Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Lei4kaa

Lei4kaa Активен член

Dali ja kupivte kolickat i kako ste zadolni?

2. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Не ја купив јас таа но во групата Труднички муабети на фб имаше неколку членки кои што се задоволни од количката

Lei4kaa likes this.
  3. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

И моето не го собираше па го возев во транспортер.

marrisa likes this.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Како ти го собра во транспортер? Па тој е уште помал од корпата.

marrisa likes this.
  5. Mother of 2boys

Па во транспортер и да му висат малку нозете не е проблем. А и широк беше колку што се сеќавам

Feniksgirl likes this.
  6. marrisa

marrisa Истакнат член

Оф јас траспортерот не можам да го поднесам. Толку е стуткан во него, и ортопедот во Систина ми искоментира дека детево е како во седната положба и не му се допаѓа воопшто нашиот транспортер. Јас со душа чекам да преминеме на обично седиште за возење и исклучиво само за таа намена го користам.
    А ми напомена и ортопедот да користиме корпа а не транспортер на количката.

Може претпоставувам да го возам во третиот дел? Тој мислам се легнува ама го немам пробано искрено.

7. Mother of 2boys

Пробај би требало да се легнува, ако не се легнува кај газето, свиткај некое тенко ќебе под газето да потпилниш дупката, да не биде во седечка положба и би требало да е ок

marrisa likes this.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Ја зема ли некој MaxiCosi Fame или ја гледал скоро да каже впечатоци? :)

9. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Јас ја земав. Многу ја тумачев и мислев, ама мислам дека на крај правилниот избор го направив. Јас сум презадоволна од сите features што ги нуди, баш се консултирав и со некои мајки другарки и сите ми дадоа зелено светло и се согласија дека има многу користи функционалности како корпата што се подесува на две нивоа, наслонот за главчето што се поткрева, што има две прозорчиња за вентилација на корпата, на спортското седиште позади што е мрежасто за вентилација во лето, многу корисни џебчиња…Плус на изглед ми е преубава и преелегантна:inlove:. Ние го земавме пакетот 3 во 1 со се транспортерот, кој доаѓа со база 360степени што се врти. Одвај чекам да си ја возам бејби грл во неа :l:. Ако нешто поспецифично те интересира, слободно прашувај :)

An43, Лалина and Noemi like this.
  10. Noemi

Noemi Популарен член

Многу се мислам меѓу неа и Cybex Priam, ама повеќе клонам кон Fame. Се канам деновиве да отидам да ја погледнам, вака од видеа многу ми се допаѓа, гледам масовно ја рејламираат мам блогерки низ Европа. Исто го гледав комплетот со 3 дела, корпата ептен ми се допадна.

До колку месеци е транспортерот, претпоставувам 12?
    Дали ја нарачувавте пошо гледам немаат од сите бои на лагер?
    Тешка е? И како за склопување ако си пробала сама да ја склопуваш? Имаме багажен простор ама барам да е едноставна за склопување/расклопување кога ќе искачам сама.

Те убив со прашања ама не знам друг што ја земал :lol:

Hygge-girl likes this.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Од кај зимавте транспортери.Јас си земав два исти ама едниот при перење мисе распадна цел,миго рекламираа ама немаат ист дами вратат пари.Сакам даси имам два исти,само незнам кај да барам сега пак а да несе прескапи.Некоја препорака

praski4e likes this.
  12. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Ако слободно, што и да ти текне прашувај :).

И јас се мислев помеѓу истите две и на 10мин мењав мислење, али некако кога ги видов во живо, Fame-от ми беше поубава за мој вкус. Тоа што ме предомислуваше за Fame-от е што е ептен нова и уште не се продава сегде, па не најдов нешто многу reviews од искуства, повеќе само рекламирања и позитивни зборови. Али решив дека ќе верувам дека дури и да има некоја маана, иако вака ми е совршена, ќе преминам преку тоа :D.

Транспортерот е i-Size и вика дека може да се користи до 15 месеци, значи до година и 3 месеци отприлика. Базата што доаѓа со него што се врти 360, после може да се искористи и за седиштето Maxi-Cosi Pearl 360 Pro што е до 4 години.

Ние земавме црна боја што ја имаше на лагер, за кремавата ептен се чекало дури и до 3 месеци и се откажав. За тешка, тешкичка е 14-15кг, ама многу лесно се склапа и за мене што беше пресудно да се одлучам за Fame-от е што може да се склопи заедно со корпата, немора да се вади :D.

Има убави големи, дебели тркала со полна гума, пишува дека се за било каков терен и плус може да се трча со неа (ова на маж ми му беше предуслов :D)

Едит: Иначе незнам дали го имаш гледано типов на јутуб, многу добри и реални ревјус прави на популарниве колички и има баш конструктивно ревју направено за Priam-от: . За Fame-от нема сеуште направено, за жал.

Last edited: Oct 16, 2024
    Noemi likes this.
  13. Лалина

Лалина Истакнат член

Обавезно води се од тоа што ти одговара на количката, за кој модел има адаптери да се приспособи на твојата количка. Инаку ќе треба се во рака да ги носиш транспортерите и плус цела количка во багажник за почеток, од искуство со едно кажувам, а не па за две да ги тегнеш во раце :)

nikja likes this.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Количка купивме ама немаа за нејзе транспортери.Како и дае мене ми требаат само од болница искачање и за по контроли по лекари.

15. Лалина

Лалина Истакнат член

Најчесто за секој бренд на количка постојат адаптери да се докупат за да се монтира транспортер од друг бренд, пример количка anex, адаптери за maxi cosi, транспортер си купуваш maxi cosi. Провери дали има адаптери за твојот модел на количка, кога веќе купуваш транспортер можно е и да си го искористиш максимално :)

Hygge-girl and nikja like this.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Па има некои додатоци количката и највероватно се за транспортери.Ама на фирмата на Кам пто ја земавме количката немаа транспортери.Незнам дали од друга било која фирма би одговарале.

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

@BellaBibi Бибо ја проба ли количката во пракса? Како е?

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Количката е одлична. Прелесна за возење, корпата по дома ја користиме максимално. Во транспортер се шетаме. Дете не мрда. Обожава да се вози и супер комотна.
    Тркалата 360 се вртат. Презадоволна сум.

Dodo1 and baguf4e like this.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Lele moram da se nadovrzam na temata. Ja vidov prej nekoj den fame pre preubava kolicka. Kako be ne ja donesoja koga se porodiv jas pa bi ja zela so saka neka e. Za koja i da se odlucis samo neka se pogodi bebe da uziva.

Noemi likes this.
  20. Elliana

Elliana Истакнат член

Дечки каде ги има, каде ги гледате, јас само на нет, а сакам за близначиња во живо да ги видам? :)