Количка

Discussion in 'Бебе' started by koritsaki, Jan 6, 2011.

1. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се вади еден дел од него после некое време (како јастуче од внатре), ќерка ми е 14м и не е баш ситна и сеуште некогаш се вози во кола со него и не ми личи дека и е тесен. Можеби зависи и кој точно модел го имаш, нашиот е овој, Cloud T
    https://www.cybex-online.com/en/ro/...k4yyvZ_rZqhIl96OyB-PJDnKCGLhCeYO6GNo38uyMk7cs

2. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Cloud G

3. Marijanche33

Види го баш перничето што се вади, воопшто не е тесно, мислам секако дека нема да е фотеља широка и направено е за деца до 2 години (веројатно и тоа исто). Барем до 1 година може да се користи без проблем

4. Noemi

Noemi Популарен член

Само едно перниче е, ако сте го извадиле тоа нема друго, ќе се вози без проблем ние на 7 месеци го сменивме за седиште. Покомотно е седиштето ама кога се мали и уште не зајакнати посигурни се во транспортерот.

5. ana.ana1928

ana.ana1928 Активен член

А вака издржлива е бидејќи многу е помала за разлика од другиве малку погломазни што се? Бидејќи не ни е само да ја собере во ѓепек битно ни е да е стабилна...

6. Matteaa01

Matteaa01 Истакнат член

Здраво, дали сте задоволни од Либерта бебе центар? Се мислам за количка од таму меѓу моделот Мелора или пак некоја од Лококроко. Буџетот ми е до 15000 па ако може да споделите, или друга некоја да е лесна и практична ( 3 vo 1) Фала однапред

Last edited: Jul 18, 2026
  7. angel4444

angel4444 Популарен член

Кика Бу амаиа :)

Matteaa01 likes this.
  8. Marijanche33

Здраво, кои летни колички ги фалевте? Ми треба количка до 7-8000 за подарок за блиска другарка па би сакала да е некоја од која сте задоволни

9. jungle

jungle Популарен член

Имам друга на Чико, но таа е 12 илјади сега, мислам дека оваа е баш добра, на попуст е сега.
    Задоволна сум од овај бренд.
    https://encimenci.mk/product/kolichka-glee-sage-0m-chicco-870687600/

Исто во живо имав видено и од овај модел и мислам дека се сосема океј за цената
    https://encimenci.mk/product/kolichka-quad-so-prekrivka-olive-jungle-k840010159/

Marijanche33 likes this.
  10. Babyby

Babyby Популарен член

Дали е оваа?
    https://lococroco.mk/produkt/kolichka-amaia-svetla-siva-2024-2-vo-1-kikabu/

11. angel4444

angel4444 Популарен член

Babyby and st-el like this.
  12. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

Искуство со FreeOn? некој да препорача одреден модел? Битно ми е да е лесно склоплива за во кола

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Со првото купивме Anex etype и ја туривме од користење после и за второто значи алал парите ама сега за трето морам нешто ново и не ми се дава многу пари. Дали имате искуство со Kinderkraft? Скроз примамливи цени имаат.

Attached Files:

14. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

IMG_7497.jpeg Дали има некоја искуство со оваа количка?

15. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

IMG_7498.jpeg Исто и за оваа количка ме интересираат искуства

16. st-el

st-el Популарен член

Да прашам за искуство, дали некој порачувал преку страната на lococroco, конкретно количка?
    Дали е запазен рокот на испорака од 3-7 дена?

17. bubcimubci

bubcimubci Истакнат член

18. sarki

sarki Истакнат член

Драги мајки се уклучив на темава да споделам мое искуство како тазе мајка возач на количка поконкретно ќе се осврнам на корпата и нејзината корисност во однос на транспортерот:
    - ШЕТАЊА
    Пред да купиме количка најголем број од мислењата на форумов плус мои пријателки и сестра ми кажуваа дека корпата била најнеискористен дел и дека дури и за џабе ја земале немало да ми треба. Еве сега можам да кажам ќе згрешев да не ја земав. тоа ми е буквално најискористеното нешто од сите работи сега за сега додека е мало бебче. Динамиката ми е таква во секојдневието што јас кола не возам и шетањето се сведува на паркчето во населба кај што одам пешки.живеам во зграда со лифт ( исто така и лифтот е мн битен фактор) и изводливо ми е секој ден да си ја шетам во корпата каде и е удобнп и широко. Веројатно да возев автомобил и да ја носев често со кола негде тогаш корпата тешко дека ќе ја користев бидејќи е гломазна за во автомобил и попрактично е во тој сличај транспортерот да с еноси само но да се внимава бидејќи повеќе од два часа не е препорачливо бебче да седи во транспортер.
    - УДОБНОСТ
    Знам дека секое бебе за себе но некако во корпата барем во мојот случај бебче изгледа дека и е поудобно отколку така згужванко во транспортер
    - ПЕРИОД НА РАЃАЊЕ
    Периодот е важен бидејќи во зимските деца особрно месеците со најголемо загадување прошетките надвор се избегнуваат и тогаш бебињата или ги носат на гости само или по молови а за тоа пак работа ќе заврши и само транспортерот. Моето се роди во мај и често го носам на дневни прошетки во корпата
    - ЗАСПИВАЊЕ
    Корпата толку ја користам што освен за шетање ми се наоѓа и дома за заспивање ја нишкам ја заспивам дури и со рака се клацка корпата и полесно заспива , со транспортер ова е тешко изводливо а дури ни релаксаторот не ми врши работа за заспивање како корпата.
    - НЕМА ВРЕМЕНСКО ОГРАНИЧУВАЊЕ
    сепак во транспортерот не може бебе многу долго да лежи мисчам макс два часа па пауза да се направи. во корпата се додека не ја надрасне може колку било да седи.

ете толку имам да кажам за корпата толку истражував и бев сигурна дека нема да ја користам а маста и ја извадив. Во однос на брендот на количка ние земавме на FREE ON ZACK темнозелена, во глобала сум задоволна сепак по квалитет верувам има многу подобри од неа оваа беше негде 22 000 ден значи не е од тие најскапите. Ми врши работа лесна е за возење, вртење, не ме фрустрира не е тешка, си ја кревам на тротоари без мака ама јас ја возам по рамно градски терени сега на нерамни места или на дупки тогаш попогодно се тие поскапите колички со подобра амортизација. Исто така и материјалите на тие колички се поквалитетни пластиката исто тоа е веќе ствар на вкус кој како си сака и може да приушти.

* да не бидам сфатена погрешно транспортерот не го спорам тој е неопходен, чисто се осврнав на корпата во кои сличаи е многу практична и корисна.

поздрав мајки :inlove:

Bibsss likes this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Моето е зимско бебе, па маста и ја извадивме на корпата, најискористено нешто ни беше. Баш во зима, повеќе би користела корпа.:D

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Мене пак иако првото е зимско бебе, корпата и за двете остана најнеискористеното нешто што некогаш за децава сме го купиле.

Marijanche33 likes this.