Devojki ostanavte samo na dezinfekcija? Ja naracav i jas i denes mi stigna, no materijalot mi izgleda mnogu nezen ne e kako na drugite kolicki koi sum gi videla. Bidejki ja naracav online neznam kako se odrzuva dali vi kazaa vas? ili pak nekoja clenka koja ja koristi podolgo ako moze da spodeli iskustvo so cistenjeto
Местата кај што треба да лежи лежи бебето и што ми фаќаше умот дека ако ги извадам, пак можам да ги наместам ги извадов и ги исперив в машина на 30° со 800 обртаи на машината. Другото сето со дезинтал го испрскав и го пребришав. Црна ми е количката, никаде трага не остави.
Јас се вадам и перам во машина, дека веќе користена ја земав, ама има триста копчиња,ластичиња и тракатанци за вадење и ставање, кај мене мораше цела пошто нема дополнително каконперниче, да има само тоа би го испрала и исто другото со дезентал и ајт. Башка секогаш може кај главчето да постелиме една тетра, ем да не се лепи на самата количка, ем ко ќе бљуцкаат да не оставаат флеки, пошто на секое не можеш да вадиш се и да переш, таман работа, ќе треба секој ден да ја переме, а тек ко ќе се хранат со кашички
Јарче и се потокмив еднаш сѐ да перам, почнав да вадам дел по дел и кога видов дека скрос до рамот сѐ се вади, а еден куп копчиња и тракатанци, се откажав. Си реков после нема да знам да наместам сѐ кај шо му е место. Нема гајле, дезинфицирана е, уште да се роди и да има желба да се вози.
Мами кој модели на колички се квалитетни и практични за новороденче? Гледам има многу модели на избор, да не лутам многу. Да напоменам сакам помала не мн гломазна за мал човек како мене, мал стан и мала кола.
Зависи до колку пари бараш. Јас го ограничи буџетот за количка на 15.000 и до таа цена највеќе што ми фати око беше Cocoele ravello од Либерта. Дури и поефтина беше, околу 11.000 ја платив. Исто така сакав мала, зашто и јас сум мала, станот мал и оваа супер ми изгледаше. А делува и квалитетна па ќе видиме
Па до кај 300еу, фала на предлогот ќе ги разгледам во Либерта, може и поефтина не е проблем само да биде поквалитетна и практична.
Здраво се мислиме помеѓу cybex priam количка и макси кози- адора2? Највеќе ме мисли што кај cybex Cloud Z i-Size се издолжува транспортер па изгледа малку по удобно. Дали може некој од вас да сподели искуства.
Cybex priam две години маста и ја вадам не е мрдната. Види во крш и е-priam доколу е со иста цена како priam може подобра е и таа.
Ја има ли некоја оваа количка? Да знам дали се спушта за спиење , дали е лесна. Многу мерак имам на розева количка, и еве најдов конечно
Јас ја имам Да се спушта, мн е лесна само 3кг тежи и ептен удобна. Земи ја, нема да згрешиш и мн е слатка џиџана
Bugaboo, мислам дека се и единствените што рачката си ја местиш без да го чепкаш седиштето, што сега така го прават сите. Лесна, не гломазна и квалитетна е, ако имаш од каде да ја нарачаш или купиш препорака. Гледам има малечки и од Чико и Макси Кози.
Epten e udoben taka transporterot. Jas obicno taka ja vozam poso i onaka bebe spie vo kola generalno. Relativno kratko vreme ja imam ama top e baska imas razni sarenki modeli. Samo vidi so gepek kako stois golemka e, pogotovo dur treba i korpa da se nosi ako ja zimas i taa