posveten na jazikot za da ima rezultat.Ako ve interesira bilo sto ,slobodno pisete mi :)

meckicka likes this.
  7. meckicka

meckicka Истакнат член

Aa neznaev oti ima i kineski tuka da se uci na moj prv bratuced zenata e kineskinja bi bilo ubavo nesto da naucam oti sum jazicar zboruvam grcki i angliski

8. Hana_01

Hana_01 Истакнат член

Здраво Ана,
    Прочитав дека знаете кинески јазик.Дали сте заинтересирани за работа во странска компанија во центарот на Скопје.