Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Јас на рака ги перам деловите од количката, бидејќи првиот пат ги исправ во машина и подлогата за седење се беше одделила и целиот сунѓер надвор испаднал.

sikica7 likes this.
  2. sikica7

sikica7 Популарен член

Ти благодарам за советот по се изгледа и јас на рака ќе го исперам, страв ми е и гнездото да го ставам во машината да не се уништи а пак на рака да го перам не верувам дека ќе успеам да го направам тоа и плус не знам како ќе се исцеди.. На маки сум :D

Tinkerbell11 likes this.
  3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Све исправ во машина на 40 :).

sikica7 likes this.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Jas se sto pisuvase deka moze vo masina bapnav vo masina i gi peram taka redovno. Moite mnogu brgu se susat....mada na vrmeevo toa ic ne e problem:D

sikica7 likes this.
  5. Pacient srna

Gnezdo perese @IRBBB vo masina ako ne se lazam

IRBBB likes this.
  6. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Јас на 40° ги перев првиот пат и од тогаш веќе не. А гнездо и јас имав тоа без проблем во машина помина.

IRBBB likes this.
  7. sikica7

sikica7 Популарен член

Jas eve sega staviv od relaksatorot toa za lezenje i 200 pati otodov do peralnata da vidam sto se slucuva hahhahaha Mnogu se mislam za gnezdoto oti pisuva na etiketa na 30stepeni no bez centrifuga da se pere, ako e taka kr mu treba 2 3 dena dodeka da se isusi i mi e strav toa pamukot vnatrr da ne se osteti pa da ne lici na nisto poslr oti citav ovdr mn majki se zafrknale taka sto go perele vo masina nekoi pak dobro pominale

8. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Да си почнеш да си разгледуваш таман ти е :sun: јас купив во 7ми месец количка, креветче и после докупував све остало. Ама тука од кај 20та недела испошетав по продавници и разгледав и имав горе долу се одбрано. Јас земав количка на чиполино малта од Андреј компани и еве 2 месеци ја користиме и сум презадоволна. Јас земав 3 во 1, корпа, транспортер и седиште. Реално во корпата на беба и е топ, широко може комотно да лежи и да спие. За шетање е одлична. Е сега пошто ќе биде зимско бебе и нема многу многу да шетате може и ќе ти е попаметно да земеш 2 во 1. Гледај само да ти биде лесна и малку простор да фаќа склопена за да можеш во кола лесно да ја транспортираш :sun:

Speechless likes this.
  9. Pacient srna

Jas gnezdo nemam, za delovite od kolickata,transporterot i relaksatorot si pisuvase deka moze vo masina. Jas gi stavam na nekoj program za sportska oprema toj mi e so 30 stepeni i centrifuga ima ama niso ne im e.

IRBBB and sikica7 like this.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Јас сѐ перам в машина. Гнездо имам од трифантино, со подлога и плетенка, на плетенката пишува дека можи да се пери на 30°,а душекот не. Мене ми е шубе бебе да легнувам така и на два пати го имам исперено и душечето/подлогата. Сега веќе не го користам, жешко е за да го ставам бебе да се вари од сите страни.
    Инаку перев на 30° на центрифуга со 400 обртаи и ништо не се оштети. И без центрифуга да периш и на рака да го истриеш, надвор одма ќе се исцеди и исуши. Ако веќе не ти се ризикува, хемиско.

На ист начин ги перев и деловите од количката, транспортерот и релаксаторот.

Јас во 21ва недела купив количка, претходно само алишта нешто ситно. До 7ми месец имав купено сѐ, освен некои тракатанци (од аптека) и фиокарот беше порачан само многу време го чекавме и стигна покасно. Кога што чувствуваш дека е време, тогаш да си купуваш. И сега да сум, истото би го направила, кога дојдов 8ми месец веќе се движев како пингвин, немав ни сила, ни волја, ни енергија за шетање, башка пак имаше рестрикции, маски, чекање пред продавници...

Јас имам макси кози лила и на срце ми е, вљубена сум во нејзе.
    Од чико ништо не би зела, во глобала се многу незадоволни, а реално држат цена. Бебето и мене ми беа убави на изглед, бевме во продавницата во Велес да ги видиме и искрено прегломазни за мене (јас сум ситна, слаба). Ама затоа со преубава амортизација. Е сега не ми текнува дали сите или некои модели од нив не беа со полна гума, туку на пумпање и тоа беше уште еден минус.

Од кога ја видов во живо Лилата, сѐ останато ми беше погрдо (шо не значи дека е грдо или неквалитетно, ама на трудна жена кога и се уврти нешто во глава.. (facepalm)). Во секој случај, најдобробамерен совет е да исшеташ убаво (не мора одма сега да купуваш) и да ги видиш/пробаш количките. Никако купување количка на невидено.

Инаку макси козито е 2 во 1, односно корпата е модуларна и се прави како седиште за поголемо бебе + транспортер. Единствена замерка е што и склопена е голема, па бара голем багажник (мојата кола е со мал багажник и освен количката и тоа вертикално наместена, ништо друго не собира).

И шо има врска дека е зимско бебе, секако дека ќе си го шеташ соодветно облечено, нема ваљда да го затвориш дома до пролет.

11. sikica7

sikica7 Популарен член

I jas staviv se vo masinata i navlakite od relaksator transporter i se ispraa suoer na 30C , sega na red e gnezdoto pa sto bide neka bide..

IRBBB likes this.
  12. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Дали имате искуство?

Carucior-transformer-Coccolle-Ambra-3-in-1-Urban-Grey-2021-2.jpg

13. Mamy.

Mamy. Истакнат член

Дали некоја ја има количката trio bass roan што е од chiko и како сте задоволни?

14. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Дали некој купил количка од Солун, да ми посочи некоја продавница за бебешка опрема? Фала

15. Pacient srna

Bebehome, razlicno e od naseto otvori online imaat izbor vidi si

16. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Дали некоја ја има оваа количка на CbX од КРШ и како сте задоволни во однос на амортизацијата по нашиве тротоари и улици? https://krs.mk/proizvod/bimisi-flex-trio-jeansy-blue/

Anaksunamoon likes this.
  17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Како сте задоволни од Charli количките од Тетово

18. ivani30

ivani30 Популарен член

Дали ја има некој

Attached Files:

19. Emiii90

Emiii90 Истакнат член

Preporaka za kolicka do 300 e? Da e lesna i dobri gumi da ima. Za prvoto imavme lorelli kolicka, katastrofa ispadna zatoa sega za vtoroto nova mora da zememe. Za tie so korpa nemame mesto vo predvid doagja 2 vo 1 ili eventualno samo kolicka ama da e i za novorodence.

20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Јас бев 100% одлучена за макси кози, но мм ме убедуваше да не давам 500 еур за количка па на крај купив safety first количка + Транспортер за 14.000 ден и искрено многу сум задоволна, одлична е количката.
    Стабилна, со цврста рамка, лесна за управување и добра амортизација.
    Ја купив од Бебехоум.

tina2018 and sikica7 like this.